kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
'Önümüze yeni şartlar getirilmemeli'
Brüksel'e diplomatik çıkarma
İş dünyası da orada
Erdoğan'dan AB'ye uyarı
'Önümüze yeni şartlar getirilmemeli'

'Önümüze yeni şartlar getirilmemeli'

Yeni şartlar konursa Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 17 Aralık'ta yapılacak görüşmelerle ilgili olarak, ''Kopenhag Siyasi Kriterleri'nde olmayan bir şart önümüze konulursa, bunu devlet ciddiyetiyle bağdaştırmayız'' dedi..

Başbakan Erdoğan, uçakla geldiği Antalya'dan Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait helikopterle Alanya İlçesi'ne geçti. Başbakan Erdoğan'ın helikopteri, Antalya-Alanya bölünmüş karayolunun açılışının yapılacağı Eskibağ yol ayrımında hazırlanan alana indi. İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen, Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu'nun da bir başka helikopterle buraya geldi.

Alanya Kaymakamı Günhan Sarıkaya, Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, diğer yetkililer ve vatandaşlar tarafından karşılanan Başbakan Erdoğan, daha sonra yöreye özgü halk dansları topluluğunun sergilediği gösteriyi izledi. Erdoğan, töreni izlerken elini öpmeye gelen iki çocuğa da
masasında bulunan muzlardan verdi.

Erdoğan, daha sonra törende yaptığı konuşmada, Türkiye'nin son günlerde çok önemli bir dönemden geçtiğini kaydetti. 17 Aralık süreciyle ilgili görüşlerini aktaran Başbakan Erdoğan, ''Burada Avrupa Birliği üyesi dostlarımız artık sınavlarını kendileri vermelidir. Çünkü biz, bize verilen ödevi yerine getirdik'' dedi.

Müzakere görüşmelerinde özellikle 3 konuyu beklediğini de belirten Erdoğan, şöyle konuştu: ''Bir: üyelik, iki: ikinci bir karara gerek kalmaksızın bir müzakere sürecinin başlatılması, üç: Kopenhag Siyasi Kriterleri'nde olmayan, siyaseten hassas olduğumuz konuların önümüze getirilmemesidir. 17 Aralık sonrasında müzakereler başlar, birçok konuları yine konuşuruz. Ama Kopenhag Siyasi Kriterleri'nde olmayan bir şart önümüze konulursa, bunu devlet ciddiyetiyle bağdaştırmayız. Kaldı ki şu andaki maç 1963'te başladı ve başlayan maçın ortasında kural konmaz. Maçın kuralları bellidir. Bu kurallar şu anda yerine getiriliyor. Maç başladı, maçın 46. dakikasında (Penaltının kaideleri değişti)... Olmaz böyle bir şey. Buna gelmemiz mümkün değil. Bundan dolayı dostlarımıza bunları söyledik, anlattık. İnanıyorum ki onlar da bu hassasiyeti göstereceklerdir.''

'ZİHNİYET FARKI'

Hükümetin yol yapım çalışmalarına verdiği önemden de bahseden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hedeflerinin, 15 bin kilometre duble yol yapmak olduğunu kaydetti. Türkiye'de 2002 yılı sonu itibariyle karayolları ağı içinde 3 bin 859 kilometre bölünmüş yol olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, ''2003-2004 yılları arasında yapılan bölünmüş yol ne kadar biliyor musunuz? 5 bin kilometre. Bu bir farkı ortaya koyuyor'' dedi.

Başbakan Erdoğan, bölünmüş yollar sayesinde Türkiye'de meydana gelen trafik kazaları sayısında yüzde 65 oranında azalma olduğunu kaydetti. Antalya-Alanya arasındaki D-400 karayolunun da trafik kazalarının meydana geldiği bir yol olduğunu hatırlatan Erdoğan, ''1993 yılında başlayan bu yolun 2002 yılında ancak yüzde 60'ı bitirilmiş. Son 2 yılda biz yüzde 40'ını tamamladık. Harcanan paraya bakınca bir zihniyet farkı ortaya çıkıyor'' diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, düşen enflasyon ve faiz oranlarıyla Türkiye'nin OECD ülkeleri arasında ön sıralara yükseldiğini, artan nüfusa rağmen, işsizlik oranında da düşme olduğunu, dış ticaret hacminin ise 150 milyar dolara ulaştığını ifade etti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, daha sonra Antalya-Alanya bölünmüş karayolunun açılış kurdelesini kesti ve kendisinin kullandığı makam aracıyla açılışı yapılan yolda kısa bir gezi yaptı. Erdoğan ve beraberindekiler, açılış töreninin ardından helikopterle, Belek'teki Hoşgörü Merkezi (Dinler Bahçesi) açılış törenine katılmak üzere Belek'e gitti.
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Aileler kapkaçı bilir ama susar
 Erdoğan ve Baykal, AB'ye koşulsuz üyelik mesajı verdi
 Ya 'tam' ya da 'hiç'
 Can sıkıcı gelişmeler var ama direniyoruz
 Oramiral Erdil: Bu bir maydanoz davasıdır
 Kızıltepe soruşturmasında savcılık 'gizlilik kararı' aldı
 'Kiralık kapkaççı'ları kurtarma operasyonu
 Yassıada tartışması büyüyor
 172 yaşındaki bir 'Dostluk Abidesi'
 Sapana karşı bibergazı
ERDAL ŞAFAK
Bir haftamız var
Fransa ve Avusturya'nın...
SAVAŞ AY
Diyarbakır Valisi'nden S.O.S. gibi...
UMUR TALU
Evrim ve devrim
Eski bir kuvvet komutanının, bir...
İşkence ilk kez bir taslağa girdi
17 Aralık öncesi revize edilen taslakta işkenceye yer verildi. AB,...
Atina: Hedef tam üyelik olmalı
AB dönem başkanı Hollanda Başbakanı Jan Peter Balkenende, dün...
İdman-chester
İdman-chester
Manchester United bu gece F.Bahçe karşısında rahat ve iddiasız.
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu