|
|
|
|
Osmanlı Aşuresi
Ön hazırlık olarak kuru üzümlerin saplarını ayıklayın. Su dolu bir tencerede kuru üzümleri şişene dek haşlayın. Haşladıktan sonra sudan çıkarıp bir kenarda bekletin. Kayısıları da yumuşaması için haşlayın. Başka bir tencereye şekeri ve unu alıp karıştırın. İçine azar azar süt ekleyin. Hindistancevizini de ilave edin. Koyulaşana dek pişirin. Tencereyi ateşten almadan kısa bir süre önce 1 paket kremayı ekleyin. 1-2 dakika kaynattıktan sonra ateşten alın. Haşlanmış kuru üzümleri de ilave edin. Tatlıyı kaselere doldurun. Ardından kuru kayısı, ceviz, dolmalık fıstık ve kuşüzümü ile dilediğiniz şekilde süsleyerek, servis yapın.
MALZEME: 6 kişilik * 1 kg süt
* 1 su bardağı şeker
* 3 çorba kaşığı un
* 100 gram çekirdeksiz kuru üzüm
* 3 çorba kaşığı hindistancevizi
* 1 paket krema
Süslemek İçin: * Ceviz, dolmalık fıstık
* Kuru kayısı, kuş üzümü
|
|
|
|
|
|
|
|
|