kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Rus turistlerin Palandöken keyfi
Rus turistlerin Palandöken keyfi

Son yıllarda Rus turistlerin akınına uğrayan Palandöken Kayak Merkezi, en yoğun günlerini yaşıyor. Gündüzleri kayak yapıp kar üstünde bikini ile güneşlenen Rus turistler, akşamları da çevredeki kaplıcaların keyfini sürüyor.

Erzurum'daki Palandöken Kayak Merkezi en yoğun günlerini yaşıyor. Son yıllarda özellikle Ukrayna ve Beyaz Rusya'dan gelen yabancı turistlerin tercihi olan merkez, bu yıl da Ruslar'ın akınına uğradı. Kayak sezonunun başlamasıyla birlikte Palandöken Kayak Merkezi'ne akın eden Ruslar, 15-20 günlük uzun tatilleri tercih ediyor. Gündüzleri kayak ve snowboard yapan Rus turistler, akşamları da Erzurum'un Pasinler ve Ilıca ilçelerinde bulunan şifalı kaplıcalara girip, günün yorgunluğunu atıyor. Dünyanın en elverişli kayak pistleri arasında gösterilen ve 30 kilometrelik bir parkurda kayak yapma imkanı sunan tesisler sakinliği ile de turistlerin ilgisini çekiyor.

KARDA GÜNEŞLENİYORLAR
Sabahın erken saatlerinden itibaren kayak pistinin yolunu tutan Rus turistler, güneşten yararlanmayı da ihmal etmiyor. Eksi 20 dereceye varan soğuğa aldırmadan üzerlerindeki elbiseleri çıkaran turistler, bikini ve mayo ile kar üzerinde güneşleniyor. Özellikle öğle saatlerinde şezlonglara uzanarak yaklaşık 2-3 saat güneşin altında kalan turistler, sağlık açısından bunun çok önemli olduğunu söylüyor. Ukraynalı Elena İrinova, "Biz genellikle soğuk su ile duş yapmayı severiz. Bunun sağlık açısından çok yararlı olduğunu herkes bilir. Vücudunu bu şartlarda koruyan kişiler, hastalıklara karşı çok dirençli olur. Soğuk havada güneşlenmek de bunun bir parçası" diyor. Gündüzleri Palandöken'de kayak ve snowboard yapan Rus turistler, akşamları da geç saatlere kadar kaplıcalarda kalarak tatilin keyfini çıkarıyor. Kimi otellerdeki havuzlarda dinlenerek günün yorgunluğunu atarken, çoğunluk Pasinler ve Ilıca ilçelerinde bulunan şifalı suları tercih ediyor.

HEM KAYAK HEM KAPLICA
Dünyanın çok az yerinde, kayak yapma ve kaplıcalardan yararlanma imkanının bir arada sunulduğunu belirten Valery Kricovay, "Burası muhteşem bir yer, daha önceleri Uludağ'a giderdik, son üç yıldır ise Palandöken'e geliyoruz. Hem kayak yapma, hem de şifalı kaplıcalar açısından muhteşem bir yer. Aradığımız her şeyi burada buluyoruz" diye konuşuyor. Palandöken'in tek beş yıldızlı oteli Polat Rönesans'ın Genel Müdürü Ziya Cihan, son yıllarda Palandöken kayak tesislerinin kış turizmi konusunda gözde mekan haline geldiğini belirterek, şunları söylüyor: "Özellikle Rus turistler her geçen yıl büyük ilgi gösteriyor. Bunun en büyük nedeni onların tüm isteklerini karşılamak ve farklı aktivitelerle onları rahat ettirmek olduğunu düşünüyorum. Gündüz kayak yapıyor, güneşleniyor, akşamları da kaplıcalara gidiyorlar. Hayatlarından son derece memnunlar. Bu da her geçen yıl Rusya'dan gelen turist sayısının artmasına neden oluyor" Palan Oteli Genel Müdürü Leyla Mutlutürk ise, Rus turistlerin kaplıcalardan çok hoşlandıklarını belirterek, "Haftada 3-4 gün onlara bu imkanı sunmak için kaplıcalara turlar düzenliyoruz" diyor.

KENAN TAŞKIN MERKEZ

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Tonton reklam yıldızı meğer hızlı çapkınmış
 10 günlük diyetle yepyeni bir beden
 Çocuklara karne hediyesi 3 yeni film
 Merkez Reklam'ın Maxim gecesinde
 Okulda boya sevinci
 Kibrit çöpünden cami
 Koyunoğlu'nun tüm çalışmaları Galeri Nev'de
 Taksici müşteri sohbetleri: 34 Taksi
 Güney Asya'ya destek sergisi
 İlk kez gösterimde
 Naomi klasiği!
 5'inci kez evlendi
 İş stresi uyutmuyor
AYŞE ÖZYILMAZEL
Ucuzluk bitti dersem çık!
Bu ne ucuzluk sevdası, bu ne...
HAKAN & UTKU
'Kederli' kurban almayın
Kurban Bayramı'nda koç almaya...
AYŞE TÜTER
Mısırlı piliç çorbası
Ateş üzerinde kırmızı biberin her...
Kornea nakli yapmak için organ bağışı gerekmiyor
Kornea nakli yapmak için organ bağışı gerekmiyor
Türkiye'de ölen kişinin ailesinden onay alınmadan, bağışlanmış gibi...
Yine hamile...
Yine hamile...
Galatasaray Spor Kulübü eski başkanlarından Faruk Süren'in...
Kariyeri tehlikede!
Kariyeri tehlikede!
Oyuncu Zeynep Tokuş ile jinekolog Alp Nuhoğlu'nun aşkı dolu...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.