kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Nisan 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Nikâh şekerleri de organik olmalı.

Yeşil bir düğünün özellikleri

İLİŞKİLİ HABERLER
h
Yeşil bir düğünün özellikleri
1-Organik besinler Düğün pastasının, davet yemeğinin ve içeceklerin organik besinlerden hazırlandığına emin olun. Düğününüzü organize eden bir şirket varsa, genetiği ile oynanmış besinlerden değil, tarım ilaçları kullanılmadan üretilmiş doğal ürünler istediğinizi belirtin. Ama sonrasında faturaları kontrol etmekten çekinmeyin.
2-Davetiyeler ve fotoğraflar Kâğıt davetiye bastırmak yerine, içinde nikâh ve düğüne ait bilgilerin bulunduğu bir web sitesi hazırlayıp, eşinize dostunuza bu web sitesinin adresini e-mail ile yollayabilirsiniz. Eğer müstakbel eşiniz illa kâğıt davetiye bastırmak isterse, dünyada her hafta sonu yüz binlerce çiftin evlendiğini ve hepsinin bir kere kullanılıp çöpe atılan yüzlerce davetiye yüzünden, her hafta küçük bir ormanın yok olduğunu hatırlatabilirsiniz. Aynı şekilde düğün fotoğrafları için de deste deste fotoğraf kâğıdı harcamak yerine kurduğunuz web sitesini kullanabilirsiniz. MSN, Mysapce, Flickr, Yahoo gibi popüler servislerin, bu tür siteler kurmak için bedava servisler sunduğunu da hatırlatalım.
3- Gelinlik ve damatlık Hayat boyu sadece bir kez giyilen gelinlik ve damatlıklarda kullanılan kumaşların Çin'de, Uzakdoğu'da köle gibi çalıştırılan insanların ve çocukların ellerinden çıktığını hatırlayarak, tercihinizi işçisinin emeğine saygı gösteren yerel kumaş üreticilerinden yana kullanabilirsiniz. Eğer bu kıyafetleri çocuklarınıza saklamak gibi masalsı romantiklikte bir yapınız yoksa, daha sonra tekrar giyilebilecek tarzda bir kıyafet de alabilirsiniz.
4- Konfetiler ve süsler Gelinle damadın üzerine atılan rengârenk konfetilerin düğün atmosferine renk kattığını ve fotoğraflarda çok güzel durduğunu düşünebilirsiniz ama bu plastik konfetilerin dünyanın ekosisteminde binlerce yıl boyunca kalabildiğini ve ayrışırken çevreyi zehirlediğini de hatırlamalısınız. Doğal çiçek yapraklarından yapılan konfetiler çevreye zarar vermeyecektir.
5-Adil ticaret Bilinçli tüketiciler arasında yükselen bu kavram, bir malın veya hizmetin fiyatının fahiş kârlarla yükseltilmesine karşı durmayı anlatıyor. Bu akım, tüm maliyeti 50 kuruş olan bir fincan kahvenin 5 liraya satıldığı yerden kahve içmemeyi, ticareti adil biçimde yapmayan tüccardan uzak durmayı öngörüyor ki, düğün hazırlıklarında, "Pahalı olan iyidir," önyargısından kurtulup adil ticaret yapan firmalarla anlaşmak da yeşil düğünlerin bir şartı kabul ediliyor.
Haberin fotoğrafları