kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Nisan 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Mini mi, maksi mi? Moda tasarımcıları ne düşünüyor?

Arzu Kaprol: 'Önerim bol ve mini minnacık elbiseler'
"Tüm zıtlıkların bir arada yaşandığı bir moda ikliminin ortasındayız. Mini 60'lardan sonra belki de ilk defa bu kadar popüler. Üstelik seksi olma kaygısı olmadan, doğal cazibesiyle ve hatta hamile kıyafetlerini kıskandıracak kadar bol! Ama tüm bu kaygısızlık yüzünden daha seksi bir hava veren minicik elbiseler tüm davetlerin en hip stilini oluşturuyor. Daha büyük bir özgüven ve trendlerden bağımsız bir duruş için önerim; bol ve mini minnacık elbiseler. Vücut hatlarını göstermek isteyenler için de mini ve dar, ama en azından etek ucu bol minicik elbiseler..."

Hakan Yıldırım: 'Geceleri maksi vazgeçilmez'
"Kostüm tarihine bakarsak, kısa ve dar kıyafetlerin revaçta olduğu dönemler, genel olarak savaşların ya da ekonomik krizlerin yaşandığı dönemlerdir. Bolluğun olduğu dönemlerde ise daha zengin görüntüler var. Bunun para ile doğru orantıda ilerlediğine inanılır. Bir anlamda da mantıklı. Çünkü sözünü ettiğimiz o zengin görünümdeki elbiselerin değerleri paha biçilmez. Bugün mini eteğin maksinin yerini almasını geçici olarak görüyorum ben. Gece kıyafetlerinde maksi kıyafetler vazgeçilmezdir."

Özlem Süer: 'Mini 'in' ama maksi geliyor'
"Yeni sezon, fütüristik bir romantizm zamanı, sakin ve duygusal stillerle karşılaşıyoruz. Rengin beyazla başlayan, neon vurgularla sarı, yeşil, kırmızı, saks, gümüş, altınlarla devam eden önderliği; kesimlerde robalar, balon etekler, A line'lar (çan etekler) ve minilerle gösteriyor kendini. Biyeler, kurdeleler, yüksek dozlu kol, yakalar ve manşetler çok sık kullanılıyor. Mini sezonun hiti ama dualite devam ediyor, çok yakın bir zamanda bir o kadar zıtlıkla kuyruklu maksiler geliyor."

Ümit Ünal: 'Mini modernizmin simgesi'
"Elbise boylarının değişkenliğinin, bu ülkede gece kıyafeti anlayışında çok etkili olduğunu düşünmüyorum. Saç ve makyaj konusunda tamamıyla yanlış bir anlayışa sahip olan kadınların kostümü her zaman, bu makyaj ve saç kaosu altında eziliyor. Mini boy modası modernizmin temsilcisi olsa da; bu makyaj-saç kaosu; daha çok, gerilerde eklektik bir şey veriyor."
Haberin fotoğrafları