kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
BUNDAN SONRA BAŞBAKAN SEÇİLECEK: Mustafa Sarıgül, YDK üyelerinin CHPye iktidar yolunu açtığını belirterek, Bir insan onuru şerefi ve haysiyeti için yaşar. Allah hiç kimseyi çocuklarının ve ailesinin yanında güç duruma düşürmesin. Bundan sonra toplanacak ilk kurultayda CHP artık genel başkanını değil başbakanını seçecektir dedi.
CHP rüşvet ve Sarıgül depremi ile sarsılıyor
Sarıgül'den hodri meydan
"İddialar Baykal'ın komplosu"
"Baykal istifa etmeli"
Belediyede kimler işe başladı?
356'lı plakanın sırrı
Sarıgül'e görkemli karşılama
Ocakta olağanüstü kurultay yapılacak
Rüşvet verildi iddiasının gerçek öyküsü

Rüşvet kurultayı

Baykal, "Sarıgül'ün ihracını reddeden Disiplin Kurulu kararı rüşvetle alındı" diyerek bu ay kurultay istedi.

Türkiye'de ilk kez rüşvetle siyaset yapıldığı gerekçesiyle olağanüstü kurultaya gidiliyor. CHP Genel Başkanı, Mustafa Sarıgül'ün ihracını reddeden Disiplin Kurulu kararının rüşvetle alındığını söyleyip ocakta kurultay çağrısı yaptı.

İHRAÇ REDDEDİLDİ KIYAMET KOPTU
İhraç talebini görüşen kurul dün 6'ya 8 oyla ret kararı aldı. Bir çekimser oy da ihraç yönünde değerlendirilince Sarıgül'ün ihracı 7'ye karşı 8 oyla reddedildi ve kıyamet koptu. Baykal yazılı bir açıklamayla ret kararının rüşvetle alındığını öne sürdü.

TORBAYLA PARA GİTTİ ÇÖZÜM KURULTAYDA
Kurulun bazı üyelerini ve Sarıgül'ü ağır bir dille suçlayan Baykal Disiplin Kurulu'nun bir üyesinin, oyunu Sarıgül lehine değiştirmesi için başka bir üyeye torbayla rüşvet verdiğini öne sürdü. Sorunun ay sonundaki kurultayda çözüleceğini açıkladı.

Bana para vermedin mi?

CHP Yüksek Disiplin Kurulu üyesi Ergün Aydoğan, Cafer Dursun adlı bir başka üyeyi kendisine bir hediye paketi göndermekle suçladı. Aydoğan para olduğunu gördüğü paketi iade ettiğini söyleyip Dursun'u ağır dille suçladı.


CHP rüşvet ve Sarıgül depremi ile sarsılıyor

Yüksek Disiplin Kurulu'nun, "Sarıgül'ü ihraç" istemini 8'e karşı 7 oyla reddetmesi CHP'yi karıştırdı. Kurultay çağrısı yapan Baykal "Rüşvet var" dedi.

CHP Yüksek Disiplin Kurulu (YDK), Genel Başkan Deniz Baykal'ın "Mustafa Sarıgül'ü ihraç edin" istemini 8'e karşı 7 oyla reddetti. Baykal da bunun üzerine YDK'nın kararına rest çekerek ocak ayı içinde olağanüstü kurultay çağrısı yaptı. Baykal rüşvet iddiasında da bulunarak, "Bir kurul üyesine rüşvet olarak poşet içinde para verilmiş olduğunun, kurul toplantısında bir disiplin kurulu üyesi tarafından açıkça ifade edilmiş olması bu iddiaların somut bir gerçek haline dönüştüğünü ortaya koymuştur. Tarihin hiçbir döneminde CHP'nin hiçbir organında rüşvetle karar satın alındığının bir örneği yoktur" dedi. CHP, YDK'nın 4 saat süren tartışmalı toplantısında 15 kişilik YDK'dan "Alper Karcıoğlu, Şehriban Ercan, Saniye Gülbarut, Engin Baba, İrfan Gürpınar, Cafer Dursun, Ali Şahin ve Hasan Akyol" Sarıgül'ün ihracına karşı oy kullandı. Disiplin Kurulu Başkanı İsmet Çanakçı ile Bedia Söylemez, Avni Çelebi, Neriman Genç, Selahattin Öcal ve Ergün Aydoğan ise kabul oyu verdi. Genel Merkez tarafından Malatya'dan uçakla özel olarak getirtilen YDK üyesi Veli Ağbaba ise çekimser kaldı. Böylece Sarıgül'ün ihraç istemi 8'eCafer Dursun karşı 7 oyla reddedildi. Çekimser oy kayıtlara ihraç yönünde kullanılmış oy olarak geçti.

RÜŞVET TARTIŞMASI
Yüksek Disiplin Kurulu toplantısında üyelerden Ergün Aydoğan ve Cafer Dursun arasında rüşvet tartışmaları gündeme damgasını vurdu. Ergün Aydoğan, Cafer Dursun'un kendisine Sarıgül lehinde oy kullanması için rüşvet verdiğini iddia etti. Konuşma aynen şöyle gelişti:

Ergün Aydoğan: Cafer Abi, sen benim Balıkesir'deki işyerime gelip bana bir hediye verdin. Ben eve gittiğimde bir zarfın içinde para olduğunu gördüm. Ertesi gün bunu sana iade etmedim mi?
Cafer Dursun: Sen ne biçim adamsın ya. Ben sana ne para, ne poşet verdim. Gidip Genel Başkan'a bir yalan söyledin, altından kalkamıyorsun. Yalancılık yapma...

Ergün Aydoğan: Abi yapma, yalan mı söylüyorum? Rüşvet tartışmasıyla gerilen toplantıya ara verildi. Daha sonra yeniden başlayan toplantıda konuşan Başkan İsmet Çanakçı da, "hiçbir disiplin kurul üyesinin böyle bir şeye tenezzül etmeyeceğini" belirterek, "Şerefiyle, namusuyla görev yapan insanlar için ortada bilgi ve belge yokken bu tür suçlamalar yapılmamalı" dedi.

Fatih ERTÜRK / ANKARA


1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Erdoğan: Büyük kazanımlar sağladık
 'Asıl bu sistem kral yaratıyor'
 Gül'den Ecevit'e imalı yanıt
 Eski bakanlardan Sükan vefat etti
 Erbakan'a 'Alo evde misin'
 Neşter erken emekli etti
MAHMUT ÖVÜR
CHP'de kazanan kim oldu?
Bir günde iki önemli karar,...
MUHARREM SARIKAYA
Önce 100'lük, sonra başkanlık...
Cumhurbaşkanı'nın yeni...
YAVUZ DONAT
'Bir bilen'e sorduk
Önce "görünmez kazayı"...
Dört kişiyi kurşuna dizip üç kişiyi de kaçırdılar
Sarıyer'de Şamil, Satı Çınar çifti ile kızları Derya'yı ve 3...
Talih kuşu bu kez iki yoksul aileye kondu
Milli Piyango'nun yılbaşı çekilişinde 5 ve 3 milyon YTL'lik büyük...
Zamanlama mükemmel
Zamanlama mükemmel
Gül'ün İsrail ve Filistin gezisi, Türkiye'nin 'büyük ağabey' olarak...
Salgın Kapıda
Salgın Kapıda
Sri Lanka'da 700 kişiye yardım elini uzatan Türk kurtarma ekibi GEA,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu