kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
  » Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
OKULDA ‘KAZAK’ OLDU..... Arınç, dün Milli Eğitim Bakanı ile birlikte Türkiye’nin verdiği burslarla okuyan Orta Asyalı öğrencilerin mezuniyet törenine katıldı. Arınç, Kazak öğrencilerin hediye ettiği kaftan ve kalpağı giyip poz verdi.
Köşk'e yakıştırılmam nefsime çok hoş geliyor
Başörtülüyü ayırmak ahlaksızlık
Demirel, Zekeriya Beyaz ile tartışsın, ikisi de renkli
Başbakan'ı eleştirdi: Hangi mutabakat!
Diyanet ve YÖK'ten Arınç'a yanıt

Nefsime çok hoş geliyor

Meclis Başkanı Bülent Arınç: Köşk'e Erdoğan istemezse aday olmam.

Arınç, Teke Tek programında Cumhurbaşkanı adaylığı için şunu söyledi: "Böyle bir teklif olur, partim böyle bir karar verir ve genel başkanım 'Hayır' demezse düşüneceğim bir şeydir. Erdoğan'ın 'Hayır' dediğine evet demem."

Köşk'e yakıştırılmam nefsime çok hoş geliyor

23 Nisan'daki konuşması ile gündem oluşturan Arınç, Çankaya'ya hazırlandığı yorumlarına net yanıt verdi: Çankaya yakıştırması yazıları nefsime hoş geliyor. Ama Erdoğan istemezse aday olmam.

Son dönemde Türkiye'nin en çok konuşulan isimlerinin başında gelen TBMM Başkanı Bülent Arınç, 'Teke Tek' programında Fatih Altaylı'nın sorularını yanıtlarken yine çok tartışılacak açıklamalar yaptı. Arınç, "Bu çıkışları Cumhurbaşkanlığı'na hazırlanmak için mi yapıyor?" sorusuna da net yanıt verdi. Başbakan ve partisinden talep gelmesi halinde düşüneceğini, Cumhurbaşkanlığı'nın kimsenin reddedeceği bir şey olmadığını belirten, ancak "Erdoğan istemezse aday olmam" diyen Arınç, Meclis içinden en az bu özellikleri taşıyan 540 milletvekili çıkabileceğini söyledi. Arınç, 23 Nisan'da yaptığı açıklamaların ardında ne cumhurbaşkanlığı ne de "Erdoğan Köşk'e çıkarsa Başbakan olmak" gibi bir hesap olduğunu ifade etti, "Ben bütün partilerden oy alarak başkan seçildim. Buna güvenen biri aday olabilir. Ama partisinden çıkması, güçlü olması, diğer milletvekillerinin de oylarını alması lazım. Gelir ve seçilir" dedi. Arınç'ın mesajları şöyle:

ERDOĞAN'LA ARKADAŞIZ AMA: Parti disiplinine, siyasetteki disiplin ve anlayışa çok bağlıyım. Menfaat ortaklığı değil. Başbakan ile 25 yıldır arkadaşız ama ben yaşça büyüğüm. Protokolde onun önündeyim. Ancak o benim partimin genel başkanı. Kafamdan geçen hesabın tutmayacağını bilsem bile Genel Başkan'ın hayır dediğine ben evet demem. Siyasetteki anlayışım budur. Bundan ötesi Cumhurbaşkanlığı mı? Başkaları için olabilir. Böyle bir teklif olur, gerçekleşeceğini imkan dahilinde görürsem, kendi partim böyle bir karar verirse, genel başkanım hayır demezse düşüneceğim bir şeydir.

NEFSİME HOŞ: "Erdoğan aday olmazsa ben çıkarım kardeşim!" Çankaya yakıştırması yazıları nefsime çok hoş geliyor. Ama, ben böyle bir insanım, vurduğum yerden toz çıkarırım, herkese meydan okurum! Böyle bir şey yok. Seçimlerden önce bize "AK Parti'nin başbakan adayı kim" diye sordular. Ben 10 isim saydım; Gül Şener, Arınç, Ahmet, Mehmet, vs. AK Parti'den bir aday çıkacaksa hepsinin oyunu alacak en az 10 aday çıkar. O zaman konuştuğum isimleri şimdi de konuşuyorum. Bunların içinde her partiye hoş gelecek isimler var. Muhalefetin ağzından bal damlıyor, örnek olarak gösterdikleri arkadaşlarımız var. 20 cumhurbaşkanı adayı bulabilirsiniz.

GÜRLER OLAYI OLMAZ: Cumhurbaşkanını seçmek parlamentonun görevidir. Bu parlamentonun son gün çıkardığı yasa meşrudur, savaş kararı bile alır. Demirel ve Özal seçildiğinde farklı mıydı? Seçimde askerlerle hiçbir gerilim olmaz. Faruk Gürler'in seçim zamanındaki gibi havada bir şey uçmaz, gürültüler, patırdılar olmaz. 2006 yılındayız. AB ile müzakerelere başladık. Eski günleri hayal edenler, eski günlerle avunmasınlar. Gözlerini açsınlar, millete baksınlar.

ŞENER'E İMALI ELEŞTİRİ
Arınç, "AK Parti içinden 10 aday çıkar" derken adını saydığı Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'in Cumhurbaşkanlığı'na hazırlandığını da ima etti. Arınç şöyle dedi: "Başka hesap içinde olanlar vardır. Bunu da hoş karşılarım. O insanlar konuşmalarını, kıyafetlerini, değiştirmiş olabilirler, saçlarını taramaya başlamış, kravat düzeltmeye başlamış olabilirler. Hava ne kadar güzel, diye şiir okumaya başlamış olabilirler. Kınamıyorum, bu olayın tabiatında vardır."

ŞENER'DEN İMALI CEVAP
Şener ise, GAP konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışması ödül töreninde gazetecilerin soruları üzerine Cumhurbaşkanlığı hedefi olmadığını belirtti. Şener, dün Radikal Gazetesi'nde yayınlanan açıklamasında da, Erdoğan'ın değil, Arınç'ın aday olması ihtimali için "Başka aday çıkmaması imkansız. Yürüdüğümüz tarlayı biliyoruz. Bu tarlada sadece buğday yetişmez" dedi.

Ankara


1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Erdoğan: İdam korkum yok
 Ahmedinecad'la Bakü'de sürpriz zirve
 Öcalan'a yeniden yargılama yok
 Baykal, Dinçer'i Truva atı'na benzetti: Resmi takiye bitti!
 CHP'li vekilden Matsakis'e tepki: Evine dön!
YAVUZ DONAT
Bülent Arınç bilmecesi
Meclis Başkanı Bülent Arınç'ı en...
Felç oldu sevdiğine 'git' dedi
Hırsız kovalarken kaza geçirip felç olan 3 aylık polis Fatih Güzel,...
'Tercih benimdir'
ABD'de bir kilisede cuma namazı kıldıran kadın imam Prof. Wadud, "Ben...
Atatürk'ün evi benim mabedim
Atatürk'ün evi benim mabedim
Selanik'teki Atatürk evinde anı defterine yazdığı satırlarla...
Türkiye, yanlış yöne dalgalanıyor
Türkiye, yanlış yöne dalgalanıyor
Türkiye'nin AB yolundaki gidişatını değerlendiren Economist, "Türkiye...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu