kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Bu kitapta Bardot tamamen çıplak!
Bu kitapta Bardot tamamen çıplak!

Gazeteci Henry-Jean Servat, beyazperdenin efsanevi ismi, yakın dostu Brigitte Bardot'nun hayatını kitap haline getirdi. Bardot ile yapılan röportajların bir derlemesi olan kitap için yazar, "Okuyucular onun çıplak ruhunu bulacak" diyor.

Brigitte Bardot, 1934 yılının 28 Eylül'ünde Fransa'nın Paris kentinde dünyaya geldi. Henüz 15 yaşındayken annesinin ısrarıyla şarkıcı olmaya karar verdi ancak kader onun bu amacına ulaşmasını engelleyince, kendini bir anda model olarak buluverdi. Başarı basamaklarını kısa sürede tırmanan Bardot, 1950 yılında Elle dergisine verdiği pozlarla yapımcıların ilgisini çekti ve arka arkaya oyunculuk teklifleri almaya başladı. Henüz 18 yaşındayken çevirdiği 'Le Trou Normand' adlı filmle beyazperdeye adım atan güzel yıldızın şöhreti 1956 yapımı 'Et Dieu Crea La Femme' (Ve Tanrı Kadını Yarattı) adlı filmle Fransa'nın sınırlarını aştı. Bu tarihten itibaren isminin ve soyadının baş harflerinden oluşan 'BB' lakabıyla anılmaya başlanan Bardot, adını sinema tarihine 1950'li yılların seks bombası olarak yazdırdı. Amerika'da bugüne kadar en çok ilgi gören Avrupalı aktris olmayı başardı. Ancak kötü aksanı nedeniyle önünde aralanan Hollywood kapılarından içeri süzülmeyi başaramadı. Yedinci sanatın göz kamaştıran tanrıçası, 1973 yılında çevirdiği 'Il Sorriso Del Grande Tentatore' adlı filmden sonra sinemayı bırakma kararı aldı. Bu erken vedasıyla hayranlarını şaşırtan seksi yıldız, Saint-Tropez'deki evinde inzivaya çekildi ve kendini hayvan haklarını korumaya adadı. 1986 yılında kendine ait bir hayvan koruma vakfı kuran Bardot, aşırı sağcı lider Jean-Marie Le Pen'e olan yakınlığı ve eşcinsellere yönelik olumsuz tavrı ile de adı gündemden hiç düşmeyen ünlüler arasında yer aldı.

DIŞI KADAR İÇİ DE GÜZEL
72 yaşındaki Bardot'nun en yakın dostlarından biri olan Fransız gazeteci Henry-Jean Servat; güzel yıldızın fırtınalarla dolu yaşam öyküsünü 1986 yılından beri kitap haline getirmeye uğraşıyordu. 'Vies Privees' adını taşıyan kitap, Servat'nın geçmişten günümüze Bardot ile yaptığı röportajlardan oluşuyor. Paris Match dergisine konuşan ünlü gazeteci kendisini böyle bir kitabı kaleme almaya iten nedeni şu sözlerle açıklıyor: "Brigitte benim tam 20 yıllık arkadaşım. Hayatımda onun kadar cömert ve duygulu birini tanımadım. O beyazperdenin en güzel ve seksi kadınıydı. Sanılanın aksine onu diğer hemcinslerinden ayıran özelliği dışının değil, içinin güzelliği oldu. Her zaman özgür ruhluydu ve tercihlerinin peşinden gitti. Bu kitapla onun pek bilinmeyen iç dünyasını gözler önüne sermek istedim."

GERÇEK KİMLİĞİ ORTADA
Eylül ayının sonunda piyasaya çıkan kitabının hem bir starın hem de gerçek bir militanın öyküsünü içerdiğini belirten yazar Servat, kitapta Brigitte Bardot'nun başından geçen evliliklerle ilgili bilgilerin de bulunduğunu söylüyor. Bardot'nun çoğunluğu Jicky Dussart tarafından çekilen seksi fotoğraflarıyla süslü kitabının ilgi çekeceğinden emin olduğunu dile getiren gazeteci, sözlerini şöyle sürdürüyor: "Bu kitapta Bardot ile bugüne kadar yapılmış en samimi röportajları bir bütün halinde okuyacaksınız. Onun acılarını ve mutluluklarını, gerçekte kim olduğunu çok daha net kavrayacaksınız. Bu kitapta Brigitte'in yalnızca bedeni değil, ruhu ve kalbi de ilk kez çırılçıplak karşınızda olacak." Geçen ay sonu piyasaya çıkan kitap, güzel yıldızın tekrar gündeme gelmesini sağlamış oldu. Derleyen: Ece SARUHAN
DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 AIDS'e karşı kırmızı
 Nilüfer ile Ahmet Hakan yakınlığı!
 Korcan Karar'a İtalya'dan nişan
 Kadir İnanır'dan az kadınla birlikte oldum
 Ben böyle dünyanın içine ederim!
 Ferdi Özbeğen'in en iyileri bu albümde
 Bayramda herkes Antalya'da
 Bu bayram da başrolde çikolata var
 Alışverişi son güne bırakmayın
 Bayramlıklar vitrinlerde
 Kralları kıskandırın
 Bu kitapta Bardot tamamen çıplak!
 2321'inci yıldız onun oldu
 Starların yolu Roma'dan geçer
 Halk ne diyor?
AYŞE ÖZYILMAZEL
Tavada Galata Kulesi
İstanbul'da turist turist takılmayı...
ÖZAY ŞENDİR
Ankara'daki çapkın büyükelçi...
Ankara'da görev yapan...
EMRE AKÖZ
Çocuğa isim verirken nelere dikkat etmeli?
Önce haberi...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Mercimekli kereviz
Kerevizleri...
Tüp bebekler kıymetli bebekler mi?
Tüp bebekler kıymetli bebekler mi?
Yıllarca özlemi çekilen, maddi ve manevi zahmetlere katlanılarak...
Ailenizin doktoru
Ailenizin doktoru
Artık ramazan bitiyor ama...
Artık ramazan bitiyor ama...
Koçyiğit'in torununu playboy Murat kaptı!
Koçyiğit'in torununu playboy Murat kaptı!
Geçtiğimiz günlerde 18 yaşına basan, ünlü sinema sanatçısı Hülya...
Umarım tatili zehir olmaz!
Umarım tatili zehir olmaz!
Fenerbahçe, bu akşam UEFA Kupası'nda Newcastle United'la karşı...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.