kapat
   
11 Kasım 2006 Cumartesi
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Türk Ulusu seni sonsuza kadar yüreğinde yaşatmayı sürdürecektir
Ata'ya sevgi seli
İmzası 'dövme' yaptırılıyor
Koramiral'in gözyaşları
Fenalaşan 31 çocuk tedavi altına alındı

Ata'ya 500 bin çiçek

Atatürk ölüm yıldönümünde törenlerle anıldı. Saat 09.05'te hayat durdu. 500 bin çiçekle süslenen Anıtkabir doldu taştı. Anıtkabir çıkışı bir grup vatandaş Başbakan Erdoğan ile Meclis Başkanı Arınç'ı protesto etti.

Ata'ya sevgi seli

Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 68'inci yıldönümü tüm yurtta sevgi seliyle anıldı. 500 bin çiçekle süslenen Anıtkabir on binlerce ziyaretçinin akınına uğrarken Ata'nın ölüm saati olan 09.05'te hayat adeta durdu.

Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 68'inci yıldönümünde sevgi seliyle anıldı. Anıtkabir on binlerce ziyaretçinin akınına uğrarken, Ata'nın ölüm saati 09.05'de hayat durdu. Anıtkabir, 500 bin çiçekle Atatürk'ün ziyaretçilerini karşıladı. Başkentteki ilk tören, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in başkanlığındaki protokolün Anıtkabir'e çelenk koymasıyla başladı. Saygı duruşunun ardından Misak-i Milli kulesine geçen Sezer, imzaladığı Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı: "Bugün insanlığa umut kaynağı olan, dünyayı derinden etkileyen, tarihte silinmez izler bırakan yüce kişiliğinizle övünüyor, savaşımınız, başarılarınız, evrenselleşen düşünceleriniz ve(ANKARA) PAŞAM BİZİ BIRAKMAYIN... Genelkurmay Başkanı Org. Büyükanıt, Anıtkabirden ayrılırken vatandaşların ilgisiyle karşılaştı. Büyükanıtın elini öpen gençler, Paşam bizi bırakmayın dedi. yıkılmaz eserlerinizle gurur duyuyoruz. Türk Ulusu yorulmadan, güçlükler karşısında yılmadan çalışacak, cumhuriyeti, birliğini ve bağımsızlığını koruyacak, çağdaş dünyayla bütünleşme yolunda duraksamadan ilerleyecektir."

ERDOĞAN'A PROTESTO
Törenin ardından Erdoğan ile Gül, Başbakan'ın aracıyla, TBMM Başkanı Arınç da makam otosuyla Anıtkabir'den ayrıldı. Araçlar, Anıttepe tarafındaki bayraklı kapıdan çıkarken, devlet töreni olduğu için dışarıda bekletilen bir grup vatandaşın protestosuna uğradı. Grup, Cumhurbaşkanı Sezer ve kuvvet komutanlarını ise alkışladı. 10 Kasım nedeniyle Anıtkabir ATO'nun öncülüğünde 500 bin çiçekle süslendi. Atatürk'ün(ORDU) TÖRENİ 09.01DE BİTİRDİLER... Orduda sirenler çalmadan saygı duruşu yapıp, töreni bitirdiler. Dağılmaya başlayan protokol üyeleri, sirenler çalınca alandan 300 metre ileride saygı duruşuna geçti. kabrine çıkan merdivenler ve Aslanlı Yol'un kenarları çiçeklerle donatıldı. Ata'nın kabrine çıkan merdivenlerin ortasına karanfillerden yapılmış büyük bir Türk Bayrağı yerleştirildi.

ANITKABİR DOLDU, TAŞTI
Saatler 09.05'i gösterdiğinde, başkentin cadde ve sokaklarında yürüyenler ve araçlarında bulunanlar da Ata'ya saygı duruşuna katıldı. Binlerce araç korna çalarak sirenlere eşlik etti. Saat 11.00'de Anıtkabir'in halka açılmasıyla da on binlerce insan Ata'ya koştu. Anıtkabir'in kapısında Türkiye'nin dört yanından gelen vatandaşlar, saatler öncesinden beklemeye başladı. Anıtkabir'in ziyarete açılmasıyla birlikte, içeriye akın(İSTANBUL)SULTANAHMETTE MEVLİT... Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürkün ölümünün 68. yılı nedeniyle Sultanahmet Camisinde mevlit okundu. edenlerin başını, ilköğretim okullarından gelen öğrenciler çekti. Ellerinde Türk bayraklarıyla Anıtkabir'e gelen küçük ziyaretçilerden bazıları da dev bayrakları başlarının üzerine taşıyarak Ata'nın kabrini selamladı. Vatandaşlardan bazıları burada dualar ederken, kimi ziyaretçiler de Atatürk'ün kabrine kapandı ve gözyaşları döktü. Ziyaretçiler, ellerindeki çiçekleri Ulu Önder'in kabrine serpiştirdiler. Pusetlerinde bebekleriyle gelenler de olurken, Ata'nın kabrinin önünde ellerinde fotoğraf makineleri ve cep telefonlarıyla bu anı ölümsüzleştirmek isteyenler adeta birbiriyle yarıştı.

ÇİÇEK SELİ
Atatürk'ün ziyaretine gelenlerin içinde halk ozanı AşıkAĞLADI, AĞLATTILAR... Atatürkün Dolmabahçe Sarayında hayata gözlerini yumduğu odada saat 9u 5 geçe saygı duruşunda bulunuldu. Nöbet tutan asker gözyaşlarına boğuldu. Veysel'in kızı Menekşe Süzer de yer aldı. Atatürk'ün kabrinin başına elinde bir kase helvayla gelen Süzer, "Atatürk'ün yıldönümü için geldim" diyerek çevredekilere de helva dağıttı. Atatürk'ün 10 Kasım'daki ziyaretçileri arasında Japon turistler de vardı. Japon grup, büyük ilgiyi şaşkın gözlerle izlerken, bol bol da fotoğraf çekti. Bu arada, dışarıdan bir alkış tufanının kopmasıyla gözler Anıtkabir'in avlusuna çevrildi. Türkiye Kuvayı Milliye Mücahitler Derneği İstanbul Şubesi'nin üyeleri, üzerlerinde milli mücadele yıllarının üniformalarıyla geldikleri Anıtkabir'de vatandaşlarca alkışlarDolmabahçenin önünde nöbet tutan askerin gözyaşlarını ise bir başka asker sildi. ve çiçek seliyle karşılandı.

ATA KIYAFETLİ MİNİKLER
Ziyaret sırasında Ata'nın kabrinin bulunduğu bölümden Zafer Kulesi'ne kadar uzun kuyruklar oluştu. Askerlerin nöbet değişimi de vatandaşlar tarafından ilgiyle izlenip cep telefonlarıyla kaydedilirken, avluya gelen bir grup minik büyük ilgi çekti. 10 Kasım nedeniyle Atatürk Lisesi'nde düzenlenen defile çıkışında Ata'sını ziyarete gelen küçükler, Atatürk'ü, onun giydiği, birbirinden güzel 18 kıyafetle selamladılar. Büyük kalabalığın toplandığı Anıtkabir'de zaman zaman annesini kaybeden küçükler de dikkati çekti. Küçükler, Anıtkabir'de görevlilerce telsizler aracılığıyla birbirine kavuşturuldu.

ANKARA


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Karaoğlan'ın ardında 14 km'lik yas kuyruğu
 12 Eylül'de direnen tek politikacıydı
 Tartışmalı düğün gerçekleşti
 Savcı: Atatürk'ün çarşaf giyerek kaçması onu küçültmez
 Şemdinli'de PKK'lı itirafçıya 39 yıl 10 ay 27 gün hapis...
 Öcalan'ın sekreteri Antakya'da tutuklandı
 Belediye aracında PKK malı
 Öcalan, Avrupa Adalet Divanı'nda
 İşkenceyi itiraf eden polis memuru öldü
 Umut Davası'nda bir ceza daha kesinleşti
YILMAZ ÖZDİL
Nancy abla...
Bush gidici.
Türkiye bayram yapıyor.
MEHMET BARLAS
Rumsfeld gitti, ama kuralları kalıcıdır...
Cumhuriyetçi...
FATİH ALTAYLI
Polislere ne eğitimi veriyorsunuz?
Gün geçmiyor ki, bir...
ERDAL ŞAFAK
Madalyonun iki yüzü
AB Komisyonu'nun Türkiye...
MEHMET ALTAN
Bana müsaade...
Kendi koyduğum başlığı kendim...
'Aralık ayına kadar çözüm bulunamaz'
KKTC Cumhurbaşkanı Talat, AB liderler zirvesine kadar Kıbrıs...
ABD 'akil adamlar' dönemine dönüyor
Başkan Bush, Demokratlar karşısındaki yenilgi sonrası babasının...
Denizli sakalı da kesti: 0-0
Denizli sakalı da kesti: 0-0
Denizli, 6 ay önce sezonun son maçında F.Bahçe'yi şampiyonluktan...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu