kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Mayıs 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
AŞKI ŞİİRLERİMDE YAŞIYORUM.... Boş vakitlerini şiir yazarak geçiren Kenan Bal, "Aşk benim hayatımın tamamında, özellikle de şiirlerimde" diyor...

En büyük hayalim Atatürk'ü oynamak

BUGE CANKAT GÜNAYDIN
İki Yabancı'da despot bir ağayı canlandıran Kenan Bal, kendisine sert rollerin teklif edilmesinden rahatsız değil: "Bana da otoriter karakterler yakışıyor, öyle değil mi?" Usta oyuncunun en büyük hayali ise Atatürk'ü beyazperdede canlandırmak.....
İLİŞKİLİ HABERLER
En büyük hayalim Atatürk'ü oynamak
atv'nin büyük bir beğeniyle izlenen dizisi 'İki Yabancı'da kızına kök söktüren muhafazar Mahmut Ağa'yı canlandıran ünlü oyuncu Kenan Bal, en büyük hayalinin sinemada Mustafa Kemal Atatürk'ü canlandırmak olduğunu söylüyor. Daha önce Asmalı Konak'ta Ali Hamzaoğlu rolüyle izlediğimiz Bal, kendisine sürekli sert mizaçlı karakterlerin gelmesinden rahatsızlık duymuyor: "E bana da otoriter karakterler yakışıyor yani, öyle değil mi?'...

YAŞTA DEĞİL BAŞTA!

Oyunculuk yaşamı boyunca 40'ın üzerinde dizide rol alan usta oyuncu, bu kadar çok dizide yer almasının nedeninin ekonomik kaynaklı olmadığını belirtiyor ve şöyle devam ediyor: "Ekonomiyle hiç alakası yok, ben çalışmayı, üretmeyi çok seven bir insanım."

* Erkek oyuncular yaş ilerledikçe, saçlarına kırlar düştükçe daha bir karizmatikleşiyor... Sizin de orta yaşlarda tanınmanızın nedeni bu mu acaba?
Bunun çok saçla ve saçın kır olmasıyla ilgili olduğunu sanmıyorum. Bence saçtan ziyade insanın bakışıyla ve sinema deneyimiyle ilgili... Yani seyirciye ulaşan o karizma; insanınbakışıyla ve duruşuyla ilgili bir şeydir.

AŞK ŞİİRLERİMDE...
* Çok sık benzer rollerin içinde görüyoruz sizi; genelde sert mizaçlı karakterler... Bu durum sizin seçiminiz mi yoksa Türkiye'de bu işlerin böyle yürümesinden mi kaynaklanıyor? Birileri, bir rolü başarıyla canlandırıyorsa, aynı tür roller teklif edilir.
Böyle şeyler oluyor tabii sinemamızda ve dizilerde ama ben önce projeyi sonra içindeki karakteri seçerim. Mesela bu diziden önce iki dizi teklifi daha gelmişti ama reddettim. Bu projeye çok inandığım için buradayım. E bana da otoriter karakterlerde yakışıyor yani öyle değil mi? (Gülüyor)

* Bugüne kadar 40 dizide yer aldınız. Bu kadar çok dizide rol almanızın nedeni ekonomik kaynaklı mı?
Hayır değil, ekonomiyle hiç alakası yok, ben çalışmayı, üretmeyi seven bir insanım.

* 'İçinde sevgi olan, aşk olan her yapımda varım demişsiniz... Ya sizin hayatınızda aşk nerede?
Aşk benim hayatımın tamamında; şiirlerimde...

* Politik oldu biraz... Peki neden evlenmediniz? Korkuyor musunuz?
Hayır evlilikten korkmuyorum. Ama evlilik gerçekten çok kutsal bir müessese, taşıyamayacağımdan çekindim.

* Bugüne kadar pek çok karakter oynadınız. Ama içinizde ukde kalan bir rol oldu mu?
Mustafa Kemal'i oynamayı çok isterim. Bir kaç kez belgesellerde oynama şansım oldu ama Atatürk'ü sinemada canlandırmak en büyük hayalim. Herkesin yaşamında bir kahramanı vardır ya benimki de işte Mustafa Kemal Atatürk...

SİYASETTEN SİNEMAYA
* Tesadüfen oyuncu olmuşsunuz... Aslında belediyede çalışıyormuşsunuz. Oyunculuğa geçişiniz nasıl oldu, sizin ağzınızdan öğrenebilir miyiz?
Tesadüf olayı şöyle; 12 Eylül'ün kanlı ortamında ben de taraftım. Başım da siyasi olarak oldukça dertteydi sokaklarda. Değerli sinema oyuncumuz Ahmet Mekin beni bu kaostan kurtarmak için 'Denizin Kanı' diye bir dizi setine götürdü ve sinema yolculuğum böyle başladı.

* Hiç pişman oldunuz mu, keşke belediyede çalışmaya devam etseydim diye?
Asla... Sinemanın içinde ve onun bir parçası olmaktan sonsuz gurur duyuyorum.

KÖYÜ BOŞALTIYORUZ
* Dizinin çekimleri, toprağında akciğer kanserine neden olduğu iddia edilen bir maddenin bulunduğu Karain Köyü'nde yapılıyor... Gerçekten var mı böyle bir tehlike?
Evet yarı yarıya boşaltılmış bir köy burası, böyle bir olay var gerçekten... Bu köyün boşaltılma çalışmalarının yapıldığını kaymakam ve belediye başkanından öğrendim. Biz burada çalışmaya başladığımızda bu durumu bilmiyorduk, öğrendikten sonra biz de köyün boşaltılması çalışmalarına yardımcı oluyoruz. Bu konuyu dizimizde de anlatıyoruz. Bizde dizide herkesle beraber bu köyden taşınıyoruz ancak bu sorunu ilerleyen bölümlerimizde de dile getirmeye devam edeceğiz.

* Orada yaşayan halkın çekimlere tepkisi nasıl?
Ürgüp insanı çok sıcak, bize her konuda çok yardımcı oluyor, sinemaya çok yakın bir halk olduğunu söyleyebilirim.