kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Güzelliğimi sevgiye borçluyum...
Güzelliğimi sevgiye borçluyum...
'Doğacak çocuğumdan geri kalırdım'

Güzelliğimi sevgiye borçluyum...

15'inde Türkiye güzeli seçilen Nebahat Çehre 50'sinde de hâlâ güzel ve çekici. Sinemanın Çirkin Kralı Yılmaz Güney ve milli basketbolcu Yavuz Demir'le başından iki evlilik geçen Çehre, "Ben duruşumu sevgiye borçluyum" dese de artık evlenmeyi düşünmüyor. Güzelliğini stressiz bir yaşama ve genetiğe bağlayan Çehre'yle 15'inde tescillenen güzelliğini konuştuk.....

Onlar Türk insanının yakından ve çok eskiden beri tanıdığı film yıldızları... Bir ara kendi kabuklarına çekilip ortadan kaybolsalar da sinema filmleriyle hiç unutulmadılar. Birbiri ardına çekilen dizilerle, tekrar seyirci karşısına çıkan ünlü yıldızlarımızın bir ortak özelliği de, su gibi akıp giden yıllara, güzellikleriyle meydan okumaları... Nebahat Çehre, Güngör Bayrak, Selda Alkor, Perihan Savaş ve Hülya Darcan yarım asırı geride bıraksalar da gerek fizikleriyle, gerek duruşlarıyla gerekse güzellikleriyle parmak ısırtıyor. Parıltısı hiç sönmeyen yıldızlarımız güzellik sırlarını GÜNAYDIN'a anlattı... Bakın nasıl genç kalıyorlarmış!

* Uzunca bir süre ortadan kayboldunuz ancak sizi bıraktığımız gibi güzelliğinizi hiç kaybetmeden yeniden bulduk. Nasıl korundunuz?
Beni güzel gördüğünüz için teşekkür ederim, ben kendimi o kadar güzel görmüyorum ama... Ben sakin yaşıyorum. Birkaç gece geç yatsam, kendimi üç-dört gün bakıma alıyorum. Bunun etkisi olumlu dönüyor. Stresten uzak kalmak, biraz da hayata güzel bakmak etkili oluyor sanıyorum. Bir de yaşınla barışık olmak... Bunlar hakikaten etkili. Hepimiz bebek olduk, genç olduk şimdi orta yaşa geldik. Benim hayatımda her şey sevgi üzerine kurulu. Bu da beni koruyor. Allah insanı sevgisiz bırakmasın. Bugünkü duruşumu da sevgiden alıyorum. Bir de ben bir şeyleri kısıtlamayı sevmiyorum. Bu yaşa geldim İngiliz kadınları gibi tayyörler giyip de, kahverengi ve grilere bürünmek istemiyorum. O anda ne yakışıyorsa, komik olmadan, onu giymeyi seviyorum. O da yaşama renk katıyor.

* Peki spor...
Maalesef yapamıyorum. Yaptığım zaman faranjitim azıyor. Sadece yürüyüş yapıyorum. Şu anda iki kilo aldım ama vermem lazım. Yaza da girdik.

* Kremlerin etkisi nedir genç duruşunuzda?
Çok pahalı kremler kullanmıyorum. Kremi az tutarım ama nemlendiriciyle toniğimi ihmal etmem. Çünkü kuru bir cilde sahibim ve cildimi nemlendirmem şart. Bunun dışında yaptığım çok fazla bir şey yok. Aslında çok da inanmıyorum mücizevi kremlere ve çok pahalı ürünlere... Zaten öyle olsaydı Hollywood'ta hiçbir artist yaşlanmazdı. Onların olanakları bizlerde yok. Fakat biz Avrupalı değil doğulu sayılırız. Eee doğu kadınının da bir seksapeli var üstümüzde. Biz 30'umuzdan sonra daha bir kadın olabiliyoruz.

* Güzelliğiniz adına beslenmenizde dikkat ettiğiniz noktalar var mı?
İki litreye yakın su içmeye çalışıyorum. Suyun içine biraz limon dilimleri atıyorum ki daha çok içebileyim diye. Onun dışında meyve ve çok salata yerim, çok severim. Meyveden kesinlikle kesmiyorum kendimi. Günde 200 gram yoğurt yemeye çalışıyorum.

* Kendinize özel doğal reçeteleriniz var mıdır?
Hiç öyle şeyler yapamıyorum. Aslında çevremden zaman zaman öneriler alıyorum hatta yapmaya da niyetleniyorum ama uygulamaya vaktim olmuyor. Ama ben banyoda yüzüme ve vücuduma kese yapıyorum. Ama çok bir uğraşım yok. Zaten cildin yapısı biraz da genetiktir.

* Kime benziyorsunuz?
Ben baba tarafıma benziyorum ama cildim ve vücudum anne tarafıma benziyor. Annem edası olan bir kadındı ondan almışım bir şeyler.

* Peki köken nereden?
Anneanne tarafım koyu Laz, dede tarafım da Gürcü. Ben genlere güveniyorum ailemin kadınları öyle üst üste krem falan kullanmamışlar ama ciltleri çok güzel.

* Cilt bakımı yaptırır mısınız?
Ben öyle sürekli cilt bakım merkezlerine gitmiyorum. Çünkü ben cilde dokunmama taraftarıyım. Alıştırmamak lazım. Bir ara selülit tedavisi yaptırdım ama çok fazla faydasını görmeyince bıraktım.

* Giyiminizle de genç duruyorsunuz...
Eskiden biz batılı kadınlara özenirdik, kendilerine öz güvenleri vardı tarzlarını bulmuşlardı. Şimdi Avrupa'daki genç kızları ben burada görüyorum. Biz o gençliği yaşayamadık. 17 yaşında sinemaya başlayınca 30 yaşında kadın gibi giyinmeye başladık. O nedenle naturelliği çok özledim. Özlediğim tarzı giyinmeyi seviyorum, tabii ki komikleşmeden. Saç şeklinin, makyajın ve giyim tarzının da gençliğe çok faydası var. Böylece genç görünebiliyorsunuz.
DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 'Cavitçim' pervasız bir çapkın!
 Meditasyonla rahatlamak için dağa çıkmanıza gerek yok
 Dünyanın takısı bu mağazada...
 Başbakanın yerinde olsam
 Bir şarkı yeter
 Büyük final için her şey tamam
 Sıcak yaz günlerinde ehram giyeceğiz
 Yaşadığım her zorluğa değdi
 Erbil'e izin yok Zaho'ya gidiyorlar
 Belma Hanım bir yaşına daha girdi!
 Pentagon'un 'stres hocası' kitap yazdı
 Triko Fuarı'na defileli tanıtım
 İpekyol'a tekstilci gelin
AYŞE ÖZYILMAZEL
Kızlar; bikini radarı erkeklere dikkat!
Eteğin minisi,...
HAKAN & UTKU
Aziz Yıldırım'ın aksiyon planı
1- Yönetim olarak Daum'un...
AYŞE TÜTER
Sebzeli bohça
Yağı kızdırıp, soğanları pembeleştirin.
Tansiyonun eskiden 'normal' kabul edilen değerleri artık yüksek bulunuyor
Tansiyonun eskiden 'normal' kabul edilen değerleri artık yüksek bulunuyor
Uzmanlar uyarıyor: Hipertansiyonun anayasası değişti. Geçtiğimiz yıla...
Ebruli'nin kaseti promosyon gazisi
Ebruli'nin kaseti promosyon gazisi
Sesi ve görüntüsü ile Ebru Gündeş'e benzetilen Ebruli'nin ilk albümü...
Berlusconi maça geliyor
Berlusconi maça geliyor
İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi'nin Şampiyonlar Ligi final maçını...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.