kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
  » Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Danıştay'a silahlı saldırı: 1 ölü, 4 yaralı
Mustafa Yücel Özbilgin'in özgeçmişi
Erdoğan:Lanetlenesi bir olay
Hedef gösterilen yaralı üyelerin geçmişi
Danıştay İkinci Dairesi kararları

Danıştay'a silahlı saldırı: 1 ölü, 4 yaralı

Danıştay 2. Dairesine toplantı halinde iken yapılan silahlı saldırı sonucu 1 üye öldü, 2. Daire Başkanı Mustafa Birden ağır yaralandı. Saldırı sonucu 1 kişi öldü. 4 kişinin de yaralandığı öğrenildi. Silahlı saldırı düzenleyen kişinin yakalandığı duyuruldu.

Danıştay üyesi Mustafa Yücel Özbilgin yaşamını kaldırıldığı hastanede beyninden yaralandığı için amelyat edilmesine rağmen hayatını kaybetti.

Üyelerden Mustafa Birden'in ağır yaralı olmasına rağmen hayatı tehlikeyi atlattı. Üç yaralının durumunun ise iyi olduğu bildirildi.

Saldırganın İstanbul Barosuna Bağlı Avukat Aslan Alpaslan olduğu ve yakalandığı bildirildi.

"ALLAHIN GAZABI ÜZERİNİZDE OLSUN" DİYE BAĞIRDI VE VURDU

Danıştay'a yönelik 5 kişinin vurulduğu silahlı saldırıda 'glock marka' tabanca kullanıldığı öğrenildi. Olaydan sonra arka kapıdan kaçmaya çalışırken yakalanan İstanbul Barosuna bağlı saldırgan avukat Aslan Alparslan'ın ateş ederken "Allahü ekber, Allah'ın gazabı üzerinizde olsun"
diye bağırdığı bildirildi.

VAKİT GAZETESİNDE RESİMLERİ ÇIKMIŞTI

Danıştay ikinci dairesine saldırı düzenlendi. Glock marka silahla düzenlenen saldırıda Daire üyesi 5 kişi yaralandı. Üyelerden M.Yücel Bilgin ve M.Birden'in durumu ağır. Üyeler türban kararına imza attıktan sonra vakit gazetesince teşhir edilmiş, gazete hakkında dava açılmıştı.

"İŞTE O ÜYELER" DİYE MANŞET OLMUŞLARDI


Danıştay 2. Dairesi kamu çalışanlarının sokakta da türban giyemeyeceği yönündeki kararından sonra Danıştay İkinci Dairesi üyesi 4 kişinin resmini birinci sayfasında yayınlayıp "İşte o üyeler" diye manşet atmıştı. Bu haberin ardından Vakit hakkında soruşturma başlatıldı.

GAZETE İÇİN SORUŞTURMA BAŞLATILMIŞTI

Bağcılar Cumhuriyet Savcılığı, Anadolu'da Vakit Gazetesi ve sorumluları hakkında, Danıştay 2. Dairesi Başkanı ile 3 üyesinin ''terör örgütlerine hedef gösterildiği gerekçesiyle'' soruşturma başlatmıştı.

Gazetenin ''İşte O Üyeler'' başlığı altında yayınlanan haberi ve Aytaç Kılınç adlı öğretmenle ilgili kararı veren Danıştay 2. Dairesi Başkanı ve 3 üyenin fotoğraflarının yayınlanmasını inceleyen Bağcılar Basın Savcısı, gazete ve sorumluları hakkında 3713 sayılı Terörle Mücadele Yasası'nın 6. maddesi uyarınca re'sen soruşturma açmıştı.

Soruşturmanın, ''yargı üyelerini, terör örgütlerine hedef göstermek'' suçu yönünden yürütüldüğü ve diğer suçlardan işlem yapılabilmesi için ilgili kişilerin şikayette bulunmaları gerektiği öğrenildi.

ÖZBİLGİN KURTARILAMADI

Danıştay'da bu sabah uğradığı silahlı saldırıda ağır yaralanan Danıştay 2. Daire üyesi Mustafa Yücel Özbilgin, tedavi gördüğü Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde vefat etti.

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Tunçalp Özgen, hastane önünde bekleyen gazetecilere yaptığı açıklamada, Özbilgin'in vefat ettiğini bildirdi. Özgen, ''Biraz önce değerli hakim Mustafa Yücel Özbilgin'i kaybettik. Ailesine, Danıştaya, ülkemize başsağlığı diliyorum. Başka söyleyebileceğim maalesef bir şey yok''dedi.

Özbilgin'in ailesine vefat haberini kendisinin vereceğini söyleyen Özgen, bir soru üzerine hastanede tedavi gören diğer hastaların sağlık durumlarının iyiye gittiğini, şu anda bu hastalarda hayati bir tehlikenin söz konusu olmadığını söyledi.

SALDIRGAN TERÖRLE MÜCADELE ŞUBESİNE GÖTÜRÜLDÜ

Danıştay 2. Dairesine toplantı halindeiken silahlı saldırı düzenleyen ve üzerinden İstanbul Barosu'na kayıtlı ''Alparslan Arslan'' adına düzenlenmiş avukat kimliği çıkan saldırgan, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldü.

Gözaltında tutulduğu Çankaya İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden Terörle Mücadele Şubesi'ne getirilen saldırganın üzerinden, İstanbul Barosu'nakayıtlı, 1977 Bingöl Kığı doğumlu ''Alparslan Arslan'' adına düzenlenmiş avukat kimliği çıktı. Glock marka silahın kullanıldığı saldırı sonrası, olay yerinde 5 adet mermi kovanı bulunduğu öğrenildi.

SALDIRGANIN ARABASINDA BAŞKAN VE ÜYELERİN FOTOĞRAFLARININ YERALDIĞI GAZETE KUPÜRLERİ BULUNDU

Danıştay 2. Daire Başkanı ve üyelerine yönelik silahlı saldırı olayıyla ilgili gözaltına alınan avukat Alparslan Arslan'ın arabasında, Başkan ve üyelerin fotoğraflarının yeraldığı gazete kupürü çıktığı bildirildi. Arslan'la bağlantısı olduğu belirtilen 2 kişinin de arandığı kaydedildi.

Silahlı saldırının ardından olayı soruşturan Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri, zanlının kullandığı arabada arama yaptı. Yapılan aramada 14'lü bir silahın yanısıra, Danıştay 2. Daire Başkanı ve üyelerinin resimlerinin yer aldığı bir gazete kupürü bulundu.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından sorgulanan avukat Alparslan Arslan'ın ''kendisini ülkücü olarak tanımladığı'', ''türban olaylarından etkilendiğini'' ileri sürdüğü öğrenildi. Saldırganın ''olayı münferit olarak gerçekleştirdiğini ve herhangi bir örgütle bağlantısı olmadığını ısrarla vurguladığı'' kaydedildi.

Bu arada, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, Arslan'la bağlantısı olduğu bildirilen iki kişinin yakalanması için çalışma başlattıkları kaydedildi. Açık kimlikleri tespit edilen iki kişinin Arslan'la birlikte İstanbul'dan mı geldikleri ya da bu kişilerin Arslan'ın eyleminden önce telefonla mı konuştukları konusunda bir açıklama yapılmadı.

Polis, Arslan'ın dün gece konakladığı yeri araştırıyor. Arslan'ın bir otelde kaldığının sanıldığını belirten yetkililer, söz konusu kişinin kaldığı yerde irtibatlarının belirlenmeye çalışıldığını ifade ettiler.

SİLAH TEMİZ ÇIKTI

Danıştay 2. Daire Başkanı ve üyelerine yönelik silahlı saldırıda kullanılan glock marka tabanca, balistik incelemede ''temiz'' çıktı. Gözaltındaki Alparslan Arslan'ın saldırıda kullandığı bildirilen glock marka tabanca, olayın hemen ardından Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığı Bölge Laboratuvarına gönderildi. Balistik incelemede tabancanın her hangi bir olayda kullanılmadığı belirlendi. Arslan'ın kullandığı arabada bulunan 14'lü tabancanın da balistik incelemeye alındığı ve çalışmaların devam ettiği kaydedildi.

SALDIRGANIN EVİNDEKİ VE OFİSİNDEKİ ARAMALAR TAMAMLANDI

Danıştay 2. Dairesine düzenlenen silahlı saldırıyla ilgili olarak, avukat Alparslan Arslan'ın görev yaptığı Kadıköy'deki hukuk bürosunda ve Üsküdar'da yaşadığı evde savcı nezaretinde yapılan incelemeler tamamlandı. Kadıköy'deki Yeditepe Hukuk ve Danışmanlık Bürosu'nda, Kadıköy Cumhuriyet Savcısı Selahattin Aydoğdu nezaretinde yapılan inceleme yaklaşık 4 saat sürdü.

İstanbul Barosu Avukat Hakları Merkezi'nden 2 avukatın da katıldığı incelemenin ardından bürodan ayrılan Savcı Aydoğdu, gazetecilerin sorularına, soruşturmanın gizli olduğunu ifade ederek yanıt vermedi.

Avukat Hakları Merkezi'nden Ömer Kavili ise gazetecilere yaptığı açıklamada, şu anda işlemlerin devam ettiğini belirterek, herkesin aramanın gizliliğine saygılı davranmasını istedi. Avukatlık hukuku açısından gerekli tedbirlerin İstanbul Barosu tarafından alındığını dile getiren Kavili, işlemlerin devam ettiğini, ancak içerikle ilgili başka bir ayrıntı vermesinin aramanın hukuku açısından doğru olmadığını vurguladı.
Kavili, soruşturma makamlarının, gerekli gördüklerine yasa çerçevesinde el koyduğunu ve işlemlerin savcı nezaretinde devam ettiğini kaydetti.
Hukuk bürosunda yapılan arama ve incelemelerin ardından bazı evrak ve elektronik eşyaya el konuldu.

Alparslan Arslan'ın, Üsküdar Tabakçı Mahallesi Nalçacı Hasan Sokak Uğur Apartmanı'ndaki evinde yapılan arama ve incelemeler de tamamlandı. Üsküdar Cumhuriyet Savcısı Ahmet Kıpcan, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, evde kalan kişilerin kimlikleriyle ilgili bir araştırma yaptıklarını söyledi. Kıpcan, ''Evde kimlerin, kaç kişinin oturduğu, herhangi bir suç unsuru bulunup bulunmadığı konusunda inceleme yaptık. Herhangi bir suçunsuruna rastlanmadı. Evde 4 kişinin oturduğunu tahmin ediyoruz'' dedi.Bir soru üzerine, evin mühürlenmesinin söz konusu olmadığını belirten Savcı Kıpcan, el konulan herhangi bir şey olup olmadığı sorusu üzerine, ''Hayır, biz sadece kimlik tespiti ve suç unsuru olup olmadığı konusunda inceleme yaptık'' şeklinde konuştu.

DEVLET BAKANLARI ÇİÇEK VE ŞAHİN'DEN KINAMA

Adalet Bakanı Cemil Çiçek ve Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Danıştay üyeleri toplantı halindeyken yaşanan saldırıyı nefretle kınadıklarını söyledi.

Her iki bakan da "Kim, her ne nedenle yaptıysa bu saldırıları kesinlikle kınıyoruz" dedi.

Saldırgan Hasan Alparslan'ın baroya kayıtlı bir avukat olup olmadığının ise şu an için bilinmediği ifade edildi.

KURŞUN YAĞMURU


2. Daire Başkanlığı'nda heyet toplantısı sırasında glock marka bir silahla içeriye daldığı öğrenilen bir saldırgan, heyet üyelerini kurşun yağmuruna tuttu.

Saldırının ardından olay yerine gelen ambulanslar yaralı hakimleri Hacettepe Hastanesi'ne kaldırdı.

Olayı gerçekleştiren saldırganın ise saldırının ardından yakalandığı öğrenildi. Olay yerine Ankara Valisi Kemal Önal ile Anakara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz geldi.

SALDIRGAN AVUKAT YAKALANDI


Danıştay 2. Dairesine toplantı halinde iken silahlı saldırı düzenleyen kişi yakalandı.

Saldırganın avukat Aslan Alpaslan olduğu öğrenildi. Saldırgan, Çankaya İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde gözaltında tutuluyor.

Danıştay 2. Dairesine toplantı halinde iken silahlı saldırı düzenleyen avukat Aslan Alpaslan'ın İstanbul Barosu'na kayıtlı olduğu öğrenildi.

Çankaya İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde gözaltında tutulan saldırganın kullandığı silahın Glock marka olduğu bildirildi.

Bugün saat 09.45'de toplantının sürdüğü sırada Danıştay 2. Daire başkanlığına gelerek silahlı saldırıda bulunan Aslan Alpaslan'ın dün de aynı saatlerde Danıştay 2. Daire başkanlığına geldiği ve başkanın odasının kapısını zorladığı, görevlilerin polise haber vermesi üzerine burayı terkettiği öğrenildi.

Öte yandan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Ankara Valisi Kemal Önal, Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, olay yerinde incelemelerde bulunmak üzere Danıştay'a geldi.

(www.sabah.com.tr)

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Saldırgan avukat dün de Danıştay'a gelmiş
 Çörtoğlu: Devlet yara aldı
 Yaralanan polis şehit oldu
 Gözaltında işkenceye hapis
 'Siyanürlü maden' ziyarete açılıyor
 Bausch&Lomb lens solüsyonları toplatılıyor
 Ümraniye'de yangın
 İşte inkâr yasasının 'mimarı' Papazyan
 Dışişleri'nde değiş-tokuş
 Fethullah Gülen'in Pensilvanya Günlüğü
 Tuzla'dan sonra Kıraç'ta da 8 tane zehirli varil çıktı
 Arbede dava erteletti
 Türkiye'nin yaklaşımı 'histerik'
 Liberation'a tam sayfa ilan
 Savcı Fehriye'den yana
 Şemdinli davası Malatya'ya alındı
YILMAZ ÖZDİL
Ak kaşık...
Başbakan diyor ki dün, "Dünya...
ERGUN BABAHAN
Erdoğan Washington kozuna oynuyor
Cumhurbaşkan-lığı...
MEHMET BARLAS
Serbest pazar varsa, eski tür krizler yaşanmaz
Artık...
ALİ KIRCA
Gurbetin gençleri
Siyaset Meydanı, gurbet yolculuğuna...
BALÇİÇEK PAMİR
Adam ilişkisine sahip çıkmayacak kuyruğu kıstırıp tabii ki...
UMUR TALU
Ulus-devlet
Galatasaray-Fenerbahçe taraftarları...
FATİH ALTAYLI
Andıç tartışması
Bir süredir medyada bir andıç...
ERDAL ŞAFAK
Yumuşak karın
Başbakan Erdoğan'dan dün...
3 gün isyan, 115 ölü
Brezilya'da hapishane isyanı, çete liderleri ve yetkililer arasında...
Bush yine canlı yayın kurbanı oldu
Ulusa sesleniş konuşması öncesi saçını tararken habersiz şekilde...
4-0 ümidimi bitirmişti
4-0 ümidimi bitirmişti
Özhan Canaydın: "İlk yarıda puan farkı açıldığında hiç endişe...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu