kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Nisan 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Sıra bize de gelecek

Malatya'daki kanlı olayı değerlendiren Diyarbakır Protestan Kilisesi Papazı Ahmet Güvener, "Durum çok ciddi. Bugün Malatya'ya yarın da bize" dedi..
Diyarbakır'da misyonerlik faaliyetleri iddiasıyla suçlanarak birçok kez ölüm tehdidi alan Diyarbakır Protestan Kilisesi Papazı Ahmet Güvener, "Asılsız iddialar sürdükçe, bu olayların sonu gelmeyecektir. Bugün Malatya'ya, yarın bize" dedi.

HEDEF GÖSTERİLİYORUZ
Mardin Kapı semtinde bulunan ve geçtiğimiz yıl saldırıya uğrayan Diyarbakır Protestan Kilisesi, tarihi Meryem Ana Süryani Kilisesi karşısında yapıldı. Kilisenin papazlığını yapan Diyarbakırlı Ahmet Güvener, Malatya'da Zirve Yayınevi'ndeki olayla ilgili SABAH'a konuştu. Diyarbakır'da misyonerlik faaliyetleri yaptıkları iddiasıyla birçok kez ölümle tehdit edildiklerini belirten Güven, şunları söyledi: "Halen ibadetlerimizi korku ve tedirginlik içinde yapıyoruz. Malatya'daki saldırının nedeni orada bulunan yerel gazete ve televizyonlardır. Çünkü aynı sorunu biz Diyarbakır'da da yaşıyoruz. Hedef gösteriliyoruz. Misyonerlik iddiasıyla bazı kesimlerin dikkati bizlerin üstüne çekilmek isteniyor. Şu saatten itibaren hepimiz tehlikedeyiz. Bugün Malatya'ya yarın bize yapılacaktır. Kimsenin şüphesi olmasın. Malatya'da böyle bir olayın olacağı belliydi. Çünkü orada bulunan yerel medya çok kışkırtıyordu." Malatya'ya gideceğini ifade eden Ahmet Güvener, "Misyonerlik faaliyetleri yaptığımız söyleniyor. Bizim sadece özgürce ibadet etmekten başka bir faaliyetimiz yoktur. Eğer misyonerlik faaliyeti yapıyorsak, bunu ispatlasınlar ve bizi yargılasınlar" diye konuştu.