|
|
Mısırlı piliç çorbası
Ateş üzerinde kırmızı biberin her tarafını kızartın ve 15 dakika soğumaya bırakın. Çekirdeklerini ve üzerindeki kararmış kabukları temizleyip, uzunlamasına şeritler halinde kesip, ayırın. Etleri, soğan, kereviz, pırasa, pirinç, bulgur ve susam ile harmanlayın, malzemenin üzerine 5 cm. çıkacak kadar kaynar su ekleyin ve orta ısıda 20-25 dakika haşlayın. Pişen etlerin ve sebzelerin yarısını ayırın ve robottan geçirerek, püre kıvamına getirin. Püre haline gelen malzemeyi kalan et ve sebzelere katıp, karıştırın. Çorbayı kısık ateşte kaynama noktasına kadar ısıtıp, mısır, krema, tuz ve beyaz biberi ilave edin. Kaynatmadan sıcak tutun. Önceden hazırlanmış kırmızı biberlerle süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER (8 kişilik) * 250 gram kuşbaşı tavuk eki * 1 adet etli kırmızı biber * 3 adet orta boy soğan (iri doğranmış) * 250 gram kereviz (iri doğranmış) * 250 gram pırasa (iri doğranmış) * 1 su bardağı pirinç * 1 su bardağı bulgur * 1 çorba kaşığı susam * 1 su bardağı tane mısır * 1 su bardağı krema * Tuz * Beyaz biber (dövülmüş)
|