kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
10 günlük diyetle yepyeni bir beden
10 günlük diyetle yepyeni bir beden
10 gün boyunca sabah öğle ve akşam yemeklerinizi bu listeden belirleyin

10 günlük diyetle yepyeni bir beden

10 günde 10 yaş gençleşme programının en önemli adımı, doğru beslenme ve doğru bir egzersiz programından geçiyor. Sabah, öğle ve akşam yemek listesine düzenli olarak uyum gösterir ve egzersizlerinizi de ihmal etmezseniz, 10 günün sonunda aynada bambaşka birini göreceksiniz.

1. gün: Uyandığınızda ilk olarak bir bardak ılık suyun içine yarım limon sıkıp için. Bu vücudunuzun sistemini çalıştırmaya başlar. Sabahları duşta cildinizi toksinlerden arındırmak için vücudunuza elinizle ya da bir banyo süngeri ile peeling yapın. Ilık başladığınız banyonuzu soğuk suyla bitirin. Banyo sonrası vücudunuza nemlendirici krem uygulayın. Özellikle boyun ve göğüs kısmına özen gösterin, yaşlılık en çok bu bölgelerde göze çarpar. Gözlerinize ise mutlaka bakım kremi sürün.

EGZERSİZ PROGRAMI:
Egzersize günde yarım saat ile başlayın. Yüzme, yürüme, koşma, bisiklete binme ya da ip atlama gibi sporlardan birini seçebilirsiniz. Mümkün olduğunca çok hareket edin. Asansöre binmek yerine merdiven çıkın. Yakın mesafelere arabanızla gitmek yerine yürüyerek gidin.
GECE: Bu on günlük süreçte alkolü tamamen kesin. En azından günde sadece bir bardak kırmızı şarap için. Geceleri erken uyumaya çalışın. Her gece en az 8 saat uyuyun. Uyumadan önce yarım litre soğuk su için, bu metabolizmanızı yüzde 30 oranında hızlandırır. Yüzünüzü uyumadan önce temizleyin, tonikle silin ve son olarak nemlendirin. Her gece uyumadan önce gözlerinize göz kremi uygulayın.

2. gün: Her gün günde en fazla bir bardak çay ya da kahve için. Kafein tüketimizini azaltın. Beslenmenizde omega 3 ve omega 6 yağlarına yer verin. Genç kalmanızı sağlayan bu yağlar avokado ve balıkta bolca bulunur. Öğün aralarında acıkırsanız bir avuç ay çekirdeği yiyebilirsiniz. Makyaj çantanızda bulunan 6 aydan eski ürünlerin hepsini atın. Dolabınıza göz atın ve beğenmediğiniz, kendinizi içinde çirkin hissettiğiniz bütün giysileri ayırın. Magazin ve moda dergilerine bakarak neyin moda olduğuna göz atın. Kendinizle ilgili en çok sevdiğiniz 5 şey ile kendinizde değiştirmek istediğiniz 5 şeyi yazın.

EGZERSİZ PROGRAMI:
Bugün yarım saat yürüyün ya da bisiklete binin. Sonra 20'şer kez triseps, şınav ve kol hareketleri yapın. Trisepsler için; bir koltuk ya da sandalyenin yanına oturun, iki elinizi kalçanızın yanına koyun, kollarınızla kendinizi yerden kaldırmaya çalışın. Daha sonra şınav çekerek hem kollarınızı ve hem de karın kaslarınızı çalıştırın. Kol hareketlerinde ayakta durun iki elinize hafif ağırlıklar alarak kollarınızı dirsekten kırıp iki yandan göğsünüze doğru kaldırın. Bu hareketi 20 tekrardan iki kez yapın.

3. gün: Bugün yiyebildiğiniz kadar greyfurt yiyin ya da suyunu için. Evinize kocaman bir buket çiçek alarak kendinizi ödüllendirin. Gardrobunuzdaki eksikleri gözden geçirin, ilerleyen günlerde kendinize yeni ve görüntünüzü tamamen değiştirecek birkaç parça kıyafet almanız gerekebilir. İç çamaşırı ile kendinize aynada uzun süre bakın, iyi ve kötü noktalarınızı bulun. Gece uyumadan önce rahatlatıcı bir çay için.

EGZERSİZ PROGRAMI:
Bugün 40 dakika aerobik egzersizine başlayın. Bunun yerine yüzebilirsiniz de. Bugün özellikle bacak ve kalçanızı çalıştırın. Bacak hareketinde bacağınızın esnemesi önemlidir, bacağınızı belinizin hizasına gelen bir masa ya da koltuğa koyarak iç bacak kaslarınızı esnetin, bu hareketi 20 kez tekrarlayın. Daha sonra diğer bacağa geçin. Bugün yapacağınız bir diğer hareket ise çömelme hareketi. Yere iki ayağınızı yana açarak ve kollarınızı ileri doğru uzatarak çömelin, daha sonra yere oturmadan kalçanızı kaldırıp indirin ve kollarınızı ileri doğru uzatıp esnetin. Bu hareketi on tekrar ile yapın. Cildinize kendi seçtiğiniz bir maske ile peeling yapın ve daha sonra nemlendirin. Yüzünüzü derinlemesine temizleyen bir maske uygulayın, temizleme işleminde sabun kullanmayın.

4. gün: Programınızın dördüncü gününde sabah kahvaltınızda yediğiniz yulaf ya da tahıl lapasına, gevreğine biraz fıstık ya da fındık katabilirsiniz. Bunlar, gerekli yağ asitleri içermesi bakımından diyetinizde önemli bir yer tutar.

EGZERSİZ PROGRAMI:
Yere yüz üstü uzanın, üst gövdenizi ve yüzünüzü kaldırmadan kalçanızı ve bacağınızı yerden en az 10 cm. kaldırabileceğiniz kadar kaldırın. Bacaklarda gerilmeyi hissettiğiniz an bacağınızı değiştirin ve hareketi 10 kez tekrarlayın. Artık egzersiz sürelerini artırmanız gerekiyor. Günde 45 dakika yürüyebilirsiniz. Bütün bunların dışında bugün yüzünüzde değişiklik yapın, kaşlarınızda yapacağınız ufak bir değişiklik, simanızı değiştirecektir. Aynı zamanda alışverişe de hazır olun. Ayaklarınıza peeling yaparak ölü derileri yok edin sonra da pedikür yaptırın.
DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Tonton reklam yıldızı meğer hızlı çapkınmış
 Rus turistlerin Palandöken keyfi
 Çocuklara karne hediyesi 3 yeni film
 Merkez Reklam'ın Maxim gecesinde
 Okulda boya sevinci
 Kibrit çöpünden cami
 Koyunoğlu'nun tüm çalışmaları Galeri Nev'de
 Taksici müşteri sohbetleri: 34 Taksi
 Güney Asya'ya destek sergisi
 İlk kez gösterimde
 Naomi klasiği!
 5'inci kez evlendi
 İş stresi uyutmuyor
AYŞE ÖZYILMAZEL
Ucuzluk bitti dersem çık!
Bu ne ucuzluk sevdası, bu ne...
HAKAN & UTKU
'Kederli' kurban almayın
Kurban Bayramı'nda koç almaya...
AYŞE TÜTER
Mısırlı piliç çorbası
Ateş üzerinde kırmızı biberin her...
Kornea nakli yapmak için organ bağışı gerekmiyor
Kornea nakli yapmak için organ bağışı gerekmiyor
Türkiye'de ölen kişinin ailesinden onay alınmadan, bağışlanmış gibi...
Yine hamile...
Yine hamile...
Galatasaray Spor Kulübü eski başkanlarından Faruk Süren'in...
Kariyeri tehlikede!
Kariyeri tehlikede!
Oyuncu Zeynep Tokuş ile jinekolog Alp Nuhoğlu'nun aşkı dolu...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.