kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Nisan 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Bülent Korkmaz iki buçuk yıllık sözleşmesinin sonuna kadar Erciyesspor’da kalmak istiyor.

'Adım Cesur olacaktı ama lakabım öyle oldu'

NUH KÖKLÜ
10 yaşındayken Tayfunspor'un golcüsü olan küçük çocuğun kaderi, Florya'ya taşındıklarında değişti. Galatasaray'ın UEFA Kupası'nı kazandığı takımın kaptanı, "Küme düşer," denilen Kayseri Erciyesspor'un Fortis Türkiye Kupası'nda final oynamasını sağlayan Bülent Korkmaz'la konuştuk..
Yıl 1978. Vefa Stadı'nın tozlu zemininde ikinci lig maçı oynanıyor. Staddaki maçı 6 bin kişi seyrediyor, seyredemeyenler arasında ise stadın 100 metre ilerisindeki arsada top koşturan 10 yaşındaki Bülent Korkmaz da var. Nüfus kâğıdına adı Cesur yazılacakken, memurun dalgınlığıyla Bülent adını alan çocuk, kırmızı- siyahlı Tayfunspor'un golcüsü olarak mahallede hafif çapta nam salmıştır ve Hattat Rakım İlkokulu'nun teneffüslerinde dahi top koşturacak kadar futbola düşkündür. Hayatının futbolla değişeceği hayalini kuran Bülent'in kaderi, Edirnekapı'dan Florya'ya taşındıklarında belli olur. Galatasaray'ın altyapısından sorumlu Salih Bulgurlu ve Ahmet Keskinkılıç, evinin önünde top oynayan çocuğa "Seni Galatasaray'a alalım, gelir misin?" diye sorar. Sorudan çok davet olan bu konuşmanın ardından Yıldızlar İstanbul Şampiyonluğu, Bülent Ünder yönetiminde genç takım oyunculuğu, 21 Yaş Altı Türkiye şampiyonlukları gelir. Ortaokul ve liseyi dışardan bitirecek kadar hayatını futbolla şekillendiren Bülent, neredeyse haftada üç günü maç yaparak geçirir ve ardından Mustafa Denizli tarafından Galatasaray'ın A takımına davet edilir.

ERCİYES'İN KADERİ DEĞİŞTİ
Malatya'dan İstanbul'a göç eden bir ailenin çocuğu olan Bülent'in bütün Türkiye'de tanınmasına vesile olan da Mustafa Denizli'nin onu öncelikle Avrupa kupa maçlarında, ardından da Galatasaray'ın lig maçlarında oynatmasıdır. 2000 yılındaki UEFA Kupası'nın kazandığı takımın kaptanı, Galatasaray'da aktif futbolu bıraktıktan sonra bir dönem Gençlerbirliği'nde Mesut Bakkal'ın yardımcılığını yaptı ve ardından herkesin küme düşmeye namzet gördüğü Kayseri Erciyesspor'un başına getirildi. Aslına bakılırsa herkesin nüfus kâğıdında yazılması ihmal edilen 'Cesur' lakabıyla andığı Korkmaz için yeni bir tarih de Erciyesspor'un başına geldiği zaman başladı. Galatasaray'ı İstanbul'da 1-0 yenmeleri ve Türkiye Kupası'nda final oynamaya hak kazanmaları birşeylerin değiştiğini işaretiydi. Korkmaz, değişimin tek başına kendi eseri olmadığını, ikinci yarıyla birlikte takıma sahip çıkan yönetimin ve takım oyunu oynamaya çalışan oyuncuların payının unutulmaması gerektiğini söylüyor. Ona göre Fortis Türkiye Kupası'nda final oynamayı başarmalarının sırrı da o inançta gizli. Erciyesspor'u kümede kalmasını sağlamaya çalışan Korkmaz, şimdiden taraflı tarafsız herkeste bir Erciyesspor sempatisi yaratmış durumda. 11 yaşındayken arsada top koşturduğu zamanların duygularını hala içinde taşıyan 'Cesur', adam yolun yarısını aşmış durumda. Geri kalanı Erciyesspor'un birinci ligde kalmasına bağlı.