kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Mayıs 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
DİLEK HANİF
Dilek Hanif’in Tarzı

Amsterdam'ın farklılığı

İşlerim nedeniyle Paris, Milano ve New York gibi moda merkezlerini sık sık ziyaret ediyorum. Geçen hafta yine iş sebebiyle daha önce hiç gitmediğim Amsterdam'a gitmem gerekti. İlk olarak şunu söylemeliyim ki, Amsterdam'ı görünce 'bugüne kadar neden gitmedim' diye çok üzüldüm. Şimdiye kadar hep moda merkezi olan şehirleri dolaştım. Oralarda pek çok farklı ortamlara tanık oldum. Ancak Amsterdam, çok farklı... İnsanı içine çeken bir havası var. Orada orijinal ve özgün bir dünya ile karşılaştım! Otellerden restoranlara ve sokaklara kadar her şeyi az da olsa New York'a benzettim. Ama New York'tan çok daha samimi ve daha ufak... Kendine özgü bir stili olan bu şehir, özellikle bahar aylarında görülmeli...

ÇOK FARKLI BUTİKLER
Şehrin sokaklarında dolaşırken her mağazada farklı stiller, objeler, kıyafetler ve aksesuvarlar görmek mümkün. Alışveriş yapmasanız bile fikir edinmek ve farklı tasarımları görmek için gerçekten iyi bir şehir... Tasarımcılardan bazıları gerçekten çok başarılı ve ülkelerinde, hatta tüm Avrupa'da da tanınmış isimler... Özellikle 'PAUW' diye bir marka dikkatimi çekti. Kendim için de birkaç parça satın aldım. Avrupa'da Amsterdam gibi başkentlerde moda merkezleri olsun veya olmasın kendi stil anlayışlarına göre, Armani, Prada ve Gucci gibi büyük dünya markaları dışında keşfedilebilecek birçok farklı marka ve ta- sarımcıların butiklerini bulmak mümkün. Sadece bir dünya markası olmayı hedeflemek yerine kendi çevrelerinde orijinal ve farklı kalma stratejileri belirlemeyi tercih ediyorlar.

YARATICI
Gerçeği söylemek gerekirse çok pahalı ve o çok bilindik markalardan alışveriş yapmaktansa, stilinize uygun bir tasarımcıyı arayıp bulmanın ve onun modellerini taşımanın daha yaratıcı ve şahsiyetli olduğunu düşünüyorum. Zaman içinde umarım ülkemizde de bu yaygınlaşır. Tasarımcılarımızın kendilerine özgü butikleri çoğalır.