kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Sahibinden dizilere kiralık lüks villalar
Sahibinden dizilere kiralık lüks villalar
Remziye Hanım'ın evi çok mütevazı
Kırılan eşyalar yenileniyor

Sahibinden dizilere kiralık lüks villalar

TV dizilerinin çekildiği mekânlar, sahiplerine iyi bir gelir kaynağı oldu. Günlük kiralanan evler arasında en yüksek ücret 750 YTL ile yeni yayınlanmaya başlayacak olan 'Savcının Karısı' dizisi için ödeniyor. Aylık 4 bin dolarla birincilik de 'Bir İstanbul Masalı'ndaki Arhanlar'ın villası....

Dizi sektörü bir sanayi dalı olma yolunda ilerliyor. Çeşitli kanallarda 100'e yakın dizi yayınlanıyor ve bunlar yaklaşık 100 bin kişiye istihdam sağlıyor. Yine dolaylı yoldan bir o kadar kişi de dizilerden ekmek yiyor. Bu kişiler arasında dizilerin çekildiği evler, apartman daireleri ya da villa sahipleri de bulunuyor. Eskiden, özellikle de Yeşilçam dönemi, bütçenin az olması nedeniyle filmler genelde yapımcının, yönetmenin veya oyuncunun evinde bedavaya çekilirdi. Şimdi ise son derece profesyonel şartlarda çekilen dizilerin çekim yerlerine çok ciddi bütçe ayarlanıyor. Kimi diziler tarihi bir konakta, kimi diziler ultra lüks villalarda, kimi diziler de sıradan bir apartman dairesinde çekiliyor.

SAVCININ KARISI
atv ekranlarında yayınlanacak olan 'Savcının Karısı' dizisi Beykoz Cumhuriyetköy'de ultralüks bir villada çekiliyor. Bu lüks villanın dev bir havuzu ve geniş bir bahçesi var. Villanın sahibi geçtiğimiz ay vefat etmiş ve villa eşine kalmış. Eşi ise genelde İstanbul içinde oturduğu için boş kalan villayı dizilere kiralıyor. Değerinin 1 milyon dolar olduğu konuşulan villanın günlük kira bedeli ise 750 milyon lira yani 750 YTL. Mafya dizisi 'Kurtlar Vadisi'nin de bazı sahneleri yine bu villada çekiliyor. Villa, içindeki eşyalarla birlikte dizilere kiralanıyor.

BİR İSTANBUL MASALI
'Bir İstanbul Masalı'nda ARC Holding'in sahibi Arhan Ailesi'nin oturduğu malikane gerçekte Koç Ailesi'ne ait. Tarabya'daki malikanede bundan 7 yıl öncesine kadar Rahmi Koç oturuyordu. 7 yıldır bu malikanede görevliler dışında Koç Ailesi'nden kimse oturmuyor. Bir İstanbul Masalı'nın yapımcıları bu malikaneyi çok beğenmişler ve uzun görüşmeler sonucu aylık 4 bin dolara Koç Ailesi'nden kiralamışlar.

OMUZ OMUZA
Pınar Altuğ'un başrolünü oynadığı 'Omuz Omuza' dizisinde gelir düzeyi yüksek kadınların hayatı ekrana yansıtılıyor. Dizide Pınar Altuğ ve Ebru Cündübeyoğlu, yan yana iki ayrı villada oturuyor. Aslında ortada iki ayrı villa yok; tek bir villa iki ayrı villa gibi gösteriliyor. Dizinin çekildiği Beykoz Acarkent'teki bu havuzlu lüks villanın aylık kirası ise 2 bin 500 dolar.

HAZİRAN GECESİ
Özcan Deniz'in başrolünü oynadığı 'Haziran Gecesi' dizisi Kanlıca'da Başeğmez İnşaat'ın sahibi Bahir Başeğmez'e ait dört villada çekiliyor. Bu villaların özellikle bahçe düzenlemeleri çok dikkat çekiyor ve beğeniliyor. Zaten yönetmen de bahçenin güzelliğini sık sık ekrana yansıtıyor. 'Haziran Gecesi' yapımcıları bu dört villaya ayda tam 3 bin dolar kira bedeli ödüyor.

ÇEMBERİMDE GÜL OYA
İlginç ve sıradışı konusuyla beğenilen 'Çemberimde Gül Oya' dizisinin 1970'li yıllarının anlatıldığı konak sahneleri, Beylerbeyi'ndeki 170 yıllık tarihi Laz'ın Konağı'nda çekiliyor. Çaykur'dan emekli İzzet Tuzcuoğlu'nun sahibi olduğu bu dev konak 2. dereceden tarihi eser. Tuzcuoğlu, konağını günlüğü 500 milyon liradan (500 YTL) 'Çemberimde Gül Oya' dizisine kiralıyor. Konağın içindeki eşyalar da 1970'li yıllara uygun. Tuzcuoğlu, tam 20 yıldır konağını film ve dizilere kiraladığını söylüyor. Cilalı İbo, Şekerpare gibi Yeşilçam filmleri ve onlarca diziye ev sahipliği yapmış bu konak. Hatta Hülya Avşar'ın ilk fotoromanı bile bu konakta çekilmiş. Dev konakta yalnız yaşayan Tuzcuoğlu, çekimler sayesinde gayet iyi para kazanıyor.
DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 'Süs bebeği değilim
 Hayatı aşk ve futbol
 ABD'li Müslümanlar 24'e tepki yağdırdı
 Erkekler hakkında bilinen 10 doğru 10 yanlış
 Semra Hanım haftada 5 milyarı reddetti
 Bujiteri, altın takının tahtını sallıyor
 Etkilemenin yolları
 Evlilikte farklılıklar ve sonuçları
 İtiraflar-1
 Zengin sofraların lüks tatları
 'Yemek yapan erkek çalışan kadın kadar bağımsızdır
 Egzotik kahve molası
 Çay hafızayı güçlendiriyor
HAKAN & UTKU
Ayılana gazoz bayılana limon
1 Ocak günü bütün...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Borçka
Kaynar suya etleri katıp,...
Meme kanseri kadınlığın sonu değil
Meme kanseri kadınlığın sonu değil
Meme kanseri tedavisinde çok önemli gelişmeler olduğunu açıklayan...
Alınan organın yerine yenisi eskisinden güzel yapılıyor
Alınan organın yerine yenisi eskisinden güzel yapılıyor
Meme kanserinde hastalık ne kadar erken dönemde saptanırsa, tedavinin...
Bu kez onayı verdiler!!!
Bu kez onayı verdiler!!!
24 saat evli kaldığı Hande Ataizi'den boşanan Fethi Pekin'i,...
Eskisinin aynısı!
Eskisinin aynısı!
Güzel Sanatlar Reklam Ajansı'nın ortağı Alinur Velidedeoğlu,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.