kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Nisan 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Altı yaşındaki yapışık ikizler Ayşe ve Sema eğitim alabildikleri için çok mutlu.

Yapışık ikizlere evde eğitim

ARSLAN /K. MARAŞ - MERKEZ
Aileleri tarafından dilendirildikleri ileri sürülen, Kahramanmaraşlı yapışık ikizlere, masraflar kaymakamlıkça karşılanmak üzere evde eğitim veriliyor..
Kahramanmaraş'ta, 6 yaşındaki yapışık kız çocuklarının eğitim alabilmeleri için evlerinin bir odası çeşitli eğitim malzemeleri temin edilerek sınıf haline getirildi. Aileleri tarafından Karadeniz bölgesinde dilendirildikleri ileri sürülen Ayşe ve Sema Tanrıkulu kardeşlerin, Kaymakamlık tarafından yaşadıkları köyden çıkarılmamalarına karar verilmişti. Eğitim araç ve gereçleri Türkoğlu Kaymakamlığı tarafından karşılanan ve evlerinde ders almaya başlayan Ayşe ve Sema Tanrıkulu kardeşlere, bir öğretmen her gün 4 saat eğitim veriyor. Türkoğlu Kaymakamı Gazi Levent Kurtoğlu, çocuklara sahip çıkacaklarını ve denetim altında tutmaya devam edeceklerini söyledi. Çocukları evlerinde ziyaret eden Türkoğlu Milli Eğitim Müdürü Hasan Yiğit de, çocukların eğitimlerinin önemli olduğunu, branş öğretmeni görevlendirdiklerini, çocukların ise çok istekli olduklarını söyledi.

'AYRILMALARI İMKÂNSIZ'

Yapışık ikizlerin üç yaşına kadar tedavi gördüğü Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hasan Okur, ikizlerin ayrılmasının tıbben mümkün olmadığını belirtti. Okur şunları söyledi: "Siyamların omurilikleri, idrar yolları, sindirim sistemleri, genital bölgeleri, kalça ve ayakları ortak olduğu için ortadan ikiye ayrılmaları gibi bir durumları yok. İçlerinden birinin feda edilmesi söz konusu olmayınca hekimler konseyince birlikte yaşamalarına karar verildi." n Sırrıberk