kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Nisan 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Prens Harry'nin hayatı tehlikede

Yeni Haber
Radikal Şii lideri Mukteda Sadr'a bağlı Mehdi Ordusundan bir yetkili, amaçlarının İngiliz tahtının üçüncü sıradaki varisi Prens Harry'yi ele geçirmek olduğunu belirtti.

İngiliz The Guardian gazetesine demeç veren Mehdi Ordusunun Basra'daki komutanlarından Ebu Muctaba, amaçlarından birinin Harry'i ele geçirmek olduğunu belirterek, İngiliz üslerinde adamları bulunduğunu, buralardaki habercilerle birlikte Harry'i izlemekle görevli özel bir birlik oluşturduklarını söyledi.

Ebu Muctaba, "Prens Harry'i sadece Mehdi Ordusunun değil, İngiliz ve Amerikan nefretiyle beslenen tüm grupların ele geçirmeye çalışacağını" da iddia etti.

Mehdi Ordusu milislerinin İngiliz üslerine sızdığı ve Harry'i kaçırmakla görevli bir birliğin kurulduğu iddialarını doğrulayan hiçbir kanıt bulunmadığını belirten gazete, İngiliz Savunma Bakanlığı kaynaklarının, Ebu Muctaba'nın bu açıklamalarının "propaganda" oldunu ifade ettiğini kaydetti.

Prens Harry ve mensubu bulunduğu "Blues and Royals" (Kraliyet Atlı Koruma Kıtaları) adlı birlik, gelecek aydan itibaren 6 ay süreyle Irak'ta şiddetin en çok olduğu Maysan bölgesinde görev yapacak. Prens Harry, Scimitars adlı zırhlı araçlarla devriye gezen birliklere komuta etmek üzere eğitim görmüştü.

(AA)