kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
5 yıllık evlilere haftada 3 gün, 10 yıllıklara 2 gün seks
5 yıllık evlilere haftada 3 gün, 10 yıllıklara 2 gün seks
Spontan seks yapın

5 yıllık evlilere haftada 3 gün, 10 yıllıklara 2 gün seks

'Biz artık yaşlandık, her zaman seks yapamayız' düşüncesine kapılmayın. Seks, hayatınızda hep olsun. Evliliğin ilk beş yılında haftada üç kez, sonraki on yılda haftada iki, sonraki yıllarda haftada bir ilişkiye girin.

Cinsel sorunların ele alındığı Avrupa Üroloji Derneği Kongresi'nde; çiftlere evliliğin ilk beş yılı haftada üç kez, sonraki on yılı haftada iki kez ve sonraki yıllarda en az bir kez cinsel ilişki yaşamaları tavsiye edildi. Uzmanlar, 'artık yaşlanıyorum, canım seks istemiyor' diyenlere 'yaşlılık düşen libidonuzun (cinsel içgüdü) bahanesi olamaz' açıklamasını yaptı. 22. Avrupa Üroloji Kongresi nedeniyle Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen basın toplantısında, iki ilaç şirketi Bayer ile Schering'in birleşmesi resmen açıklandı. Erkek cinsel fonksiyon bozukluğu üzerine pek çok bildirinin sunulduğu kongrede, erkeklerin giderek düşen libido düzeyini yükseltmek için geliştirilen yeni formüller tartışıldı. Dünyada özellikle şehirli erkeklerin libidolarında azalma olduğuna dikkat çeken uzmanlar, 40 yaşını geçen erkeklerin yüzde 25'inde testestoronun azaldığına, bunun da yaşam başarısından depresyona kadar pek çok soruna yol açtığına dikkat çekti. Dünyada 152 milyon cinsel fonksiyon bozukluğu yaşayan erkek olduğunu anlatan uzmanlar, sorunu olan her on erkekten yalnızca birinin tedaviye başvurduğunu, onların da yarısının tedaviyi yarım bıraktığını anlattı.

TESTESTERONA DİKKAT!
Libido düşüklüğünün bazen son derece basit bir nedenden örneğin hormon düşüklüğünden kaynaklanabileceğini belirten uzmanlar, testestoron eksikliğinin vücutta bıraktığı bir dizi yaşlanma etkisinin yanı sıra seks hayatı üzerinde de olumsuz etki gösterdiğine dikkat çekti. Cinsel hayattan artık yeterince zevk almamak ve seksten kaçmanın testestoron düşüklüğünün en önemli belirtisi olduğunu anlatan dünyaca ünlü Endokrinolog Prof. Dr. Pierre Marc Gilles Bouloux, "Orta yaş, artık erkeğin hafif göbek saldığı dönem olarak kabul ediliyor. Bu dönemde vücut, kas sisteminden taviz veriyor ve bu erkekler çok daha mutsuz, artık seks konusunda yeterince hevesli olmuyor. Eşiyle önemli bir sorunu olmadığı halde cinsel isteği azalıyor. İşte bu durumdaki erkeklere öncelikle testestoron ölçümü öneriyoruz" dedi.

GENÇLERDE DE RİSK VAR
Genç erkeklerin de testestoron azalmasına bağlı olarak bu sorunlarla karşılaştıklarını anlatan Prof. Bouloux, şöyle devam etti: "Sabah 09.00 ila 10.00 arasında yapılacak küçük bir kan testi hormon düzeyini açıkça gösterir. Daha sonra da basit bir tedavi, jel ya da enjeksiyon bütün bu kaybedilenlerin kazanılmasına yardımcı olabiliyor. Erkekler, hormon eksikliği nedeniyle seks güçlerini yitirmişlerse yeniden canlanıyorlar ve vücutları gençleşiyor." Uzun süredir evli olan çiftlerin seks yaşamının artık yeterince hareketli olmayacağı yönündeki düşüncelerin mit olduğunu vurgulayan Dünya Seks Komitesi Başkanı ünlü sekselog Prof. Dr. Rubio Aurioles de, eşlere seksin reçetesini yazdı: "Biz artık yaşlandık, her zaman seks yapamayız' düşüncesine inanmayın. Evliliğin ilk beş yılında çiftler haftada üç kez seks yapmalı. Sonraki on yılında belki bu haftada ikiye düşebilir. Daha ileriki yıllarda da haftada bir. Ama cinsel ilişki sıklığınız giderek azalıyorsa ve bu kocanızdan kaynaklanıyorsa bir şekilde onu doktora gitmeye ikna edin. Öncelikle testesteron düzeyini ölçtürün. Ayrıca sorun kimden kaynaklanırsa kaynaklansın doktora birlikte gidin. Çünkü tedavi erkeğe de yapılsa, araştırmalar gösteriyor ki kadın da aynı oranda mutlu oluyor"

SAĞLIK SERVİSİ / BERLİN

DİĞER SAĞLIK HABERLERİ
 Restoran hileleriyle diyet yapma formülü
 5 yıllık evlilere haftada 3 gün, 10 yıllıklara 2 gün seks
 Portakal kabuğuna karşı kozmetikler
 Selülit sadece estetikle ilgili bir sorun değil..!
 Maça çıkar gibi takım kurup diyet yapın
 Organik ürünlerle güzelleşmek moda
 Erkeklik organını büyüten büyütene
 Ayak sağlığınız için topukludan vazgeçin
 Ünlülerin kremi gözünüzde
 Kırışıklıkları azaltan saf altınlı krem
 Nemli eller için
 Özür ve teşekkür
 Belinizi 2 haftada 5 santim inceltin
 Kadınlar şekere dikkat!
 Depresif kadınlar artıyor
Şarkılarım seviliyordu ama eskimişti; elektronik yaptık
Şarkılarım seviliyordu ama eskimişti; elektronik yaptık
'Sertab Erener goes to the club with Murat Uncuoğlu&Aytekin Kurt'...
Amerika'da üç tane Ahmet Ertegün olurdum
Amerika'da üç tane Ahmet Ertegün olurdum
Ünlü prodüktör Şahin Özer iddialı konuştu. Tarkan, Fazıl Say ve İlhan...
Deniz buzları eritti
Deniz buzları eritti
Top model Deniz Akkaya, ayakkabı firması Hotiç'in 2007 İlkbahar-Yaz...
Sosyete yeni X5'i çok beğendi
Sosyete yeni X5'i çok beğendi
Kosifler Oto'nun Erenköy'deki showroom'u önceki gece renkli bir...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.