kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
CHP'de kılıçlar erken çekildi

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, kendisini, Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyelerine rüşvet vermekle suçlayan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a sert çıktı..

Sarıgül, "Dürüstlük konusunda en son konuşması gereken Baykal'dır" diye konuştu. "Kurultayda bu cerahati patlatacağız" diyen CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, "Parayla pula zengin olabilirsiniz ama o zenginliğiniz CHP karşısında beş para etmez" açıklamasını yaptı.

CHP Yüksek Disiplin Kurulu'nun partiden ihraç istemini reddettiği Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Ankara'dan İstanbul'a gelişinde Atatürk Havalimanı VIP Salonu önünde yaptığı açıklamada, "Genel merkezimizde maç bitti uzatmaları oynuyoruz. Genel Merkezimizin ne sahte savları, ne de genel merkezin baronları benim bu çalışmamı asla ve asla durduramayacaktır" dedi.

BAYKAL: 'BU CERAHATİ PATLATACAĞIZ'

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal da parti grup toplantısında, ''Türkiye'de yaşanan çürümenin CHP'ye de sıçradığını'' ifade ederek, ''Patlatacağız bu cerahati, başka çare yok. Her bünyede olabilir bu cerahat. Kurultay bu cerahati patlatacak ve patlatılan yarayı onaracağız'' dedi. Baykal, partisinin grup toplantısında, dün yaptığı kurultay çağrısına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'de yaşanan ''çürümüşlük ve bozulmanın'' toplumun hemen hemen her kademesine yansıdığını ve bundan CHP'nin de nasibini aldığını belirten Baykal, şunları söyledi: ''CHP'nin haysiyet divanında rüşvet diye bir şey olması söz konusu olabilir miydi ama oldu. Bu konuyu, CHP'nin yüce kurultayı halledecek. Bu cerahati patlatacağız. Ne yapalım maalesef bizde de çıktı o cerahat... Patlatacağız o cerahati ve onaracağız. Bu yolu birileri geçim yolu haline getirmiş olabilir. Ama herkes bilsin; CHP buna alet olmaz. Parayla pulla akıl almaz zengin olabilirsiniz. Ama o zenginliğiniz CHP karşısında beş para bile etmez. Devlet, emniyet, yargı, medya...O güzelim medyaya bile sızabilirsiniz ama CHP'ye sızamazsınız.''

SARILGÜL: 'KENDİ LİSTESİNDEN SEÇİLEN KİŞİLER'

İstanbul'da havalimanında açıklama yapan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ise CHP Yüksek Disiplin Kurulu üyelerinin Genel Başkan Deniz Baykal'ın listesinden seçilen kişiler olduğunu belirterek, ''Daha önce bu Disiplin Kurulu üyeleri binin üzerinde yurttaşımızın ihracı için karar verirken bir şey yoktu, ama Sarıgül ile ilgili karar verince bu iddialar ortaya atılıyor'' dedi.

CHP Yüksek Disiplin Kurulu'nun partiden ihraç istemini reddettiği Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Ankara'dan İstanbul'a gelişinde Atatürk Havalimanı VIP Salonu önünde CHP ve Türk Bayrakları taşıyan çok sayıda partili tarafından davul zurna eşliğinde karşılandı.

Sarıgül, VIP Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, demokrasilerde gerçek gücün halkın gücü olduğunu vurgulayarak, bu gücün karşısında kimsenin duramayacağını kaydetti.

CHP ile halk arasında örülen yapay duvarları kaldıracaklarını ve partiyi halk ile bütünleştireceklerini ifade eden Sarıgül, şunları söyledi:

''Benim isteğim ve arzum bundan sonra yapılacak seçimlerden CHP'nin iktidar olmasıdır. Benim arzum CHP'nin artık muhalefette kalması değil, ulusumuz için önemli projeler üreterek, AB görüşmelerini CHP'li bir başbakanın yapmasını sağlamaktır. Ben bunun için yollardayım. Genel Merkezimizin ne sahte savları, ne de genel merkezin baronları benim bu çalışmamı asla ve asla durduramayacaktır.''

Sarıgül, ''Baykal kendisi çöktü, kendisi gibi düşünmeyen kendi seçtiği kurulları karalama kampanyasına girdi. Sayın Baykal kardeşi kardeşe vurdurmaya çalışıyor. Buna asla izin vermeyeceğim'' diye konuştu.

RÜŞVET İDDİALARI

Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sarıgül, ''CHP Yüksek Disiplin kurulu üyelerine rüşvet verdiği'' şeklindeki iddialarla ilgili olarak, şöyle konuştu:

''Disiplin Kurulu üyeleri sayın Baykal'ın kendi listesinden seçilen kişiler. Bu üyeler ben aday olup da benim listemden seçilmedi. Daha önce bu Disiplin Kurulu üyeleri binin üzerinde yurttaşımızın ihracı için ya da öbür türlü karar verirken bir şey yoktu. Ama Sarıgül ile ilgili karar verince bu iddialar ortaya atılıyor. Bütün ulusumuz biliyorki dürüstlük, onur, şeref konusunda en son konuşması gereken kişi sayın Baykal'dır.''

''Olağanüstü Kurultay'da genel başkanlığa aday olacak mısınız?'' şeklindeki soru üzerine de Sarıgül, ''Onu yurttaşlarımla beraber değerlendireceğim. Kurultay ile ilgili ne şekilde bir çalışma izleyeceğimizi, yol haritamızın ne olacağını önümüzdeki günlerde arkadaşlarımla konuşarak kamuoyu ile paylaşacağım'' diye konuştu.

Rüşvet iddialarını tekrar soran gazeteciye Sarıgül, şunları söyledi:
''Bir tek kimse ile ne görüştüm ne olayı toparladım. Ben disiplin kuruluna savunma vermeye dahi gitmedim. Sadece Disiplin Kurulu'nu bilgilendirmek için gittim. Çünkü benim hakkında açılmış bir dava yok, verilmiş bir karar yok. Ama partimizde birçok belediye başkanı var. Ağır Ceza'da yargılanıyor ama sayın Baykal'ın arkadaşları olduğu için Baykal onlara sesini çıkartmıyor. Çünkü Baykal, CHP'yi arkadaşlarının partisi olarak görmek istiyor. Ben, CHP'yi halkın partisi yapacağım.''

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Erdoğan: Büyük kazanımlar sağladık
 Gül: Barış için iyimserim
 Çiftçilere yönelik faizleri 10.4-19.5 aralığına çekeceğiz
 Yanıbaşımızdaki yangınlara duyarsız kalmayacağız
 'Asıl bu sistem kral yaratıyor'
 CHP rüşvet ve Sarıgül depremi ile sarsılıyor
 Gül'den Ecevit'e imalı yanıt
 Eski bakanlardan Sükan vefat etti
 Erbakan'a 'Alo evde misin'
 Neşter erken emekli etti
MAHMUT ÖVÜR
CHP'de kazanan kim oldu?
Bir günde iki önemli karar,...
MUHARREM SARIKAYA
Önce 100'lük, sonra başkanlık...
Cumhurbaşkanı'nın yeni...
YAVUZ DONAT
'Bir bilen'e sorduk
Önce "görünmez kazayı"...
Dört kişiyi kurşuna dizip üç kişiyi de kaçırdılar
Sarıyer'de Şamil, Satı Çınar çifti ile kızları Derya'yı ve 3...
Talih kuşu bu kez iki yoksul aileye kondu
Milli Piyango'nun yılbaşı çekilişinde 5 ve 3 milyon YTL'lik büyük...
Zamanlama mükemmel
Zamanlama mükemmel
Gül'ün İsrail ve Filistin gezisi, Türkiye'nin 'büyük ağabey' olarak...
Salgın Kapıda
Salgın Kapıda
Sri Lanka'da 700 kişiye yardım elini uzatan Türk kurtarma ekibi GEA,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu