kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Mayıs 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Baºkan Orhan Özer ihraç edilecek. Baºkan Orhan Özer ihraç edilecek.

Kuma getiren başkana ihraç istemi

Mehmet YILDIZ / MERKEZ
DTP Genel Başkan Yardımcısı Bayram Altun, eşinin üstüne kuma getirme hazırlığında olan Muş'un Rüstemgedik Belde Belediye Başkanı'nın ihraç istemiyle merkez disiplin kuruluna verileceğini açıkladı..
DTP Genel Başkanı Yardımcısı Bayram Altun, ikinci evlilik hazırlığı yapan bir belediye başkanının ihraç edilmesi için disiplin kuruluna başvuru yaptı. DTP Muş il Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenleyen Bayram Altun, parti tüzüklerinin üyelik koşullarından birisinin partiye üye olunduktan sonra birden çok kadınla evliliğin gerçekleşmesi durumunda üyelikten ihraç edilme yolu açtığını belirtti. Bulanık ilçesine bağlı Rüstemgedik Belde Belediye Başkanı Orhan Özer'in de ikinci evliliği yapma hazırlığı içinde olduğunu ve bu nedenle parti tüzüğüne aykırı davrandığını belirten Altun, "Rüstemgedik Belediye Başkanı Özer ile ikinci evliliğini yapmaması için defalarca konuştum. İkna olmadı ve ikinci evlilik için hazırlık yapıyor. Biz de ihraç istemiyle kendisini merkez disiplin kuruluna sevk ediyoruz. Disiplin kurulumuz durumunu inceleyecek ve tüzüğün gerektirdiği şekilde bir karara varacaktır" dedi.

TÜRKİYE'DE İLK
Alınan kararın yerinde ve doğru olduğunu söyleyen DTP Muş İl Başkanı Sıddık Genç ise "Partimizin almış olduğu bu karar Türkiye'de bir ilktir" diye konuştu. Rüstemgedik Bele Belediye Başkanı Orhan Özer ise, alınan kararın, partisinin kararı olduğunu ve saygı duyduğunu söyledi.