kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Nisan 2007, Salı
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
ABD robocop zırhı geliştiriyor
Yeni Haber
Amerikan ordusu, bilim kurgu filmlerinde görülen biyonik askerleri, geliştirilmekte olan "robocop zırhı" ile gerçeğe taşımaya hazırlanıyor.

İngiliz basınında yer alan habere göre, ABD Savunma Bakanlığının (Pentagon) "Geleceğin Asker Konsepti", sert bir kabuk gibi ve çevre şartlarına uyum sağlayan bir akıllı zırh ile her türlü yabancı dili askerin sesiyle tercüme eden bir miğferden oluşuyor.

Askeri yetkililerin en geç 2020'de savaşlarda kullanmayı planladıkları Robocop zırhı, bir merminin yaklaştığını hissedinceye ve kurşun geçirmez hale gelinceye dek hafif ve esnek bir özellik taşıyor.

Hollywood'un gişe rekorları kıran Robocop, Alien (Yaratık) ve Predator (Yırtıcı) filmlerinde sıkça görülen bu tip biyonik savaşçıların benzeri bazı prototipler şimdiden geliştirilirken, karşılaşılan zorlukların özellikle nanoteknolojilerdeki gelişmeler sayesinde aşılması bekleniyor.

Eski bir ordu mensubu olan proje uzmanı Jean-Louis DeGay, Soldier dergisine yaptığı açıklamada, şu an denenmekte olan teçhizat ve teknolojilerin 5 yıl önce olmadığını belirterek, "Hava kuvvetlerinin yeni sersemletici silahı envantere girdi ve beş yıl önce robocop zırhı ilk kez gündeme gelmişti, şimdi prototiplerini deniyoruz" dedi.

Bundan beş yıl önce taşınabilir hidrojen yakıt hücresini kimsenin düşünemediğini bile ama şimdi buna sahip olduklarını söyleyen DeGay, "Tüm bunlar çalışıyor ve bunları daha da küçültmeye çalışıyoruz. Eğer dürüst olmam gerekirse savaş teknolojilerinin gelişimi kadar hızlısı yok" diye konuştu.