kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Mayıs 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
ÇANAKKALE.. Ankara ve İstanbul’dan sonra "Cumhuriyet’e sahip çık" mitingleri bu kez Ege’ye doğru uzandı. İki kent ve bir ilçede yapılan mitinglerde yüz binlerce kişi coşkuyla yürüdü.

Her yerde Cumhuriyet aşkı

Kaan KAYA
Marmaris'te sivil toplum örgütleri tarafından düzenlenen "Cumhuriyete Sahip Çıkıyoruz" yürüyüşü de coşkulu geçti. Sabah saat 11.00'de ellerinde Tük bayrakları ve Atatürk posterleriyle Emniyet Müdürlüğü Kavşağı'nda toplanan yaklaşık 3 bin 500 kişi, marşlar ve şarkılar eşliğinde Ulusal Egemenlik Caddesi'nden yürüyüşe geçti. Cumhuriyet'e sahip çıkmak için geldiğini söyleyen 90 yaşındaki Hatice Zeybek'in en önde yer aldığı kortej, "Türkiye Laiktir Laik Kalacak" " Tayyip Baksana kaç kişiyiz saysana" "Orduya uzanan Eller Kırılsın" "Mollalar Çankaya'ya çıkamaz" sloganları atarak, dev bir Türk bayrağı da taşıdı. Yollardaki vatandaşlar da yürüyüş yapanlara destek verdi.

YEMİN ETTİLER
Tatil için Marmaris'te bulunan yabancı turistlerin de meraklı bakışlarla izlediği yürüyüşçüler, 1 saat süren 2 kilometrelik yürüyüşün sonunda Pamukkale Meydanı'na ulaştı. Burada Atatürk ve şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunup Cumhuriyet'e bağlılık yemini edildi.
Haberin fotoğrafları