kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
İlişki deryasında bir damlayım
İlişki deryasında bir damlayım

'Şöhret'lerin 'ilişki'lerine karışan, 'ilişki karıştırıcı' arkadaşların gerçekten ne iş yaptığını araştırdık ve bir sonuca ulaşamadık. Mesela, Banu Alkan ile Arzu-Murat Taşdemir çiftinin arasındaki münasebeti çözmeye çalışan 'ilişki gurusu' İlhan Uçkan'ın ilişkisi nasıldır acaba?.

İlişki gurusu olmaya karar verdim sevgili okurlar. Hatta şöyle bir kartvizit bastırmayı düşünüyorum: Sami Tosun, İlişki Gurusu, Üst Düzey Yaşam Analisti ve Özel Dedektif. Nasıl olsa, bu işin mektebi yok, diploma falan istemiyorlar insandan... Sonra bana her an ulaşasınız diye bir internet sitesi yaptırmayı, oraya 'pbx'li telefon koydurmayı planlıyorum. Tabii 'pbx' nedir, diye sormayın, henüz öğrenemedim, ama pek bir kurumsal şahsiyet kazandırıyor insana. Ve en nihayet, televizyonlarda, sabah ve öğlen kuşaklarındaki acayip programlarda, 'şöhret'lerin özel hayatlarına dair bazı tuhaf yorumlar yapıp piyasamı geliştirmeye gayret edeceğim. Böylelikle, randevu usulü ilişki danışmanlığı, yaşam koçluğu ve cinsi geyik yaparak ciddi miktarda bir sermaye birikimi sağlamak niyetindeyim. Para karşılığı magazin programlarında Bekir Hazarlık yapma imkânları da doğabilir. Yani bir ihtimal köşeyi dönebilirim. Üstelik bakın ne kadar da dürüst davranıyorum sizlere karşı...

BEN BU TİPLE...

Geçen gün 'guru' olma projemi ortağım Selçuk'a açtım. Hata bende ki açtım. Hani bazı arkadaşlar vardır, Allah onları sırf sizin moralinizi bozsunlar da daha bir azap çekesiniz, daha bir sınanasınız diye yollamış gibidir, bizim Selçuk da işte öyle bir arkadaş. Bana dönüp, acıyan bir surat ifadesiyle, "İyi de Samiciğim, sende bu tip varken, kim gelip ilişkisini danışır ki?" diye geçirdi lafı. Sanki bu memlekette her şey rasyonel her şey olması gerektiği gibi de bir Sami Tosun sıyrılamayacak aradan! Misal, takip ediyorum, televizyonlarda olur olmadık programlara çıkan Joseph Erdem diye bir arkadaş var. Ne iş yaptığını, mesela Sabah Sabah Seda Sayan'a niye konuk olduğunu anlayamadığım ve fakat kendisini her daim gördüğüm bir arkadaş bu. Bir kere ben ondan daha güzelim de konu bu değil. Bu arkadaş, kendisini 'özel dedektif' olarak tanıtıyor, ama hatırlıyorum, Gamze Özçelik'e ilaçlı tecavüz vakasında ortaya çıkmış ve Gamze Hanım'ın danışmanı olduğunu söyleyip bir 'kriz yönetimi' yapmaya kalkmıştı ve esas kriz o zaman çıkmıştı. Yani bir köyde iki tavuk kaybolsa bulabileceğinden şüpheliyim, tavuk diye inek yakalayıp getirecek gibi duruyor, ama kanallarda uzay yolculuğuna çıkmış gibi turluyor. Bu arada uzay yolculuğunda mesai arkadaşına âşık olup karşılık bulamayan ve dünyaya döndüğünde adamın sevgilisine saldıran astronot hanım haberini takip ettiniz mi? Diyecek bir şey bulamıyorum. Bizdeki Banu Alkan - Murat Taşdemir - Arzu Taşdemir münasebetine taş çıkartacak cinsten bir durum.

EKRAN SARSILIYOR
Eh, laf açılmışken belirtmeden geçemeyeceğim, kulvarlarımız, daha doğrusu cinsiyetlerimiz farklı, ama ben İlhan Uçkan'dan da güzelim. "Nereden çıktı şimdi?'' diye sormayın efendim. Çıktı, çünkü İlhan Hanım, bu karmakarışık durumu yorumlamak üzere Arzu-Murat Taşdemir çiftiyle birlikte ekranlardaydı, ki kendisi her türlü ilişkiyi fena halde yorumlayabiliyor, ekranlar bir nevi o konuştukça sarsılıyordu. İlhan Hanım değişik bir insan. 'İlişki danışmanı', 'ilişki gurusu' gibi sıfatlarla anılıyor, ama esasen Erkekleri Kullanma Kılavuzu diye bir kitapla işe başladı, daha sonra 'kılavuz'ları çoğalttı, hem kitaplardan para kazanıyor hem de kendisine başvuran 'ilişki mağdurları'na danışmanlık yapıp dünyanın sermayesini biriktiriyor. E, bundan iyisi Şam'da kayısı tarlası. Pardon, bahçesi. İktisatta buna 'ilksel sermaye birikimi' diyorlar. Ondan sonra parayı nereye yatırırsanız, yatırın. Çok mu maddiyatçı görünüyorum? Vallahi doğrudur. Ne yalan söyleyeyim, İlhan Hanım televizyona çıktığında hiçbir konuşmasının sonunu getiremiyorum, kanal değiştirmek zorunda kalıyorum, bir 'ilişki gurusu' olarak hayatla olan ilişkimi sorgulamama yol açıyor, ama demek ki takip ediliyor ve o programdan bu programa koşturuyor. Hani daldan dala uçmak gibi olmasın, bu 'guru' lafı da pek bir acayip. Hindistan'da, Hinduların, Sihlerin falan guruları var aslında. Bunlar Müslümanlıktaki 'ermiş'lere benzer kimseler. Genel olarak 'bir lokma, bir hırka', daha doğrusu bir lokma, bir de don niyetine sarmak için turuncu bez prensibiyle yaşıyor bu gurular. Halbuki bizim gurular, maşallah, Krişna'yla Sabah Sabah Seda Sayan'da buluşuyor.

TAŞDEMİR'İN RÜYASI

Aslında, bu kadar ekranda görünen biri olaraktan, ben İlhan Hanım'ın ilişkisini çok merak ediyorum. Ve magazine inanıyorum; bir aslan magazinci arkadaşımız, mesela 'yaşam analisti' Kenan Erçetingöz, İlhan Hanım'ın sır gibi sakladığı kocasını bulup ortaya çıkaracaktır. Ve insanoğlu, gerçekten böyle bir erkeğin var olup olmadığını öğrenecektir. Gülmeyin, bu Kenan Erçetingöz için ufak bir adım olabilir, ama magazin böylelikle insanlık tarihinde layık olduğu yeri alma anlamında dev bir adım atmış olacaktır. Bir dipnot olarak belirtmek isterim, Murat Taşdemir, rüyasında "Banu! Banu!'' diye sayıkladığı iddialarına ilişkin olarak, "Ne Banu'su ya? Ben olsa olsa 'Para! Para!' diye sayıklamışımdır," diyerekten, temel bir soruyu cevaplamış oldu. Kendisine insanlık adına dev bir teşekkürü borç bilirim.

Sami TOSUN

DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 'Dünyaya merhamet elimizi uzatıyoruz'
 Bir öncü kadın: Suat Derviş
 Azınlık Bakoyanni'den icraat bekliyor
 Tamamen duygusal bir hayatı olmuştu
 'Şah Rıza Pehlevi, Allah'ın sesini duymuş'
 '17 yıl koca dayağı yedi ama...'
 Kurtlar Vadisi en çok 'Kadını' vuruyor
 Sevgilisiz takılanlara
 'Elmasları bulduk, sıra şimdi işlemede'
 Onların hayatı: Futbol
 'Azınlıklardan korkmak niye?'
 Eğlence hayatının nabzını bu kızlar tutuyor
 O poponun peşinde!
 Hedefi hep gökleri nişanlamaktı
 İnternette ırkçılığı denetlemek mümkün
 Yavrucuklarımızı geri istiyoruz
 Hep küfürle anılanlar
 Masalcı geldi hanıııııııım
 İskoçya ve İngiltere'nin evliliği çatırdıyor
    Pazar Sabah Yazarlar
  » Güncel
    Hobi
    Röportaj
    Gurme
    İyi Yaşa
GÜLSE BİRSEL
Asker, yürüme bandına çıık!
Ortaokulun hazırlık...
ÖNCEL ÖZİÇER
Şehrazat ne gibi bakıyor?
Külyutmaz 'Sabetaycı avcısı'...
KAZIM KANAT
Köpek mi çok mutlu, yoksa ben mi?
Karım Sevinç, geçen...
Avrupa Yakası özel mönüsü
Avrupa Yakası özel mönüsü
Sofra başında geçen ve bol bol yemek sohbetlerinin yapıldığı diziler,...
Magnum Fotoğrafları ile Türkiye
Magnum Fotoğrafları ile Türkiye
İstanbul Modern Fotoğraf Galerisi, dünyanın en saygın fotoğraf...
Mahalleye 'başmüdür' geldi...
Edirneli Romanların hayatı, Hanefi Avcı'nın emniyet müdürü olarak...
Benimle oynar mısın?
Çocuklara sokağı hatırlatmak ve sevdirmek için bir belgesel çekildi.
'Aşk olmadan aş pişmez'
Ton balığı ve kalamardan yapılmış bir döner, karabiberli çilek ya da...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.