kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Gaziantep Usulü Aşure
Hazırlıklarınızı yapın Şubat Aşure Ayı
Osmanlı Aşuresi
Sultan Aşuresi
Saray Usulü Aşure
Gaziantep Usulü Aşure
İçine Neler Konuluyor?

Gaziantep Usulü Aşure

Aşurelik buğdayı geceden bir iki taşım kaynatarak ıslatın. Sabahtan bir saat kaynatın. Nohutu ve fasulyeyi ıslatıp düdüklü tencerede pişirin. Suyunu dökmeyin, gerekebilir. Börülceyi de geceden ıslatıp, sabahtan 25 dakika haşladıktan sonra süzün, suyunu dökmeyin. Aşurelik buğdayı pişirirken 50'nci dakikada pirinci yıkayıp tencereye ilave edin. Bu arada diğer malzemeleri hazırlayın. Fıstık ve bademin kabuklarını soyun. Cevizi ve portakal kabuğunu rendeleyin. Kuru kayısı ve inciri, küçük doğrayın. Kestaneyi haşlayarak soyun ve doğrayın. Aşurelik buğday pirinçle pişerken bir taraftan da pişmiş nohutu ve fasulyeyi ekleyin. Börülceyi koyun. Aşure istediğiniz kıvama geldiyse şekerini koyun (Arzuya göre 2/3 bardak şeker konulabilir). 1 çay kaşığı tuz atın. Suyunu kontrol edin, muhallebiden daha suluca olmalı. Eğer su koyacaksanız kaynar su koymalısınız. Şimdi sütü, pekmezi, meyve şekerlemelerini, doğramış olduğunuz kestaneleri, fıstık ve bademi ilave edin. Şimdi balı, portakal kabuğu rendesini ve gülsuyunu koyabilirsiniz. Aşureyi sıcak olarak çorba gibi servis yapabilirsiniz. Dağıtırken kaselerin üzerine çekilmiş ceviz, rezene ve nar taneleri koyabilirsiniz.

MALZEME:
* 1 bardak buğday

* 2 yemek kaşığı bal

* Yarım bardak nohut

* Şeker

* Yarım bardak fasulye

* Tuz

* Yarım bardak kuru börülce

* Fıstık, ceviz, badem

* 1 yemek kaşığı pirinç

* Meyve şekerlemeleri

* 1 bardak süt

* 2 yemek kaşığı gülsuyu

* 2 yemek kaşığı üzüm pekmezi

* Portakal kabuğu rendesi

* Kestane

* Rezene ve nar taneleri
DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Albümü az satınca toplatıp yenisini bastı
 Haluk Piyes Türkler'i fethetmeye geliyor
 Bir araştırma
 Çirkin ördekler peri gibi oldu
 Düşler beldesinde balonlu keşif turu
 Her kör satıcının bir kör alıcısı var
 Çocuklara dair her şey bu fuarda
 Çocuk sahibi olmak için ideal zaman
 Aile saadeti yaşıyor
 Elle çalmayacağım parça yok
 Oscar'ı en çok hak eden yönetmen Hitchcock seçildi
 'Havuç' tiyatro oyuncusu oldu
 Güney Asya ile DayanışaRock
 İyi bir dost musunuz
HAKAN & UTKU
'Vizyon'tele filmler
İnanılmaz Aile: Sadece...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Etli sufle
Isıtılmış yağda soğan...
Karne sadece çocuğun değil ailenin de başarısını gösteriyor
Karne sadece çocuğun değil ailenin de başarısını gösteriyor
Ailenin tutumu ve yetiştirme tarzı çocuğun okuldaki başarısını büyük...
İş kazası değil bile bile fora!
İş kazası değil bile bile fora!
'Hırsız Var'da rol gereği göğüslerini açan manken Pınar Taştepe, bu...
İngilizler göğüs büyütmeyi sevdi
İngilizler göğüs büyütmeyi sevdi
İngiltere'de estetik operasyonlarına gösterilen ilgi sürekli artıyor.
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.