kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ata'nın bilinmeyen fotoğrafları metroda
Atatürk'ün bilinmeyen fotoğrafları

İstanbul Ticaret Odası'nın 125. kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen 'Sarışın Bir Kurt' adlı sergide, Atatürk'ün bilinmeyen 200 fotoğrafı yer alıyor. Sergi, yarın Taksim Metrosu'nda, saat 16:30'da açılıyor


Ata'nın bilinmeyen fotoğrafları metroda

İstanbul Ticaret Odası'nın 125. kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen 'Sarışın Bir Kurt' adlı sergide, Atatürk'ün bilinmeyen 200 fotoğrafı yer alıyor. Sergi, yarın Taksim Metrosu'nda, saat 16:30'da açılıyor.

Atatürk'ün bilinmeyen fotoğraflarından oluşan 'Sarışın Bir Kurt' adlı fotoğraf sergisi, İstanbul Ticaret Odasısı'nın (İTO) 125. kuruluş yılı vesilesiyle, İTO ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi ortaklığında, yarın İstanbul Taksim Metrosu'nda açılıyor. Sergi, gazeteci kökenli yazar ve çevirmen Fahri Özdemir ve Kırmızı Yayınları'nın 2 bin 500 adetlik bilinmeyen Atatürk fotoğrafları koleksiyonundan yararlanılarak hazırlandı. Bu geniş koleksiyon, Fahri Özdemir'in 33 yıllık çalışmasının eseri. Özdemir, çoğu Atatürk'ün bilinmeyen fotoğraflarından oluşan bu koleksiyonu, çeşitli müzayedelerden, birtakım özel koleksiyonlardan ve yurtdışından fotoğraflar alarak oluşturmuş. Kendisi, bu fotoğrafları toplamanın ve daha sonra onları korumanın da zor bir iş olduğunu belirtiyor ve "Benim koleksiyonum herkese açıktır ama ticari amaçla kullanılmaması şartıyla," diyor. "Milliyetçi bir ruhla mı bu koleksiyonu oluşturdunuz?" diye soruyoruz, Özdemir şöyle yanıtlıyor: "Ulusalcı bir yaklaşımla yapıyorum bu işi. Milliyetçi demiyorum, çünkü ortada pek çok sahte Atatürkçü var. O yüzden ben kendime milliyetçi değil ulusalcı diyorum." Özdemir, Atatürk fotoğraflarının yanı sıra Kurtuluş Savaşı fotoğraflarını ve Yahya Kemal'den Namık Kemal'e kadar şairlerin el yazılarını da topluyor.

ALBÜMÜ DE OLACAK
Fahri Özdemir, bir sohbet sırasında İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş'a, bu sergi projesinden bahsetmiş. Yalçıntaş'ın da çok ilgisini çekmiş ve İTO'nun 125. Yıl Kuruluş Etkinlikleri'ni bu sergiyle başlatmaya karar vermiş. Daha sonra Kadir Topbaş projeden haberdar olmuş ve "Biz de katılalım bu projeye," demiş. Böylece sergi çalışması başlamış. Özdemir'in koleksiyonundan toplam 200 tane fotoğraf seçilmiş. Fotoğraflar Ankara'da, bir ve iki metre boylarında fotobloklara basılmış ve İstanbul'a taşınmış. Özdemir, İstanbul'da bu fotoğrafları sergileyecek boyutlarda galeri olmadığını, hem bu yüzden hem de insan sirkülasyonu fazla olduğu için Taksim Metrosu'nda sergileneceğini söylüyor. Yarın saat 16:30'da açılacak olan serginin sponsorları arasında Kamil Koç otobüs firması, SABAH, Takvim, Cumhuriyet, Milliyet gazeteleri ve Kamil Koç yolculuk dergisi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, çok yakında sergiyle ilgili özel bir albüm de hazırlayacak. Ayrıca 15 Mart'ta, yine İTO ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ortak çalışması ile Fahri Özdemir'in koleksiyonundan yararlanarak bir Kurtuluş Savaşı sergisi de düzenlenecek.
DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Mojo Bar'dan Barda'ya transfer
 Yalın ve duyarlı dokunuşlar
 IKEA'dan centilmence hareket
 'Yeşim'le konuşarak boşanırız...'
 'Sanem'le aramızda etkilenme vardı ama aşk yoktu'
 Karşınızda sahaların 'Yakışıklı 11'i
 Futbol yıldızlarının entrikacı eşleri
 Lizbon-Dakar'dan nohut-pilava
 Bir fısla AIDS'e dur!
 Kedicik insülin saatini biliyor
 Hayat eskiden mahallede yaşanırdı, artık televizyonda
 Gece, gündüze benzemez
 Çalkala Ricky çalkala
 Dördüncü bebek yaşamalı mı?
 Pera'nın emanetleri
 Kenya'dan köy manzaraları
 'Babam Milliyet'i, bizi öldürmesinler diye sattı'
 Bu da başka bir tür taşıyıcı annelik
 'Şöhretli olmasa Bülent'le arkadaşlık etmezdim'
    Cumartesi Yazarlar
  » Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
REFİK DURBAŞ
Edebiyatın aynası dergiler
Melih Cevdet Anday, "Doğanın...
METİN KALKAVAN
Küresel ısınmanın motosiklet keyfine...
SUNAY AKIN
Hepimiz quetzaliz!
Tarihin elinde bir fotoğraf makinesi...
Acı, ekşi, tuzlu ve tatlı bir arada Tayland Mutfağı
Tüm dünya mutfakları birer birer moda olup sıralarını savıyorlar. Şimdi de...
Bayatlamayan kurabiyeler
Bursa'da, 1982 yılından beri dayıdan yeğene geçen bir gelenekle işletilen...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.