kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Nisan 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Duruşmaya, tutuksuz olarak yargılanan polis memurları ile öldürülen Ahmet Kaymaz'ın kardeşleri katıldı.

Kızıltepe davasında dört polis beraat etti

Rıdvan UYSAL
PKK'lı oldukları gerekçesiyle Ahmet Kaymaz ve oğlu Uğur Kaymaz'ı öldürmekten yargılanan polisler için "meşru müdafaa" kararı verildi..
Dört sanık polisin karar duruşması dün yapıldı. Güvenlik gerekçesiyle Mardin'den Eskişehir'e alınan davanın 13'üncü duruşması öncesi kentte geniş güvenlik önlemleri alındı. Adliye çevresinde 250, şehir merkezinde de 800 polis görevlendirilirken, adliyeye gelenler tek tek arandı. Bu arada valilik, muhtemel olayları önlemek için toplantı, gösteri yürüyüşü, basın açıklaması ve benzeri faaliyetleri de yasakladı.

'Tesadüfen yaşandı'
2.5 yıl önce PKK'lı oldukları gerekçesiyle kamyon şoförü Ahmet Kaymaz ve oğlu Uğur Kaymaz'ı öldürmekten tutuksuz yargılanan polis memurları Salih Ayaz, Mehmet Karaca, Yaşafettin Açıkgöz ve Seydi Ahmet Döngel ile 6 avukatının hazır bulunduğu duruşmaya, öldürülen Ahmet Kaymaz'ın kardeşleri Reşat ve Murat Kaymaz ile 8 müdahil avukatı da katıldı. Delillerin karartıldığı iddialarını yalanlayan sanık avukatı Veysel Güler, "Hadise tesadüfen yaşanmıştır" dedi. 4 saat süren duruşmada mahkeme heyeti, olayın, "Meşru Müdafaa" sınırlarında kaldığını bildirerek 4 polisin beraatine karar verdi. Kararın adil olmadığını söyleyen Murat Kaymaz, temyize gideceklerini belirtti.
Haberin fotoğrafları