kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Nisan 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
GÖRENLERİ DE AĞLATTILAR.... Anneleri cinayete kurban giden gözü yaşlı iki kardeşi polis olay yerinden zorlukla uzaklaştırdı. Öldürülen Cennet Çalış henüz 27 yaşındaydı.

Cinayet kurbanı anneye son bakış

Neşat DİŞKAYA / İZMİR - MERKEZ
İzmir Çiğli ilçesinde eşinden bir yıl önce ayrılan 27 yaşındaki Cennet Çalış, dün sabah saatlerinde sokak ortasında bıçaklanarak öldürüldü. Olaydan sonra polis, bir süre önce cezaevinden çıktığı öğrenilen Cennet Çalış'ın boşandığı eşi Ramazan Dingin'i gözaltına aldı. Annelerinin cesedine uzaktan bakan Burcu ve Burak Çalış'ın, "Güzel annem ölme" haykırışları ise çevredekilerin yüreklerini dağladı. Olay, dün sabah saat 07.00 sıralarında 180/3 sokak içinde meydana geldi. Bir yıl önce eşi Ramazan Dingin'den ayrıldıktan sonra 7 yaşındaki oğlu Burak ve 6 yaşındaki kızı Burcu ile birlikte kiraladığı evde yaşayan Cennet Çalış, çalıştığı tekstil firmasına gitmek için yola çıktı. Görgü tanıkların ifadelerine göre, Cennet Çalış'ın arkasından yaklaşan kimliği belirsiz bir kişi, Çalış ile konuşmaya başladı. Konuşmanın bir süre sonra tartışmaya dönüşmesi üzerine yanında bulunan bıçakla genç anneyi birçok yerinden bıçaklayan zanlı, daha sonra yaya olarak hızla olay yerinden kaçtı. Çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine gelen 112 Acil Servis görevlileri, genç kadının yaşamını yitirdiğini belirledi.

ANNESİ: ESKİ EŞİ TEHDİT EDİYORDU
Kütahya'dan ziyarete geldiği kızının öldürüldüğü haberini alan Havva Çalış, torunları Burak ve Burcu ile olay yerine gitti. Sinir krizi geçiren Havva Çalış, baygınlık geçirdi. Havva Çalış'ın polise, kızının boşandığı eşi tarafından tehdit edildiğini belirtmesi üzerine Ramazan Dingin, gözaltına alındı. Ruhsatsız silah bulundurmak suçundan girdiği cezaevinden yaklaşık 3 ay önce çıktığı öğrenilen Dingin, suçlamaları kabul etmedi.