kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Nefes alamayınca öleceğimi sandım
Nefes alamayınca öleceğimi sandım
'Anneme saygı göstermeyecek birini sevmem'

Nefes alamayınca öleceğimi sandım

"Büyü" filminin galasında çıkan yangında, ölümün soğuk nefesini ensesinde hissettiğini söyleyen Emrah, ağlarken görüntülendiği fotoğrafları için şunları söyledi: Ağlamak tartışılacak bir konu değil. O an ölüm vaktinin geldiğini sandım. Korktum ve ağladım.

'Büyü' filminin galasında çıkan yangında dikkat çeken isimlerden biri de şarkıcı Emrah oldu. Salondan çıkar çıkmaz hıçkırıklara boğulan ve konuşamayan Emrah, olayın ardından en çok konuşulan isimlerden biriydi. Yangın gecesinde yaşadığı korkuyu anlatan Emrah'la, çocukluk hayallerinden, ilk cinsel deneyimine, ergenlik döneminde yaşadığı ses problemlerinden, korkularına ve şöhret yorgunluğuna kadar pek çok konuda konuştuk...

* Büyü filminin galasında ağlarken çekilen görüntüleriniz çok konuşuldu...
Bu ilginç bir duygu. Ben artık öleceğimi, sevdiklerimi göremeyeceğimi sandım. Arka kapıda alevler vardı, kaçış kapıları açılmamıştı. Bir ara tamamen nefessiz kaldım, artık ölüm vaktinin geldiğini sandım. Biraz daha çıkamasaydık tam bir facia olurdu. Çıkışta herkes akrabasını, yakınını arıyordu, mahşer yeri gibiydi. Canını kurtaran insanların, sevdikleri için tekrar içeriye girme çabası, insanların o hali beni duygulandırdı. Benim bulunduğum salonda bir can pazarı yaşanıyordu. Ölümü ilk kez bu kadar yakın hissettim ve kurtulamayacağımı düşündüm. Dışarı çıkınca nefes almanın ve yaşıyor olmanın şoku vardı üzerimde. Aynı zamanda dizi ekibinden arkadaşlarım hala çıkamamıştı. Orada ağlamak tartışılacak bir konu bile değil. Ölü sayısının artışı konuşuluyor olabilirdi bugün.

* Şu an sağlık durumunuz nasıl?
Benimle birlikte birçok insanda sinema fobisi oluştu. Bir süre kapalı yerlere girmek istemiyorum. Ancak sağlığımda önemli bir şey yok. Muğla'da dizi çekiyoruz. Galaya birlikte katıldığım arkadaşlarımla burada SSK Hastanesi'ne gidip akciğer filmi çektirdik. Ama iyiyiz.

İŞİN SIRRI TECRÜBE

* Sinema filmlerinden sonra yaptığınız diziler de çok izleniyor. Her dem izlenmenin sırrı nedir?
Bunun sırrı tecrübe... Yaşıtım olan sanatçıların iki katı tecrübeye sahibim. Bir de işimi çok ciddiye alıyorum. Sabahlara kadar çalışıyorum. Elbette yoruluyorum ama sonunda başarı kendiliğinden geliyor. Bir diğer özelliğim ise çok iyi proje incelemek. İç sesime güvenirken etrafımdakilerden mutlaka fikir alıyorum. En önemlisi doğalım ve samimiyim. Sanat dünyasında samimi olmanın çok faydasını gördüm. Çocukluğumdan beri yapmış olduğum sinema, video ve dizi filmlerin hepsinde önde olduğumu düşünüyorum.

* Oyuncu Emrah, şarkıcı Emrah'ın önüne geçmeye mi başladı?
Öyle bir korkum yok. Geçebilir de. İkisinin de yeri ayrı. Şu an 'Büyük Yalan' var. Gecemi gündüzümü bu dizi için çalışarak geçiriyorum. Üstelik evimden uzakta, Muğla'da çekim yapıyoruz. Ben dizilerin tutmasında, projenin kişilerden daha önemli olduğuna inanıyorum. Proje iyiyse, ben değil başkası da olsa o iş tutar. Ben de tutacak projeyi hissedip, onun içinde yer alıyorum. 'Büyük Yalan' da, büyük bir ekibin başarısıdır.

İYİ PROJELER SEÇERİM

* Bu senaryo Emrah için mi yazıldı?
Hayır, senaryo yazılmış olarak teklif edildi. Okuduğumda çok heyecanlandım. Deniz Akçıl, genç ve başarılı bir senarist. Beni heyecanlandırdı. Faruk Turgut da başarılı bir yapımcı. Ekip iyi.

* Ekip başarısını vurguluyorsunuz ama "Emrah'ın her dönem büyük bir kitlesi var, ne yapsa tutar. Kınalı Kar'dan ayrıldı dizi düşüşe geçti" deniyor. Ne dersiniz?
Başarılı olduğumu, sevildiğimi, sevenlerim olduğunu biliyorum. Bu güven çok önemli. Ama ben ortada olan bir başarıya, ekiple ulaştığıma inanırım. Ama tabii ki insanların bu sözleri beni gururlandırır.

YORULDUM ARTIK

* Çocukluğunuzu yaşayamadan sanat dünyasındaki zirve yarışının içine girdiniz. Erken yaşta yorulduğunuzu hissetmiyor musunuz?
Evet, yorulduğumu hissediyorum. Zaman zaman kaçmak istiyorum buralardan ama öyle bir imkân yok. Ben 10 yaşından itibaren çalışmaya başlamış, her gün çalışarak 33 yaşına gelmiş biriyim. Benimki hızlandırılmış bir yaşamdı ve bunun beni yorduğunu biliyorum. Ama her işin kendine göre zorlukları var. Bu işin zorluğu da bir yere gelip sorumluluk alıyoruz ve o sorumluluk stres yaratıyor.

* 'Durursam geldiğim yeri kaybederim' korkusu yaşıyor musunuz?
Rekabetin nasıl zor bir şey olduğunu çok iyi biliyorum. Bunu kendimden değil çevremden biliyorum. Ensemde birilerini çok hissetmeden hep kendimle yarıştım. Bir önceki işimi aşmaya çalışarak bugüne geldim. Az konuşup iyi yapmak önemlidir.

DOĞALLIĞIM SEVİLİYOR

* Modern görünümlü doğulu erkeklere genç kızların ayrı bir ilgisi var, bu ilgiyi keşfettiğiniz için mi değiştiniz? Sizi neden seviyorlar?
Böyle bir planım olmadı. Kendime uzaktan bakarsam, Emrah'ı doğal olduğu için, kendini yenilediği, hayranlarına yeni şeyler verebildiği için seviyorlar, diye düşünüyorum. Eğer bir insanın sürekli bir başarısı varsa durup incelenmeli.

* Sanat dünyasına 10 yaşında değil de 20 yaşında girseydiniz nasıl olurdunuz?
Bir çocuğun arkadaşlarıyla oynaması gereken bir dönemde elinde mikrofon olmamalı. İlle de olacaksa okuluna da devam etmeli, eğitimini sürdürmeli. Ama ben okuyamadım. Allah 'yürü ya kulum' dedi, sesim vardı, kabiliyetim vardı insanlar sevdi. Ama ben belki şanslıydım.

* Büyüyünce başarılı olamasaydınız ne olurdu?
Orasını bilmiyorum. Ben büyüyünce de başarılı oldum, ayaktayım. Olmasaydım, yıkımım olurdu kesin. Orası hiç düşünülmedi.

BÜLENT İPEK MAGAZİN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Türkçe seslendirme ayağa düştü!
 Balıklar ruhsal anlamda kendilerini aşacak...
 Taksim'in buluşma noktası yenilendi
 Hediye standları Beşiktaş'ta
 Bu işte bir iş var
 İlaç içmeyin meyve yiyin
 'Mal Birliği Rejimi' kaynana baskısını artırdı
 Siyahın derinliği Mine Sanat'ta
 Bir dokunuşla tüm koleksiyon
 'Burası bilinmeyen'
 Onur Ödülü Etikan'ın
 Yılbaşı Fırsatları
GÜLSE BİRSEL
Şöhret olmak acı ister!
Her ünlü kadın sanatçının...
AYŞE TÜTER
Mutfakta lezzet güneşi
Bademli gümüş balığı
Etli...
Doç. Dr. BENGİ SEMERCİ
Kız tavlamak...
Bu sorular sadece birkaç örnek. Gittikçe...
Tansiyon hastaları tuzdan uzak durmalı
Tansiyon hastaları tuzdan uzak durmalı
Uzmanlara göre, tansiyon hastalarının tedavi dönemlerinde başarıyı...
Soğuk havalar kalbi etkiliyor
Soğuk havalar kalbi etkiliyor
Aşırı soğukların başta yaşlılar ve çocuklar olmak üzere sağlığı...
Rolü için soyunmayan bence oyuncu değildir
Rolü için soyunmayan bence oyuncu değildir
Akman 'Bir İstanbul Masalı'nda neler olacağıyla ilgili de şunları...
Her yerim gıcır gıcır
Her yerim gıcır gıcır
Geçtiğimiz hafta check-up yaptırdığını söyleyen 'taş bebek' lakaplı...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.