kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
  » Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ben felç oldum başka aşk bul

Hırsızları kovalarken kazada felç olan üç aylık polis Fatih Güzel, "Senin de hayatın kararmasın" diyerek nişanlısından ayrıldı.

Pendik'te beş ay önce oto hırsızlarının peşindeyken ekip otosu takla atınca belden aşağısı felç kalan Fatih Güzel (26), hasta yatağında hayatının en zor kararını verdi. Güzel, o acı anı şöyle anlattı: "Nişanlım Seda, kazadan sonra beni bir dakika bile yalnız bırakmadı."

AĞLAYARAK KABUL ETTİ
"Ama onun da hayatını karartmak istemedim. Bir çocuk istese bu halimle mümkün değildi. Ona ayrılmamız gerektiğini ağlayarak anlattım. Önce karşı çıktı. 'Sana ömrüm boyunca bakarım' dedi. Sonra ikna ettim. Ağlayarak kabul etmek zorunda kaldı."


Felç oldu sevdiğine 'git' dedi

Hırsız kovalarken kaza geçirip felç olan 3 aylık polis Fatih Güzel, en zor kararını verdi. Nişanlısına "Beni bırak git" dedi.

İstanbul Pendik'te 29 Kasım 2005'te bir otomobili çalan oto hırsızlarını kovaladığı sırada kaza yaparak şarampole uçan ekip otosunda bulunan 3 aylık polis memuru Fatih Güzel felç oldu. Polislerle oto hırsızları arasında yaşanan takip sırasında meydana gelen trafik kazası Ankara Caddesi Erkuş Işıklar Mevkii'nde oldu. Kimliği belirsiz 2 otomobil hırsızı, bir otomobil çalarak kayıplara karıştı. Pendik İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli ekip otosunda bulunan 3 polis memuru, çalınan otomobilin izini buldu. Oto hırsızları ile polisler arasında ölümcül bir kovalamaca başladı. Ancak ekip otosunu kullanan polis memuru Murat Kurt, kaygan ve virajlı yolda direksiyon hakimiyetini kaybetti.

SİNİRE KEMİK BATTI
Ekip otosu, yaklaşık 28 metre boyunca art arda takla atıp, yolda sürüklendi. Önce bir ağaca, sonra da trafik levhasına çarptı. Ardından da 8 metreden boş bir araziye uçtu. Polis memurları Bilgehan Kavcıoğlu (43), Fatih Güzel (26) ve sürücü Murat Kurt (32) yaralandı. Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan polislerden Bilgehan Kavcıoğlu ile Murat Kurt bir gün sonra taburcu edilirken, 3 aylık polis memuru Fatih Güzel'in omuriliğinde kırık olduğu tespit edildi. Kazada otomobilin çöken tavanı arka koltukta oturan Fatih Güzel'in boynuna baskı yaptı ve kırılan omuriliğinin sinirine battığı saptandı. İlk müdahalesinin ardından İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Servisi'ne sevk edilen Güzel, burada ameliyat edildi. Ancak Güzel'in belden aşağısı felç oldu. İstanbul Tıp Fakültesi'nde 24 gün boyunca gözetim altında tutulan genç polis memuru, daha sonra Erenköy Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi'ne sevkedildi. Güzel'e 4.5 aydır günde bir saat fizik tedavisi uygulanıyor. İstanbul Emniyet Müdürlüğü yetkililerinin 3 vardiya halinde birer polis memurunu ihtiyaçlarını karşılaması için hastanede görevlendirdiği Güzel'in dramı bununla da bitmedi.

EN ZOR KARARINI VERDİ
3 çocuklu Güzel ailesinin tek erkek çocuğu olan polis memuru, hayatının en zor kararını ise hastanedeki yatağında verdi. Güzel, 10 aylık nişanlısı Seda Taş ile yollarını ayırdı. Güzel, "Kazanın ardından nişanlım Seda beni bir dakika yalnız bırakmadı. Tek başıma ihtiyaçlarımı gidermeye çalışıyorum. Onun da hayatını karartmak istemedim. İleride bir çocuk istese şu halimle bu mümkün değil. Bu nedenle ona ayrılmamız gerektiğini ağlayarak anlattım. Önce karşı çıktı. 'Sana ömrüm boyunca bakarım' dedi. Sonra ikna ettim. Ağlayarak kabul etmek zorunda kaldı" diye konuştu. Fatih Güzel'in SSK emeklisi babası Naci Güzel, ev hanımı olan annesi Saime Güzel ve 2 kız kardeşi, oğullarına destek olabilmek için İzmir'den Pendik'e göç etti. Bir şirkette 10 yıl boyunca haberleşme teknisyeni olarak çalıştıktan sonra 2004 yılında büyük umutlarla girdiği polislik sınavını başarıyla kazanan ve Niğde Polis Meslek Yüksekokulu'na giren Fatih Güzel'in şimdi tek umudu kök hücre tedavisi.

EMNİYET ARKAMDA
Yaşadığı tüm olumsuzluklara rağmen hayata sıkı sıkı tutunan polis memuru Güzel umutlu konuşuyor: "Çapa'daki ameliyatta omuriliği düzelttiler ama zedelenen sinirin kendine gelmesi gerekiyor. Emniyet müdürümüz sayın Celalettin Cerrah ve müdür yardımcımız İnci Aksoy bana düzelme şansı olarak kök hücre nakli yapılması gerektiğini ve bunun da teşkilatça karşılanacağı sözünü verdiler. Müdürlerimiz gereken her şeyin yapılacağı teminatını verdiler. İkinci bir ameliyat olan bu kök hücre nakline gereksinim var. Bugüne kadar 5 kişiye uygulanmış ve olumlu sonuç alınmış. Ben de maddi gideri çok fazla olan bu ameliyatın gerekli imkanları sağlandığı takdirde olmak ve mesleğimin başına geçmek istiyorum."

Erdoğan YAPIK / MERKEZ


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 'Tercih benimdir'
 100 bin dolarlık barışma hediyesi
 'Büyük Usta' Atıf Yılmaz'ı kaybettik
 Romanlar 'yıkım parası'nı aldı, göbek havasına döndü
 Deli danada 14 kişi riskli
 Topal Yaşar öldürüldü
 'Kep töreni ananelerimize uygun değil'
 Yanıltan güneş kremi etiketine AB standartı
 Nano-krem 100 kişiyi hasta etti
 20 yaşındaki üniversiteli kalpten öldü
 Halveti Tarikatı'na beraat yok
 Tecavüz zanlıları yakalandı
REHA MUHTAR
İzmir'in kızları...
İzmir'in kızlarının...
MAHMUT ÖVÜR
Dubaililer İstanbul'u pazarlıyor
Yapılanlar, rakamlar ve...
HINCAL ULUÇ
Dönüşün anlatılmaz güzelliği..
"Ankara'nın en...
Galatasaray bizi ilgilendirmez
Galatasaray bizi ilgilendirmez
Derbi öncesi SABAH'a konuşan Sergen Yalçın, "Ne G.Saray ne de...
Şampanya daveti
Şampanya daveti
Kupa finali dönüşü uçakta "Aziz Yıldırım'ın şerefine" kadeh kaldıran...
Köşk'e yakıştırılmam nefsime çok hoş geliyor
23 Nisan'daki konuşması ile gündem oluşturan Arınç, Çankaya'ya...
Erdoğan: İdam korkum yok
Erdoğan, AKP anketlerine göre sadece 2 partinin Meclis'e gireceğini...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu