kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Dünyanın takısı bu mağazada...
Dünyanın takısı bu mağazada...
Ömür Boyu Garanti
Gençliğin dinamizmi
Moda yine yeşillendi

Dünyanın takısı bu mağazada...

İçeriye girince nereye bakacağınızı şaşırdığınız Noemi'de yer gök, aksesuvar! Kolyeden saç tokasına, küpeden ilaç kutusuna kadar yüzlerce ithal ürünün satıldığı mağazanın müdavimleri arasında pek çok ünlü de var.

Özel bir gün için eşsiz bir takı arıyorsanız, İstanbul'un gözde alışveriş merkezlerinden Akmerkez'deki '240 numarayı' ziyaret etmelisiniz. 'Noemi' adlı bu takı mağazasının sadece vitrini bile takı severleri mest etmeye yetiyor. Amerika ve Avrupa'dan ithal edilen el yapımı mücevher gibi takılarla dolu Noemi'nin dört bir yanı çeşit çeşit aksesuvarlarla donatılmış.

20 YILLIK TECRÜBE
Beş yıldır takı severlere hizmet veren Noemi şık ve orijinal tasarımlarıyla takı modasına öncülük edenler arasında yer alıyor. Kolyeden saç tokasına, küpeden ilaç kutusuna kadar pek çok ürünün satıldığı mağazanın kurucuları Yaşar Levi ve Nihal Kirişgil. Her biri el yapımı olan, ithal takıları kendi seçen Yaşar Levi, takı işiyle uğraşmaya 1985 yılında Tahtakale'de toptancılık yaparak başlamış. Sekiz yıl sürdürdükleri toptancılığı Çin malları piyasaya çıkınca bırakmaya karar verdiklerini söyleyen Levi "Benim takıya olan merakım aileden geliyor. Yıllar önce kayınpederim takı işiyle uğraşıyordu, ben de onunla birlikte bu sektöre ilgi duymaya başladım" diyor. 2000 yılında yapılan bir teklif üzerine Noemi'yi açmaya karar verdiklerini ifade eden Levi; asla takı tasarımı yapmadığının da altını çiziyor: "Takı tasarımı yapmak için belli bir eğitim, alt yapı gerekiyor. Kopya çekip, misinaya dizerek takı tasarımı yapılmaz. Nasıl bir müzisyen, ressamın birikimi olması gerekiyorsa takı tasarımı için de bir birikim gerekir. Ben yapılan tasarımları pek beğenmiyorum ancak bazı müşterilerimin yaptıkları hoşuma gidiyor. Gelip fikir alıyorlar; yardımcı olmaya çalışıyorum. Takı tasarımı yapan kişilerin mutlaka bir tarzı olmalı."

BU SENE İNCİ MODA
Yurtdışındaki takı fuarlarını da kaçırmayan Levi; takı modasının bu sene altın ve açık yeşile yöneldiğini, inciler, iri ve uzun küpelerin bu yıl çok gözde olacağını belirtiyor. Noemi için aralarında; İsrail, Fransa, Amerika, Belçika, İtalya, ve İngiltere'den yaklaşık yüz firmayla çalıştıklarını söyleyen Levi, mağazasındaki takıların hiçbirinin değerli taşlarla yapılmadığının da altını çiziyor. "Yarı değerli taşlar, doğal taşlar, kristalin hiçbir değeri yok, alırken çok para verirsiniz ancak satarken hiç değeri yoktur" diyen Levi, yeni şubeler açmayı düşündüklerini anlatıyor.

HER MODEL TEK!
Düğün ve mezuniyet gibi özel gecelerde kadınların korkulu rüyası, kıyafetinin ya da takısının aynısını başka birinin üzerinde görmektir. Noemi, müşterilerinin böyle kötü tesadüflerle karşılaşmaması için önlem alıyor. Plastikler hariç her takıdan sadece bir tane aldıklarını belirten Levi, "Sadece çok beğenirsek bir takının iki veya üç rengini alırız. Yerli malı satmayı tercih etmiyorum" diyor. Noemi'deki aksesuvarların en önemli özelliklerinden biri de el işi olmaları... Kristal taşlarla yapılan, el işi çantalar, mağazanın en pahalı ürünleri arasında yer alıyor. Fiyatların 10 YTL ile 3 bin YTL arasında değiştiği mağazada imitasyon takılar büyük ilgi görüyor. Pek çok ünlünün de sık sık ziyaret ettiği mağazada Bülent Ersoy, Nükhet Duru, Gülben Ergen, Hülya Avşar, Muazzez Ersoy, Türkan Şoray'a rastlarsanız hiç şaşırmayın.
DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 'Cavitçim' pervasız bir çapkın!
 Güzelliğimi sevgiye borçluyum...
 Meditasyonla rahatlamak için dağa çıkmanıza gerek yok
 Başbakanın yerinde olsam
 Bir şarkı yeter
 Büyük final için her şey tamam
 Sıcak yaz günlerinde ehram giyeceğiz
 Yaşadığım her zorluğa değdi
 Erbil'e izin yok Zaho'ya gidiyorlar
 Belma Hanım bir yaşına daha girdi!
 Pentagon'un 'stres hocası' kitap yazdı
 Triko Fuarı'na defileli tanıtım
 İpekyol'a tekstilci gelin
AYŞE ÖZYILMAZEL
Kızlar; bikini radarı erkeklere dikkat!
Eteğin minisi,...
HAKAN & UTKU
Aziz Yıldırım'ın aksiyon planı
1- Yönetim olarak Daum'un...
AYŞE TÜTER
Sebzeli bohça
Yağı kızdırıp, soğanları pembeleştirin.
Tansiyonun eskiden 'normal' kabul edilen değerleri artık yüksek bulunuyor
Tansiyonun eskiden 'normal' kabul edilen değerleri artık yüksek bulunuyor
Uzmanlar uyarıyor: Hipertansiyonun anayasası değişti. Geçtiğimiz yıla...
Ebruli'nin kaseti promosyon gazisi
Ebruli'nin kaseti promosyon gazisi
Sesi ve görüntüsü ile Ebru Gündeş'e benzetilen Ebruli'nin ilk albümü...
Berlusconi maça geliyor
Berlusconi maça geliyor
İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi'nin Şampiyonlar Ligi final maçını...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.