kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Nisan 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Sel Güneydoğuyu vurdu: 1 ölü, 11 yaralı

Yeni Haber
Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinde aşırı yağış nedeniyle sel meydana geldi. Cizre'de 60 yaşında bir kadın sulara kapılarak kaybolurken, Silopi'de köprü ve evler su altında kaldı.

Cizre'de dün akşam saatlerinde, dolu yağışı yerini sağanak yağmura bıraktı. Yaklaşık bir saat süren yağmur esnasında ilçe çevresindeki tepelerden inen sular Nur Mahallesi'nden geçen dere yatağını doldurdu.

Taşan dere sularına kapılan 60 yaşındaki Halime Demir kayboldu. Yılmaz'ı arama çalışmaları devam ediyor.

Menderes İlköğretim Okulu tamamen sular altında kalırken, mahalleden geçen ana caddede de yağış sonucu çökme meydana geldi.

Sel suları, Sur Mahallesi'ni de vurdu. Mahallede çok sayıda ev sular altında kaldı. Sabahın erken saatlerinde selden mağdur olan vatandaşlar kendi çabaları ile evlerini temizlerken sel felaketinden hayatını kaybeden Halime Demir isimli vatandaş Cizre Mezarlığı'nda topraga verildi.

SİLOPİ'DE KÖPRÜLER SU ALTINDA KALDI

Silopi ilçesinde de halen devam eden yağış esnasında Cudi Dağı eteklerinden gelen yağmur suları ilçede sele yol açtı.

Sel nedeniyle can kaybı yaşanmazken, şehir merkezinden geçen Celal Deresi'nde taşkın meydana geldi.

Dere yatağı üzerinde bulunan 3 köprü sular altında kaldı. Ofis Mahallesi ve Şehit Harun Boy mahallelerinde de çok sayı da ev sular altında kaldı. Dere yatağında meydana gelen taşkın nedeniyle evlerinden çıkan vatandaşların tedirgin bekleyişi sürüyor. Silopi'ye bağlı Düzalan köyünde, Cane Güldal (31) adlı kadın, yıldırım çarpması nedeniyle ağır yaralandı.

Jandarma tarafından Silopi Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Güldal, buradaki tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

8 ASKER YARALANDI

Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinde sağanak yağış nedeniyle sel meydana gelirken, Kasrik beldesine bağlı Davut köyü yakınlarında, askeri bir araç sel sularına kapılarak şarampole yuvarlandı.

Araçta bulunan 8 asker yaralı halde kurtarıldı. Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırılan askerlerin tedavisi sürüyor.


MUŞ'TA SU BASKINI

Muş'un Varto ilçesine bağlı Erdoğan köyünde aşırı yağış nedeniyle yaşanan su baskınında köy camisi ve bazı evler zarar gördü.

Muş Valisi İbrahim Özçimen, yaptığı açıklamada, aşırı yağış nedeniyle Varto ilçesine bağlı Erdoğan köyünde su baskını yaşandığını ifade etti.Su baskınında köy camisi ve bazı evlerin zarar gördüğünü belirten Vali Özçimen, ekiplerin köyde gerekli çalışmalara başladıklarını söyledi.

HAVA SICAKLIĞI BUGÜN VE YARIN TÜM YURTTA ARTACAK

Hava sıcaklığı yarın tüm yurtta 3 ila 5 derece artacak. Meteorolojik verilere göre, yurdun doğu kesimlerinde bugün görülecek sağanak yağışlar yarın yurdu terk edecek.