kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Tamamen duygusal bir hayatı olmuştu
Tamamen duygusal bir hayatı olmuştu
'Kızarmış tavuk diyeti yapıyorum'

Hayatının şiddeti 7.6

Sıradan bir dansçı olarak devam eden hayatı, gazetede gördüğü bir ilanla değişti. Ayrılıklar, filmler, miras kavgaları, olaylı mahkemeler, trajik ölümler, mutlu birliktelikler... 39 seneye sığdırılan bu hızlı hayat, Miami'de bir otel odasında son buldu. Anna Nicole Smith'in iniş çıkışlarla dolu yaşamını okumak bile sizi yorabilir.


Tamamen duygusal bir hayatı olmuştu

Perşembe günü Miami'de bir otel odasında ölü olarak bulunan ünlü Playboy güzeli Anna Nicole Smith, 39 yıllık hayatına miras, velayet davaları, kilolarla savaş, evlat acısı gibi birçok olay sığdırdı.

28 Kasım 1967'de, Amerika Houston'da, Donald Eugene Hogan ve Virgie Mae Tabers çiftinin bir kızı oldu. Anne babasının Vickie Lynn Hogan adını verdiğini küçük kız, gelecekte Anna Nicole Smith adıyla tanınacaktı. Vickie henüz küçük bir bebekken ailesi, Dallas yakınlarında bir kasabaya taşındı. Taşınmanın ardından baba Hogan evi terk etti ve kısa bir süre sonra da eşinden boşandı. Vickie çocukluktan çıkıp genç kızlığa adım attığı dönemlerde çevresindeki herkese, geleceğin Marilyn Monroe'su olmak istediğini söylüyordu. Yaşadığı kasabada, bir restoranda garson olarak çalışırken, restoranın aşçısı Billy Wayne Smith ile tanıştı. Gençler, 1985'te, Vickie 17, Billly 16 yaşındayken evlendi. Bir yıl sonra oğulları Daniel Wayne Smith dünyaya geldi. Ama bu, genç çiftin evliliğini kurtarmaya yetmedi ve 1987 yılında ayrıldılar. Vickie, bir yaşındaki oğluyla birlikte Houstan'a taşındı. Vickie, Houstan'da bir restoranda çalışmaya başladı. Yeteri kadar para kazanamadığına karar verince egzotik dansçı oldu. 1991 yılının Ekim ayında, gazetede Playboy dergisinin seçmeleriyle ilgili bir ilan gördü. Hayatını değiştiren de bu ilan oldu. Playboy'un sahibi Hugh Hefner, 1992 Mart sayısının kapağı olarak Smith'i seçti. Çocukluğunda da söylediği gibi basında geleceğin Marilyn Monroe'su olarak lanse edilmeye başlandı. Popülaritesi gün geçtikçe artan genç kadın, Vickie Smith adıyla son kez Playboy'un 1992 Mayıs kapağında yer aldı. 1993 yılında Playboy tarafından "Playmate of the Year" (Yılın Playboy Kızı) seçildi. Bundan sonra da Anna Nicole Smith adını kullanmaya başladı. Bu sırada genç kadının özel hayatı da ilginç bir yol çiziyordu, 1991 Ekim'inde, bir striptiz kulübünde dans ederken yaşlı petrol kralı J. Howard Marshall ile tanıştı. İki yıl sonra, 1994'te, Smith 26, Marshall 89 yaşındayken evlendiler. Tabii bu, dedikoduları da beraberinde getirdi. Herkes genç kadının Marshall ile parası için evlendiğini, hiç karı koca olmadıklarını söylüyordu. Smith bu dedikoduları her seferinde, kocasını sevdiğini ve yaş farkının kendisi için önemli olmadığını söyleyerek bertaraf ediyordu. 14 ay süren evliliğin ardından Marshall öldü. Bu, yıllarca sürecek bir miras davasının başlangıcı oldu. Çünkü yaşlı kocası genç eşine miras bırakmamıştı.

MİRAS PEŞİNDE 10 YIL

Anna Nicole Smith, kocasının ölümünden birkaç hafta sonra 1.6 milyar dolarlık mirasından pay almak için oğlu E. Pierce Marshall'a karşı dava açtı. Smith'e göre Marshall, evlenmeleri durumunda kendisine mirasının yarısını bırakacağını söylemişti. Miras davası Teksas mahkemelerinde 10 yıldan fazladır devam ediyor. Kararlar zaman zaman Smith'in aleyhine, zaman zaman da lehine alındı. Mahkeme en son Smith'e mirastan 88.5 milyon dolar verilmesine karar vermişti. Ama bu karar da temyize gitti. Bu arada mahkemede Smith'e karşı savaşan E. Pierce Marshall, 67 yaşında 20 Ocak 2006'da hayatını kaybetti. Artık onu dul eşi Elaine T. Marshall temsil ediyor. Tüm bunlar olurken Anna Nicole Smith'in özel hayatında da pek çok gelişmeler yaşanıyordu. Güzel yıldız, 1 Ocak 2006'da, hamile olduğunu duyurdu ama bebeğin babasının kimliğini açıklamadı. Uzun süredir birlikte olduğu avukatı Howard K. Stern, bebeğin babasının kendisi olduğunu ima etti. Fakat Smith'in eski erkek arkadaşı fotomuhabir Larry Birkhead, bebeğin basanını kendisinin olduğunu açıkladı. Smith'in kızı Dannielynn Hope Marshall Stern 7 Ekim 2006'da Bahamalar'da dünyaya geldi ve nüfusa babası olarak Howard K. Stern kaydedildi. Bunun üzerine de Birkhead DNA testi istedi. Bu gelişmeler yaşanırken Anna Nicole Smith'i bir trajedi bekliyordu. Smith'in 20 yaşındaki oğlu Daniel, 10 Ekim 2006'da, annesini ve yeni doğan kız kardeşini ziyarete geldiği hastanede ani bir şekilde öldü. Genç adamın ölümü hakkında, uyuşturucu bağımlısı olduğu gibi birçok söylenti çıktı. Daniel, gerçek ölüm nedeninin bulunması için yapılan otopsi ve araştırmalar nedeniyle ölümünden tam altı hafta sonra toprağa verildi. Oğlunun ölümüyle sarsılan Anna Nicole Smith, 28 Ekim 2006'da Howard K. Stern ile evlendi. Anna Nicole Smith, oğlunu kaybetmişti ama gelecekten umutluydu. Sevdiği adamla evlenmiş, küçük kızını kucağına almış, bu ay görülecek son miras davasını bekliyordu. Ama 8 Şubat'ta, 39 yaşındayken Miami'de bir otel odasında hayatını kaybetti. Anna Nicole Smith'in kendi kusmuğunda boğularak öldüğü söyleniyor. Genç kadının uyuşturucu ve alkol bağımlısı olduğu, aşırı dozdan hayatını kaybetmiş olabileceği de belirtiliyor. Tüm bunların doğruluğu yapılacak otopsiden sonra ortaya çıkacak. Ama Anna Nicole Smith'in ölümünün ardından bıraktığı bilinmezlik uzun süre devam edeceğe benziyor. Bu ay yapılacak miras davasının nasıl sonuçlanacağı merak ediliyor. Küçük bebeği Danielynn'in velayet davası da devam ediyor. Şu an Smith'in tek varisi olan küçük kızın velayetinin, davanın sonunda çıkacak kararla daha da önem kazanacağı kesin.

EYLEM BİLGİÇ

DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 'Dünyaya merhamet elimizi uzatıyoruz'
 Bir öncü kadın: Suat Derviş
 İlişki deryasında bir damlayım
 Azınlık Bakoyanni'den icraat bekliyor
 'Şah Rıza Pehlevi, Allah'ın sesini duymuş'
 '17 yıl koca dayağı yedi ama...'
 Kurtlar Vadisi en çok 'Kadını' vuruyor
 Sevgilisiz takılanlara
 'Elmasları bulduk, sıra şimdi işlemede'
 Onların hayatı: Futbol
 'Azınlıklardan korkmak niye?'
 Eğlence hayatının nabzını bu kızlar tutuyor
 O poponun peşinde!
 Hedefi hep gökleri nişanlamaktı
 İnternette ırkçılığı denetlemek mümkün
 Yavrucuklarımızı geri istiyoruz
 Hep küfürle anılanlar
 Masalcı geldi hanıııııııım
 İskoçya ve İngiltere'nin evliliği çatırdıyor
    Pazar Sabah Yazarlar
  » Güncel
    Hobi
    Röportaj
    Gurme
    İyi Yaşa
GÜLSE BİRSEL
Asker, yürüme bandına çıık!
Ortaokulun hazırlık...
ÖNCEL ÖZİÇER
Şehrazat ne gibi bakıyor?
Külyutmaz 'Sabetaycı avcısı'...
KAZIM KANAT
Köpek mi çok mutlu, yoksa ben mi?
Karım Sevinç, geçen...
Avrupa Yakası özel mönüsü
Avrupa Yakası özel mönüsü
Sofra başında geçen ve bol bol yemek sohbetlerinin yapıldığı diziler,...
Magnum Fotoğrafları ile Türkiye
Magnum Fotoğrafları ile Türkiye
İstanbul Modern Fotoğraf Galerisi, dünyanın en saygın fotoğraf...
Mahalleye 'başmüdür' geldi...
Edirneli Romanların hayatı, Hanefi Avcı'nın emniyet müdürü olarak...
Benimle oynar mısın?
Çocuklara sokağı hatırlatmak ve sevdirmek için bir belgesel çekildi.
'Aşk olmadan aş pişmez'
Ton balığı ve kalamardan yapılmış bir döner, karabiberli çilek ya da...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.