kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Nisan 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

'Hizbullah ihtimali araştırılıyor'

Kadir ERCAN - Ceyda KARAARSLAN / ANKARA
Malatya'da meydana gelen, 3 kişinin el ve ayaklarının domuz bağıyla bağlandıktan sonra boğazlarının kesilerek öldürmesi olayında "Hizbullah" şüphesi ortaya çıktı. Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz, cinayetle ilgili her ihtimali değerlendirdiklerini belirterek "Her ihtimal üzerinde duruyoruz. O ihtimal de dahil. Bunun çok yönlü değerlendirilmesi yapılıyor" dedi.

VALİ: KORUMA TALEBİ YOK
Daşöz yayınevi çalışanlarından güvenlik birimlerine şu ana kadar ulaşmış bir koruma talebi olmadığını belirtti. Misyonerlik faaliyetlerinin genel anlamda konuşulduğunu belirten Malatya Valisi, "Ama çok özel bir tepki, reaksiyon olarak bir değerlendirmemiz söz konusu değildi. Buna benzer söylemler, söylentiler, Türkiye'nin herhangi bir yerinde olduğu gibi burada da söz konusu oluyordu" diye konuştu.

ASAM: HİZBULLAH'IN TARZI DEĞİL
Öte yandan saldırıyı SABAH'a analiz eden Avrasya Stratejik Danışma Merkezi ASAM'ın Terör Uzmanı Ercan Çitlioğlu Malatya cinayetinin arkasında Hizbullah olamayacağını söyledi. Hizbullah'ın hedefinde gayrimüslimler olmadığını ifade eden Çitlioğlu, "Hizbullah, İslami öğretilere göre yaşamayan Müslümanları hedef alır. Kaldı ki çok ciddi bir toparlanma sürecinde olsa bile taban bulma çalışmalarını tamamlamadan kendini sıfırlamayı göze alacak bir eylem yapması mümkün değil" dedi.