kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
  » Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Erdoğan: İdam korkum yok
Antrenmana başladı
Karamanlis'le dostuz
Diyarbakır ve Siirt'e gidiyor

Erdoğan: İdam korkum yok

Erdoğan, AKP anketlerine göre sadece 2 partinin Meclis'e gireceğini söyledi, MHP'nin ise belki barajı geçebileceğini savunurken, Demirel'in "Başbakanlar idam korkusuyla yaşar" sözüne karşı "Bizim böyle bir korkumuz yok. Biz mukadder ölüme inanmış insanlarız" yanıtı verdi.

Tayyip Erdoğan, seçime konsantre olmuş durumda. Ancak erken seçim değil, "1,5 yıl sonra olacak" dediği genel seçime. Selanik'ten Bakü'ye giderken ANA uçağında gazetecilerle sohbet eden Başbakan, stadyumda yapılan Adıyaman kongresinin verdiği heyecanla, teşkilattan, kamuoyu yoklamalarında AKP'nin yükselişinden, partiyi yenilemekten ve kongrelerden söz ediyor. "Biz öyle kahvehanelerde, düğün salonlarında, pastanelerde kongre yapmıyoruz. Biz meydanları okuruz" diyor. Kendine güveni tam. Erken seçim beklemediği, planlamadığı konusundaki izlenimimiz güçleniyor. Meclis Başkanı Arınç'a güçlü bir destek veriyor. İşte bazı sözleri:

ARINÇ'A KATILIYORUM: Ben Arınç'ın konuşmasına büyük ölçüde katılıyorum. Meclis Başkanı düşüncelerini söyledi. Bir hafta önce Yargıtay Başsavcısı konuştu. Onda da benzer şeyler vardı. Arınç yasama organında başında, seçimle gelmiş. Bir tarafta kuvvetler ayrılığı diyeceksiniz, yargının içinde savcı konuşma yapacak, yasama organı için olmaz, diyeceksin. O onun en tabii hakkı. Seçilmiş bir insan. Benim şaşırdığım, tam aksine yasama organına bu tür yaklaşımlar olurken yasama içinden gösterilen tavırlardır. Bana göre destek olmaları gerekirdi.

ÇANKAYA DERDİM YOK: Benim öyle bir derdim yok. Gündemimde yok. Laiklik konusunda 1982 Anayasası'nın gerekçesine bakın yeter. Orada tanım var. Laiklik tanımı için adres olarak orayı gösteriyoruz.

İDAM KORKUM YOK: (Demirel'in 'Başbakanlar idam korkusuyla yaşar' sözü hatırlatıldığında) Demirel'in lügatında hala böyle şeyler var demek ki. Bizim böyle bir korkumuz yok. Biz mukadder ölüme inanmış insanlarız.

STADYUMDAYIZ: Ben bunlara (seçim tartışmaları) gülüp geçiyorum. 1.5 yıl sonra seçim var. AK saç kara saç belli olacak. Ben Anadolu'yu dolaşıyorum, onlar da il kongrelerini stadyumlarda yapsınlar. Biz öyle kahvehanelerde, düğün salonlarında, pastanelerde kongre yapmıyoruz. Bindirilmiş kıtalar diyorlar. Kendilerine göre bir şey uyduracaklar. Adıyaman'da çocuklar var dediler. Yabancı plakalı araç bulsalardı medya bu fırsatı kaçırır mıydı? Çocuklar folklor için getirilmiş. Bazıları da okul çıkışı gelmiş. Ama sayıları çok azdı.

ERKEN SEÇİM YOK: Seçime 1,5 yıl var. Fazla değil. Türkiye'de şu an seçim gerekçesi yok. Güven ve istikrar var. Anayasa'da 5 yıl da bir yapılacağı yazılı, ikide bir delmenin anlamı yok. (22 Ekim'de baskın erken seçim olacağı spekülasyonlarıyla ilgili kahkaha atarak) O hafta Cumhuriyet haftası, seçim mi yapılır hiç!

BELKİ MHP BARAJI GEÇER: Sürekli kamuoyu yoklamaları yaptırıyoruz. Biz tırmanıştayız. Şu anki durumda yoklamalarda yine iki partinin Meclis'e gireceği gözüküyor. (MHP'nin yükselişi ve olası bir seçimde Meclis'e gireceği iddiasıyla ilgili) Belki kararsızlar dağıtılırsa. Ama o da sağlıklı değil. Sürpriz olursa üçüncü de olabilir. Şu an gözükmüyor.

AB TRENİ YAVAŞLAMIYOR: Bu iddialara üzülüyorum. Tarama süreci devam ediyor. Her hafta Bakanlar Kurulu'nda bir numaralı gündem maddesi AB. Yapılması gerekenleri bir takvim içinde yapıyoruz. Yavaşlayan ve duran bir şey yok.

BENİ HEDEF GÖSTERİYOR: X gazetesi (adını vermeden Yeni Özgür Gündem'den söz ediyor) Başbakan'ı hedef gösteriyor. Başlık atıyor; 'Erdoğan Amed'e gelme' veya 'Ayaklanmayı başlatıyoruz'. Bunun cezası ve faturası olmayacak mı? Eylem çağrısında bulunuyor, terörü teşvik ediyor. Terörle mücadelede aciliyet sözkonusu. TCK'daki düzenlemeler yeterli değil.

ATA'NIN EVİ MÜTEVAZI: Bugüne kadar hiçbir başbakan ziyaret etmemiş. O evde doğuyor. 12'sinde ayrılıyor. Evin mütevazı bir yapısı var. Böyle bir mütevazı bir yerden bir lider çıkmış.

ASLI AYDINTAŞBAŞ - BAKÜ


1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Köşk'e yakıştırılmam nefsime çok hoş geliyor
 Ahmedinecad'la Bakü'de sürpriz zirve
 Öcalan'a yeniden yargılama yok
 Baykal, Dinçer'i Truva atı'na benzetti: Resmi takiye bitti!
 CHP'li vekilden Matsakis'e tepki: Evine dön!
YAVUZ DONAT
Bülent Arınç bilmecesi
Meclis Başkanı Bülent Arınç'ı en...
Felç oldu sevdiğine 'git' dedi
Hırsız kovalarken kaza geçirip felç olan 3 aylık polis Fatih Güzel,...
'Tercih benimdir'
ABD'de bir kilisede cuma namazı kıldıran kadın imam Prof. Wadud, "Ben...
Atatürk'ün evi benim mabedim
Atatürk'ün evi benim mabedim
Selanik'teki Atatürk evinde anı defterine yazdığı satırlarla...
Türkiye, yanlış yöne dalgalanıyor
Türkiye, yanlış yöne dalgalanıyor
Türkiye'nin AB yolundaki gidişatını değerlendiren Economist, "Türkiye...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu