kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Öğrenci affı tekrar kabul edildi
Çelik: Aftan yararlanacakların devam mecburiyeti yok

Öğrenci affı tekrar kabul edildi

TBMM Genel Kurulu'nda, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından bir kez daha müzakere edilmesi amacıyla Meclis'e iade edilen öğrenci affı nitelikli çoğunlukla tekrar kabul edildi.

AK Parti, Danışma Kurulu'nda anlaşma sağlanamadığı önerilerini Genel Kurul'a getirdi. Öneri üzerinde söz alan CHP Ankara Milletvekili Oya Araslı, TBMM'nin gündeminin en az bir ay öncesinden belli olması gerektiğini belirterek, gündemin sürekli değiştirilmesinin rahatsızlık verici olduğunu söyledi.

Araslı, öğrencilere af getiren yasanın 330 oyla kabul edilmediği için Cumhurbaşkanı tarafından Meclis'e iade edildiğini ifade ederek, nitelikli oyla kabul edilmeyen bir tasarı ya da teklifin reddedilmiş sayılacağını, bu nedenle bir yıl süreyle TBMM gündemine getirilemeyeceğini savundu.

CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, zaman zaman Meclis'in normal mesaisinin dışına çıkılabileceğini, ancak çok çalışmanın tek başına yeterli koşul olmadığını belirtti. Anadol, CHP'nin uyarılarının gözardı edilerek çıkarılan yasaların Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edildiğini savunarak, bu durumda fazla çalışmanın angarya anlamına geldiğini söyledi.

Anayasa Mahkemesi'ne 48 başvuruda bulunduklarını, bunlardan 30'unun henüz sonuçlanmadığını, 9'unun ise iptal edildiğini anımsatan Anadol, öğrenci affının da Meclis'e geri döneceğini ileri sürdü.

AK Parti Grup Başkanvekili İrfan Gündüz ise geçmişte yaşanan ekonomik ve sosyal krizler nedeniyle yükseköğretimine devam edememiş 671 bin öğrenciye yeniden yükseköğretime devam etme imkanı sağlayan düzenlemenin, toplumsal beklentinin bir sonucu olduğunu belirtti.

Topluma mal olmuş bu beklentinin ertelenemeyeceğini ifade eden Gündüz, yasanın bir yıl geçmeden yeniden gündeme alınamayacağı görüşüne katılmadıklarını, geçmişte nitelikli çoğunlukla kabul edilmeyen ve iade edilen yasaların TBMM'de ikinci kez kabul edildiğinde cumhurbaşkanı tarafından onaylandığını anımsattı.

Konuşmaların ardından AK Parti'nin grup önerisi oylanarak kabul edildi. Buna göre TBMM Genel Kurulu, bugün gündemindeki bir yasa ve 5
tasarısının görüşmeleri tamamlanıncaya kadar çalışmalarını sürdürecek.

''Torba Yasa'' olarak tabir edilen tasarı üzerindeki görüşmeleri yarın 14.00-23.00 saatleri arasında yapacak olan Genel Kurul, 17 Mart Perşembe günü de 14.00-21.00 saatleri arasında çalışacak. Bu arada, DYP Iğdır Milletvekili Dursun Akdemir'in, memurlara gizli sicil bilgilerini öğrenme imkanı veren yasa teklifi ile CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt'ün muhtar ödeneklerinin artırılmasına ilişkin teklifinin doğrudan gündeme alınması önerileri kabul edilmedi.

DEVLET MEMURLARI KANUN DEĞİŞİKLİĞİ

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, kamu görevlilerinin gizli sicil varakalarını öğrenme hakkına sahip olduğunu belirtti. Devlet Memurları Kanunu'nda değişiklik yapan çalışmayı önümüzdeki Bakanlar Kurulu toplantısına sunacak hale getirdiklerini de bildiren Başbakan Yardımcısı Şahin, bu tasarının komisyondaki görüşmeleri sırasında Akdemir'in teklifinin de değerlendirilebileceğini belirtti.

Şahin, muhtar ödenekleri konusunda da İçişleri Bakanlığı'nın tasarı taslağı üzerinde çalıştığını bildirerek, çok yakın zamanda Meclis gündemine geleceğini ifade etti.

Öte yandan, doktor kökenli DYP Iğdır Milletvekili Dursun Akdemir'in, yasa teklifinin gündeme alınması konusunda görüşlerini dile getirirken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın doktorlara ilişkin sözlerini eleştirmesine AK Parti Grup Başkanvekili Eyüp Fatsa tepki gösterdi. Fatsa, Başbakan Erdoğan'ın, ''sözlerinin maksadını aşacak şekilde yorumlandığını'' belirterek, ''hekimlerin gönüllerini kırdıysam kendilerinden özür dilemeyi gayet iyi bilirim'' dediğini anımsattı. Fatsa, ''Başbakan özür dileme erdemliliğini gösterdi ama siz bundan söz etme erdemliliğini göstermediniz'' dedi.Genel Kurul'da daha sonra öğrenci affı yasasının görüşmelerine başlandı.

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Üç polis açığa alındı
 Sahte rakıdan 1 kişi daha öldü
 Doğu Karadeniz'de petrol umudu
 Medya Çalışma Grubu toplandı
 Yeni TCK büyük kargaşa yaratır
 Elkatmış'tan hem nalına hem mıhına
 Gezici bombalar
 Göç Raporu'na 'Kürt' tepkisi
 Hakkâri'de 'evde bakım' şart
 Himalayalar eriyor
 'MSB ensemizde boza pişirirdi'
 Bingöl 7'den döndü
 Tıp Bayramı 'sıkıntılı' geçti
 Her şey deneme seferi yüzünden
 Artık doktora kız vermiyorlar
ERDAL ŞAFAK
"İptal"in anlamı
Birçok kritik düzenleme...
ALİ KIRCA
İngilizler'in Bağdat aşkı!
Bu hafta Çanakkale haftası...
ÖMER LÜTFİ METE
Tıp Bayramı'nın ruhuna Okumuş
Dün '14 Mart...
UMUR TALU
İktidar kurdu
İktidar da iktidarsızlık kadar ciddi bir...
Talabani: Türkiye federalizme sıcak
Irak cumhurbaşkanlığının en güçlü adayı Kürt lider Celal Talabani,...
CIA'ya 3 ülkede soruşturma
Amerikalı ajanların, terör zanlısı diye bazı Ortadoğu kökenli...
İyi oynamak suç mu?
İyi oynamak suç mu?
Geçen hafta Trabzon Gaziantep'te yenildi teşvik iddiaları öne...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu