İran poğaçası
Margarin, sıvıyağ, kabartma tozu, limon suyu, limon kabuğu rendesi, pudraşekeri ve bir adet yumurta sarısını karıştırın. Un ilave edip, yumuşak bir hamur yapın. Buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Limon büyüklüğünde parçalar kopartıp, merdane ile 5 cm. çapında açın. Kayısı reçelini süzün. Tanelerini hamurun ortasına koyup, poğaça gibi kapatın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Yumurta sarısını zeytinyağı ile çırpıp, üzerlerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar 25 dakika pişirin. Üzerlerine kayısı reçelinin suyunu sürüp, fıstıkları serperek servis yapın.
Malzemeler * 3.5 su bardağı un * 100 gr. margarin * 1/2 su bardağı sıvıyağ * 1 çay bardağı süt * 1 paket kabartma tozu * 1 adet limon suyu * 1 adet limon kabuğu * 2 çorba kaşığı pudraşekeri * 1 su bardağı kayısı reçeli * 2 adet yumurta sarısı * 1 çorba kaşığı zeytinyağı * 50 gr. toz yeşil fıstık
|