Fırında sebzeli tavuk budu
Mantarları dörde bölüp, limonlu su ile haşlayın. Butları tencereye alıp, sıcak su ve tuz ekleyerek yumuşayıncaya dek haşlayın. Tek porsiyonluk kaplara aktarın. Sarmısakları ve biberleri ince doğrayıp, yarım çay bardağı sıvı yağda soteleyin. Domatesleri küçük doğrayıp, tuzunu ve biberini ayarlayıp, 3-4 dakika daha kavurun. Haşlanan mantarları da tavaya alın. 1-2 dakika daha kavurup, ateşten indirin. Fırın kabındaki butların etrafına sebzeleri yayın. Üzerine ince dilimlenmiş kaşar peyniri serpin. Isıtılmış 220 derece fırında, üzerindeki kaşarlar eriyene dek pişirin.
4 Kişilik
* Yarım kg mantar
* Limon suyu
* 4 adet tavuk budu
* 3-4 diş sarımsak
* 250 gram sivri biber
* Yarım çay bardağı sıvıyağ
* 2 adet orta boy domates
* Tuz, karabiber
* 75 gr kaşar peyniri
|