kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Nisan 2007, Perşembe
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
350 milyon dolarlık 'akrep kalbi'
Meltem ERSOY
350 milyon dolarlık yatırımla inşa edilen Antares, 613 konut ve 200 mağazalık alışveriş merkezinden oluşuyor. 440 bin metrekarelik inşaat alanında gerçekleştirilen projenin 29 Ekim'de teslim edilmesi planlanıyor..
Ankaralı Nata İnşaat'ın ortaklarından Namık Tanık ve Birlik Yapı'nın ortaklarından Mevlüt Kahraman'ın ortaklığıyla kurulan Dolunay Ltd.'in 350 milyon dolarlık yatırımı Antares, 613 konut ve 200 mağazadan oluşuyor. Türkiye'nin en büyük iş, konut, alışveriş ve yaşam merkezi projelerinden biri olan Antares'in 29 Ekim 2007 tarihinde tamamlanması planlanıyor. Antares Proje Müdürü Uğur Göksel, projenin 440 bin metrekarelik toplam inşaat alanında; 222 bin metrekarelik kapalı alana sahip bir alışveriş merkezi, 613 konutluk yaşam kulelerinden oluştuğunu söylerken, Ankara, Etlik/Kasalar'da gerçekleştirilen projenin alışveriş merkezinde 200'ü aşkın mağaza bulunacağını dile getirdi. 112 bin 100 metrekarelik kiralanabilir alana sahip alışveriş merkezi için şimdiden 2 bine yakın talep geldiğini kaydetti. Göksel, Real ve Praktiker ile anlaşmaların sağlandığını belirterek, projenin yüzde 50'sinin tamamlandığını söyledi.

İlk kez gelecek markalar var
Göksel, konsept danışmanlığını başta İngiltere olmak üzere dünyadaki pek çok metropolde önemli alışveriş, iş ve yaşam merkezi projelerine imza atan İngiliz mimarlık şirketi Chapman Taylor LLP'nin yaptığı Antares'in genişliği 150 metre, uzunluğu 340 metre olan 2 ana kata sahip olduğunu dile getirdi. Göksel, "Projenin katlarındaki 16 metre genişliğindeki ferah sokak yerleşimi sayesinde her mağaza eşit koşullarda algılanacak" dedi. Göksel, Antares'te Türkiye'ye ilk kez gelecek bazı markaların da olduğuna işaret etti, ancak son nokta konmadığı için hangi markalar olduğunu henüz söyleyemeyeceklerini belirtti.

2 bin kişilik food-court

15 salonlu dev sinema kompleksinin de yer alacağı projede, 2 bin kişilik food court katı, çocuk oyun alanı, 4 bin metrekarelik bowling ve boccia alanı bulunacağını söyleyen Göksel, 6 bin araçlık otoparkın da önemli bir avantaj olacağını vurguladı.
Haberin fotoğrafları