kapat
   
11 Kasım 2006 Cumartesi
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
"Futbol maçı seyreder gibi bağırıp çağıranlar var"
AKP'de genel başkan adaylığı zorlaştırıldı
AKP Kongresi'nde yankesici uyarısı
Kongrede tek muhalif ses

AKP'de genel başkan adaylığı zorlaştırıldı

AKP Kongresinde yapılan tüzük değişikliği ile genel başkan adaylığı zorlaştırıldı.

AK Parti 2. Olağan Kongresi, Divanın oluşturulmasının ardından çalışmalarına başladı.

AK Parti'nin ASKİ Spor Salonu'nda yapılan kongresinde, Divan Başkanlığına Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan; başkan yardımcılığına Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, üyeliklere Gençlik Kolları Başkanı Hakan Tütüncü, Kadın Kolları Başkanı Selma Kavaf, Batman İl Başkanı Mehmet Emin Ekmen, İzmir İl Başkanı Ali Aşlık getirildiler.

Köksal Toptan, divan başkanı seçildikten sonra partililere yönelik konuşmasında, ''Aldatılmış, itilmiş, kırılmış ama döneme ve şartlara teslim
olmamış
büyük yürüyüşün sevgili yolcuları; yer yarılmadıkça, gök delinmedikçe sizi zaferden alıkoyacak, hiçbir güç, hiçbir kişi yoktur'' diye seslendi.

Toptan, AK Partililer olarak ''hem bayrak, hem de ezan sevdalısı'' olduklarını ifade ederek, Kopenhag Kriterlerini gerçekleştirerek, ''(Şu çılgın
Türkler)i tüm dünyaya gösterdik'' dedi.

Atatürk ve Nazım Hikmet'ten alıntılar da yapan Toptan, partililerin Cumhuriyetin temel değerlerine sahip çıkmaya devam edeceğini vurguladı.

Daha sonra, kongrenin gündemine geçildi.Divan Başkanı Köksal Toptan, Ulu Önder Atatürk ve devlet büyükleri ile eski Başbakan merhum Bülent Ecevit'in anısına salondakileri bir dakikalık saygı duruşuna davet etti.

Daha sonra İstiklal Marşı okundu.Divana verilen değişiklik önergesi ile genel başkanın konuşmasının, ''salona intikal ettikten sonra gerçekleşmesi'' benimsendi.Daha sonra, Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, partinin faaliyet raporunun okunmaya başladı.

AK Parti 2. Olağan Kongresi'nde faaliyet, gelir-gider ve kesin hesap raporları ibra edildi.ASKİ Spor Salonu'nda yapılan kongrede, faaliyet, gelir-gider ve kesin hesap raporlarının okunmasının ardından, delegelerin onayına sunuldu.

AK Parti Ankara Milletvekili Ersönmez Yarbay, faaliyet raporu üzerinde görüşlerini dile getirirken, MKYK ile hükümetin ''ayrı organlar olduğunu''
belirterek, ''Ancak, hükümet ile MKYK arasında büyük açıklık ortaya çıkmıştır'' dedi.

MKYK'nın partiyi yaptığı işleri, gerçekleştirdiğini başarıları yeterince anlatamadığını ifade eden Yarbay, şöyle konuştu:

''Amacım kimseyi rencide etmek değildir. Ama, arkadaşlar bir günde kongre yapılmaz, ancak bir günde yapılan devlet kongresi olur. Soruyorum sizlere, siz delegeler olarak MKYK ile hükümet ilişkisinden memnun musunuz? Genel merkeze geldiğiniz de sorunlarınız çözülüyor mu?Halolan sorunlar için söylemiyorum ama bardağın boş kısmının doldurulması için söylüyorum. Önümüzde AB ve Kıbrıs gibi dev sorunlar vardır. Bu sorunların tartışılacağı konuşulacağı yer, kongre olmalıdır. Konuşan, tartışan bir parti olmak zorundayız. KOnuşmakla, tartışmakla birlik ve beraberiliğimiz bozulmaz.Aksi, tek düşünce, tek ses olmak bizi hedefimizden, ilkelerimizden uzaklaştırır.''

AK PArti'nin uzun ömürlü olmasını ve kurumsallaşmasını istediğini belirten Yarbay, halka ve Türkiye'ye hizmet için konuşan, tartışan ama nihayetinde alınan kararlara uyan bir parti olmaları gerektiğini kaydetti.

''Bütün yük, genel başkanın omuzlarındadır. O sebeple de sağlığı bozuldu'' diyen AK Partili Yarbay, yüklerin paylaşılması gerektiğini özellikle Genel Başkan'ın yükünün azaltılması gerektiğini ifade etti.

Yarbay, ''Nihayetinde Genel Başkan da bir insandır. MKYK'nın, boşluğu doldurması gerekir'' dedi.

AK Parti'nin yapımı devam eden yeni genel merkez binasına da değinen Yarbay, ''Hatırlayacaksınız, MHP büyük bir gökdelen yapmıştı. Yaptıktan sonra seçime girdi ve barajın altında kaldı. Sakın ola, kaynaklarımızı gökdelenlere harcayarak başarılı olacağımızı düşünmeyelim. Gökdelen yaparsanız o güvenlik önlemlerini aşarak partiye giremezsiniz. Binalarla değil, halkla ilişkilerle başarılı politikalarla oy alabiliriz'' diye konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli, Yarbay'ın bu eleştirilerine karşılık olarak, halen yapımı devam eden yeni genel merkez ''binasının 2007 yılı Mayıs ayında hizmete geçeceğini'' söyledi.Yarbay, Genel Merkez'in diğer genel merkezler gibi olmayacağını belirterek,

''siyasete yeni anlayış ve ilkeler getirdik'' dedi.Gedikli, partisinin AR-GE çalışmaları için 2 milyon YTL ayırdığını da bildirdi.Partinin bütçe tahmini de delegelerin oyuna sunularak, kabul edildi.

TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ

AKP Kongresinde yapılan tüzük değişikliği ile genel başkan adaylığı zorlaştırıldı. Genel Başkan adayı olmak isteyen partililer yüzde 20 oranında delege imzasını almak zorunda kalacaklar.

AKP yönetiminin belirlediği tüzük değişiklik önergeleri yapılan oylamalarla kabul edildi. Tüzük değişikliklerine tek muhalefet Ankara Milletvekili Ersönmez Yarbay'dan geldi. Değişikliklerle genel başkan adaylığı için imza zorunluluğu getirildi. Buna göre, genel başkanlığa aday olmak isteyen bir partili yüzde 20 delege imzasının bulmak zorunda kalacak.

Yapılan değişikliklerle ayrıca üyelere yönelik disiplin cezaları da artırıldı. Parti yöneticilerine yönelik eleştiriler disiplin cezaları kapsamına alınırken, parti yöneticilerine yönelik şiddet suçuna da kesin ihraç cezası getirildi.

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Rumlardan Türkiye'ye tehdit
 Papa Erdoğan'ı sordu
 Hatemi İstanbul'da
 Papa, Anıtkabir'i ziyaret edecek
 AKP'de başkan adaylığı zorlaşıyor
 Sezer: Laiklik adam olmaktır
 "Hangi koltuk Ecevit'in"
 İspanya Başbakanı Zapatero İstanbul'da
MAHMUT ÖVÜR
'Heyecansız' ama 'tarihi' bir kongre
Dün sabahtan...
YAVUZ DONAT
Güle güle
Yandı közler, tükendi sözler... Ecevit için...
Duvara çarpıp öldürdü
2.5 yaşındaki Metehan, annesinin sevgilisi tarafından tekme tokat...
Müdürün şehit isyanı: Üst arayamıyoruz
Polis memuru Soydan'ın Levent'te yasa gereği üst araması yapamadığı...
Ata'ya sevgi seli
Ata'ya sevgi seli
Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 68'inci yıldönümü tüm yurtta sevgi...
Karaoğlan'ın ardında 14 km'lik yas kuyruğu
Karaoğlan'ın ardında 14 km'lik yas kuyruğu
Binlerce vatandaş bugün 14 kilometrelik güzergâhı yürüyerek,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu