kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Futbol yıldızlarının entrikacı eşleri
Para ve şöhretle mutlu olamayan futbolcu eşleri

İngiltere'de beş sezon oynayıp, ülkemizde yeni yayınlanmaya başlayan Footballers' Wives (Futbolcuların Eşleri) adlı dizi, hayali Earls Park takımında oynayan futbolcuların eşlerinin entrikalarla dolu hayatını konu alıyor. Dizideki karakterler, Victoria Beckham'ı bile faka bastıracak tipler.


Futbol yıldızlarının entrikacı eşleri

e2 kanalında geçtiğimiz hafta yayınlanmaya başlanan Footballers' Wives (Futbolcuların Eşleri), İngiltere'de hayali bir takımda oynayan futbolcuların ve entrikalar çevirmeye bayılan eşlerinin hayatını gözler önüne seriyor.

Futbolcuların, gündüz idman yapıp, haftada bir kez maça çıkıp mazbut bir hayat sürdüklerini sanıyorsanız feci şekilde yanılıyorsunuz. Hele de eşlerinin ya da birlikte oldukları kadınların işlerine güçlerine bakıp, sakin sakin kocalarının eve gelmesini beklediğini düşünüyorsanız daha da yanılıyorsunuz. Tabii bu Türk futbolcular için geçerli olmayabilir. Bizimkiler Avrupa'daki meslektaşlarına oranla çok daha mazbut bir hayat sürebilirler. Ama İngiltere'de tam beş sezon oynayan, kült haline gelen Footballers' Wives (Futbolcuların Eşleri) adlı dizi, uzun zamandır futbolcuların ve ailelerinin, en azından ahlak açısından sorgulanmalarına neden oluyor. Geçtiğimiz hafta, Türkiye'nin yeni kanallarından e2'de, salı geceleri 22.00'de gösterilmeye başlanan Footballers' Wives, futbolcular ve eşleri arasındaki entrika, çekişme ve kavgaları gözler önüne seriyor. İlk kez 2002'nin ocak ayında İngiltere'de yayınlanmaya başlanan ve Manchester'da geçen dizi, ilk bölümünden itibaren büyük sansasyon yaratmıştı. Dizi, Earls Park adında hayali bir takımda oynayan profesyonel futbolcuların eşlerinin hayatı üzerine kurulu. Dizinin konusunu genellemek gerekirse; spot altındaki yaşamlarda dönen çeşitli cinsel entrikalar, süregiden çekişmeler, kavgalar, gazetelerde yer alan iddialar denebilir. Lüks evlerin, son model otomobillerin, birbirinden iddialı kıyafetlerin boy gösterdiği dizinin kadın kahramanları güzeller, zenginler ve paranın alabileceği her şeye sahipler ama hâlâ mutlu değiller. Diziyi izlerken hangi kadın kahramanın, en ünlü futbolcu eşi Victoria Beckham'a benzediğini bulmaya çalışıyorsunuz. Genelde oklar Tanya'yı gösteriyor. Victoria'nın bile bu karakterler kadar entrika çevirebileceğine inanmak zor doğrusu.

EŞCİNSELLER BAYILIYOR
Beşinci sezonuyla İngiltere'de ekranlara veda eden Footballers' Wives için 'Gözlere de şenlik sunuyor,' demek yanlış olmaz. Yalnız diğer dizilerden farklı olarak sadece kadın oyuncular değil, erkek oyuncular da vücutlarını cömertçe sergiliyor. Özellikle popo fetişisti kadınlar bu diziyi izlerken bayram yapabilir. Yurtdışında gazetelerde çıkan yazılarda Footballers' Wives'ın, eşcinsellerin en sevdiği dizilerden biri olarak yorumlandığını da hatırlatalım.

Donna Walmsley (Katharine Monaghan) Çocukluk aşkı Ian ile evlenmiş, orta sınıftan gelen genç bir kadın. Daniel ve Holly adında iki çocuk annesi. Ailesine çok düşkün. Tanya ve Chardonnay ile kıyaslandığında daha sönük ve sıkıcı gibi görünüyor. Onlar gibi pahalı kıyafetlere ve lüks evlere düşkün değil. Hayatı kocası ve çocukları etrafında dönüyor.

Ian Walmsley (Nathan Constance) Earls Park'ta oynamak üzere Manchester'a gelmesiyle çocukluk düşleri gerçek oluyor. Ama şöhret ona iyi gelmiyor. Her ne kadar aslında iyi bir adam olsa da bir süre sonra şöhretin getirdiklerine "Hayır," diyemiyor.

Tanya Turner (Zoe Lucker) Jason'ın karısı. Earls Park oyuncularının eşlerinin kraliçe arısı demek yanlış olmaz. Çok güçlü ve hırslı bir kadın. Ne istediğini biliyor ve onu elde etmek için her şeyi yapıyor. Hiç kimse onun düşmanı olmayı göze alamaz. Oldukça zeki ve acımasız. Zengin bir koca ve parıltılı bir hayat onun olmazsa olmazı.

Jason Turner (Cristian Solimeno) Başarılarını çalışmaktan çok, şans eseri yakalıyor. Hep el üstünde tutulduğu için bir türlü büyüyemiyor, küçük bir çocuk gibi. Gece hayatına, arabalara, kadınlara ve sekse çok düşkün. Tanya'yla evliliği fazla inişli çıkışlı ve tahrip edici ama aynı zamanda çok tutkulu.

Chardonnay Lane-Pascoe (Susie Amy) Model ve Kyle Pascoe'nun nişanlısı. Müstakbel kocasıyla tanıştığında zaten ünlü ve zengin olduğu için hiçbir zaman onun gölgesinde kalmıyor. Kendine güveni tam bir kadın. İlerleyen bölümlerde modellik hayatında zor günler geçiriyor ve televizyon sunucusu oluyor. Kyle ile evlat edindikleri bebek Paddy'ye tüm sevgisini veriyor.

Kyle Pascoe (Gary Lucy) Ülkenin en ünlü futbolcularından. Chardonnay'i çok seviyor. En büyük ikilemi hiç anlaşamayan nişanlısı ve annesi Jackie arasında yaşıyor. Hayatı mükemmel gibi görünse de ilerleyen bölümler hiçbir şeyin kalıcı olmadığını kanıtlıyor.

Eylem BİLGİÇ

DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Mojo Bar'dan Barda'ya transfer
 Yalın ve duyarlı dokunuşlar
 IKEA'dan centilmence hareket
 'Yeşim'le konuşarak boşanırız...'
 'Sanem'le aramızda etkilenme vardı ama aşk yoktu'
 Karşınızda sahaların 'Yakışıklı 11'i
 Lizbon-Dakar'dan nohut-pilava
 Bir fısla AIDS'e dur!
 Kedicik insülin saatini biliyor
 Hayat eskiden mahallede yaşanırdı, artık televizyonda
 Gece, gündüze benzemez
 Çalkala Ricky çalkala
 Dördüncü bebek yaşamalı mı?
 Pera'nın emanetleri
 Kenya'dan köy manzaraları
 'Babam Milliyet'i, bizi öldürmesinler diye sattı'
 Bu da başka bir tür taşıyıcı annelik
 Ata'nın bilinmeyen fotoğrafları metroda
 'Şöhretli olmasa Bülent'le arkadaşlık etmezdim'
    Cumartesi Yazarlar
  » Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
REFİK DURBAŞ
Edebiyatın aynası dergiler
Melih Cevdet Anday, "Doğanın...
METİN KALKAVAN
Küresel ısınmanın motosiklet keyfine...
SUNAY AKIN
Hepimiz quetzaliz!
Tarihin elinde bir fotoğraf makinesi...
Acı, ekşi, tuzlu ve tatlı bir arada Tayland Mutfağı
Tüm dünya mutfakları birer birer moda olup sıralarını savıyorlar. Şimdi de...
Bayatlamayan kurabiyeler
Bursa'da, 1982 yılından beri dayıdan yeğene geçen bir gelenekle işletilen...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.