kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
'Sanem'le aramızda etkilenme vardı ama aşk yoktu'
'Sanem'le aramızda etkilenme vardı ama aşk yoktu'
'Bergüzar Korel'le bir ilişkim yok'
'Amaçları Aliye'yi bitirmekti'
'Setteki kontrolümü kaybettim'
'Sanem'i önceleri sete getiremedim'

'Amaç Aliye'yi baltalamaktı'

Yönetmen Kudret Sabancı, Sanem Çelik'le yakalanmasının ardından ilk kez konuştu.

Aliye dizisinin yönetmeni, başrol oyuncusuyla görüntülenince geçen yılın en çok konuşulan magazin olayına imza atmıştı. Sabancı son olarak adının güzel oyuncu Bergüzar Korel ile anılmasına dayanamayarak sessizliğini bozdu.


'Sanem'le aramızda etkilenme vardı ama aşk yoktu'

Yönetmen Kudret Sabancı'nın, Sanem Çelik'le birlikte yakalanması, geçen yıl magazin gündemine bomba gibi düşmüştü. Adı şimdi de oyuncu Bergüzar Korel'le anılan Sabancı, yaşananlardan sonra ilk kez SABAH'a konuştu.

Kudret Sabancı, Aliye ve Sanem Çelik... Geçtiğimiz yıl en çok bu üçlüyü konuştuk; Aliye'nin dramı öylesine içimizden bir hayattı ki, belki de Aliye onu canlandıran Sanem Çelik'ten daha da öne geçti. İşte işler tam da o noktada karıştı. Çünkü Aliye dizisinin yönetmeni Kudret Sabancı ile Sanem Çelik, bir arabanın içinde yakalanmışlardı. Ve ilişki Sanem Çelik'in değil, Aliye ile Kudret Sabancı'nın ilişkisiydi sanki. Bir çay bahçesinde çekilen ve medyaya yansıyan o fotoğraf, çok tartışıldı. Ve bu fotoğraf, öykünün içinde yer alan herkesin hayatını değiştirdi. Kudret Sabancı, Esra Akkaya ile olan evliliğini bitirdi. Sanem Çelik diziyi tamamlayıp Amerika'ya gitti. Kudret Sabancı da yeni bir diziyi yönetmeye başladı. Tam her şey unutuldu derken; geçtiğimiz yıl yaşanan film sanki yeniden yaşanıyormuş gibi oldu. Kudret Sabancı bu kez, yeni dizisinin (Binbir
Gece)
başrol oyuncusu Bergüzar Korel ile birlikteydi. (Yani fotoğraf öyleydi.) İşte bu fotoğraftan sonra, geçtiğimiz yılın o çok konuşulan ama kendisi hiç konuşmayan adamı Sabancı, konuşmaya karar verdi. Olmayan bir ilişkinin içinde gösterilmesi onu isyan ettirmişti. Korkutmuştu da. "Taraflı gazetecilik ve yayıncılık denen olgunun bu kadar net olduğunu, kendi hakkımdaki bir haberi izlerken gördüm ve tüm ahlaki değerlerimi yeniden sorguladım," diyen Sabancı, şimdi bu yalan habere karşı yasal yolla karşılık vermek için düğmeye bastı. Ve bir yıl önce yaşadığı kâbustan çıkardığı derslerle; ilk kez konuşmaya karar verdi. Bu kez, içinde hiç olmadığı bir olayın bedelini ödemeye niyeti yoktu.

- Bir aşkla, dizinin de, o dizinin yıldızlarının da üstüne geçtiniz. Meşhur oldunuz. Sanem Çelik ile ilk fotoğraflandığınızda yaşadığınız duygu neydi?
- O fotoğraf çekildiğinde biz Sanem'le bir buçuk yıldır birlikte çalışıyorduk. Şubat ayı sonunda fotoğraflandık. Aslında ocak ayında birbirimizi tanımaya başlamıştık. O dönemde benim iyi giden ama sorunları da olan bir evliliğim vardı. O dönemde, set içinde yaşanan günlük probemleri paylaşmakla başlayan bir diyaloğumuz oldu Sanem'le.

- O güne kadar çekimler dışında bir paylaşımınız hiç mi olmuyordu?
- Hayır. Zaten günde 17-18 saat birlikte oluyorsunuz, onun dışında zaten birlikte bir şey yapmaya zamanımız kalmıyor. Dolayısıyla oradaki ilişkileri özel hayatıma hiç taşımadım. Sanem de öyleydi. Sete geliyor, oynuyor, gidiyordu. Ama sonra bir paylaşım olmaya başladı aramızda. Tanımaya başlayınca, herhalde birbirimize enteresan gelmeye başladık.

- O noktadan itibaren, bir yönetmen olarak karşıdan bakınca, ona, onun fotoğrafına daha farklı bakmaya başladınız mı?
- Hayır. İşimle duygularımı karıştırmadım. Kameranın ardından bakınca, benim için bütün oyuncular malzemedir.

- Sonra ne oldu?
- Birbirimizi tanımaya başladık. Gördüm ki, Sanem hiç de dışarıdan göründüğü gibi bir insan değil. Benim düşündüğüm insan değil. Çok düzgün bir insan. Konuşmaya başladık. Set içinde başlayan konuşmalar yavaş yavaş set dışına taşınmaya başladı. Gördük ki, birlikte zaman geçirmekten hoşlanıyoruz. Ya da en azından ben hoşlanıyordum.

- Kendi kendinize sorular sormadınız mı "Ben ne yapıyorum?" diye... profesyonellikle duygular karışıyor, etik bir şey miydi bu?
- Tabii değil. Profesyonel bir şey değildi benim yaptığım. Bunu kabul ediyorum. Ama belki benim de konuşabileceğim, paylaşabileceğim bir insana ihtiyacım vardı. İlk evliliğimden 12 yaşında bir kızım var. Onunla problemli bir süreç geçiriyorduk. Sanem'in de babası o çocukken evden ayrılmış. Bu noktada yakınlaştık belki de, çünkü ilk zamanlar en çok bunu konuşuyorduk. Bunları konuşurken yakınlaştık. Ama o dönemde cinsel birlikteliğimiz olmadı. Size üç aylık bir dönemden söz ediyorum; ocak-mart arası. Önce iyi arkadaş olduk. Set dışında geçirdiğimiz zamanlar, benim kendi ilişkilerimdeki problemler arttıkça fazlalaşmaya başladı. Sanem de "Bugüne kadar benim karşıma pek çok erkek çıktı, hepsi benden bir şey bekliyordu ama sen çok farklısın. Ne kariyerim, ne şöhretim için buradasın," diyordu.

- Siz set içinde oyuncularınızın aşk yaşamasını kabul eder misiniz?
- Ben böyle bir şeye izin vermem ama sonuçta benim başıma geldi maalesef.
DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Mojo Bar'dan Barda'ya transfer
 Yalın ve duyarlı dokunuşlar
 IKEA'dan centilmence hareket
 'Yeşim'le konuşarak boşanırız...'
 Karşınızda sahaların 'Yakışıklı 11'i
 Futbol yıldızlarının entrikacı eşleri
 Lizbon-Dakar'dan nohut-pilava
 Bir fısla AIDS'e dur!
 Kedicik insülin saatini biliyor
 Hayat eskiden mahallede yaşanırdı, artık televizyonda
 Gece, gündüze benzemez
 Çalkala Ricky çalkala
 Dördüncü bebek yaşamalı mı?
 Pera'nın emanetleri
 Kenya'dan köy manzaraları
 'Babam Milliyet'i, bizi öldürmesinler diye sattı'
 Bu da başka bir tür taşıyıcı annelik
 Ata'nın bilinmeyen fotoğrafları metroda
 'Şöhretli olmasa Bülent'le arkadaşlık etmezdim'
    Cumartesi Yazarlar
  » Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
REFİK DURBAŞ
Edebiyatın aynası dergiler
Melih Cevdet Anday, "Doğanın...
METİN KALKAVAN
Küresel ısınmanın motosiklet keyfine...
SUNAY AKIN
Hepimiz quetzaliz!
Tarihin elinde bir fotoğraf makinesi...
Acı, ekşi, tuzlu ve tatlı bir arada Tayland Mutfağı
Tüm dünya mutfakları birer birer moda olup sıralarını savıyorlar. Şimdi de...
Bayatlamayan kurabiyeler
Bursa'da, 1982 yılından beri dayıdan yeğene geçen bir gelenekle işletilen...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.