kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Nisan 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

MÜ-YAP'ın büyük ödülü 'Allah Belanı Versin'e...

Mehmet ÇALIŞKAN
MÜ-YAP'ın dağıttığı 'Türkiye Müzik Endüstrisi Ödülleri' yakında sahiplerini bulacak. Büyük ödül, albümü 480 bin satan ve 'Allah Belanı Versin' adlı şarkısı dillere dolanan İsmail YK'nın olacak..
Müzik Yapımcıları Derneği'nin (MÜ-YAP) düzenlediği 'Türkiye Müzik Endüstrisi Ödülleri 2007' töreni 26 Nisan'da Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilecek. Törende değişik müzik türlerinden toplam 27 sanatçıya ödül verilecek.

4 SANATÇIYA 'DIAMOND'
Albümlerin satış oranına göre verilen 'DIAMOND', 'PLATİN' ve 'ALTIN' ödüllerinin sahiplerini bulacağı gecede İsmail YK, Serdar Ortaç, İbrahim Tatlıses ve Ferhat Göçer 300 binden fazla sattıkları için müzik sektörünün en büyük ödülü olan 'DIAMOND'ı alacak. 6 sanatçı 200 bin-300 bin arasında bir satış grafiğine ulaştıkları için 'PLATİN', 18 sanatçı ise 100 binden fazla sattıkları için 'ALTIN' ödül alacak.

YK'YA 3 ÖDÜL BİRDEN
Gecenin en mutlu ismi geçtiğimiz yıl en çok satan albümler listesinde birinciliği Serdar Ortaç'a kaptıran ancak bu yıl 'Bomba' adlı albümüyle Ortaç'tan rövanş almayı başaran İsmail YK olacak. YK, 'DIAMOND'ın yanı sıra 'Yılın En Çok Albüm Satan Sanatçısı' ödülünü ve dijital satış alanındaki birincilik ödülünü de kucaklayacak. Ferhat Göçer ise geçtiğimiz yıl kendi adıyla çıkardığı albümle 'DIAMOND' alırken, bu yıl çıkardığı 'Yolun Açık Olsun' albümüyle ise 'PLATİN' alacak.