kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
BİR ADANIN ÇAĞRIŞTIRDIKLARI....   Uzmanlar Yassıadanın toplumda çağrıştırdıkları nedeniyle çocukları buraya layık görmenin, onlardaki itilmişlik duygusunu keskinleştireceği görüşünde...
Yassıada tartışması büyüyor
Emniyet Müdürü de aynı öneriyi getirmişti

Yassıada tartışması büyüyor

Sokak çocuklarını Yassıada'ya gönderilmesi gerektiğini söyleyen Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen'e tepkiler sürüyor.

Türkiye'nin kanayan yarası sokak çocuklarının Yassıada'ya gönderilerek rehabilite edilmeleri gerektiğini söyleyince kamuoyunun tepkisiyle karşılayan Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, bu çocukların meslek sahibi yapılmamaları halinde 10-15 yıl içinde terörden daha büyük bir tehdide dönüşeceklerini belirtti. Sokak çocuklarının sayısının her geçen gün arttığını belirten Erzen, "Tinerci denilerek önemsenmeyen bu çocuklar ciddi bir toplumsal tehlikeyi de büyütüyor. Bu çocuklarımızın tedavilerinin yanı sıra mutlaka meslek sahibi yapılmaları gerekiyor" dedi. Erzen, sözlerine şöyle devam etti: "Sokak çocuklarını AMATEM gibi merkezlere gönderiyorsunuz. Buradan iki gün sonra kaçıyorlar. Burada amaç çocuklarıTECRİT DEĞİL...   Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen çocukları tecrit etmek gibi bir niyetleri olmadığını, onları meslek sahibi yapmak istediklerini savunuyor.tecrit etmek değil, topluma ve kendilerine yararlı insanlar haline getirmektir. Aslında Bakırköylü yurttaşlarım evlerinde tecrit edilmiş durumda. Çünkü akşam karanlık çöktükten sonra sokak çocukları yüzünden sokağa çıkamıyorlar."

'BU SÖYLENTİ PANİK BAŞLATIR'
Yassıada önerisi uzmanlardan sert tepkiler almaya devam ediyor. Umut Çocukları Derneği Başkanı Yusuf Kulca, "Proje yasaya aykırı. Çocukların ıssız bir adaya götürülmesine dünyadaki bütün sivil toplum örgütleri tepki gösterir." diyor. Türkiye Çocuklara Yeniden Özgürlük Vakfı Genel Sekreteri Nevin Özgün ise şöyle konuşuyor: "Yassıada kötü bir seçim. Tecrit kampı gibi algılayabilir çocuklar. Çocuklar için çokTEPKİ ÇEKER....   Umut Çocukları Derneği Başkanı Yusuf Kulca teklifin dünyada tepki çekeceğini söylüyor.daha güzel, Kemerburgaz gibi şehrin içinde mekanlar seçilebilir. Ayrıca çocuklar kesinlikle zorla bir yere götürülemez. Türkiye'nin altına imza attığı uluslararası sözleşmelere göre kendisinin ya da ailesinden bir kişinin izni olması gerekiyor." Sosyal Hizmetlerden Sorumlu İstanbul Vali Yardımcısı Mehmet Seyman, sokağa bırakılan çocukların Yassıada'ya kapatılmalarının söz konusu olamayacağını belirtiyor. Seyman "Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de sokak çocukları sorunu çağdaş yöntemlerle çözülmeye çalışılıyor. Bu tür konuşmalar çocuklarda panik başlatır. Belediye başkanı bir şey yapmak istiyorsa bizim projelerimize daha fazla destek verebilir. Hizmetlerimizin çok iyi olduğunu iddiaÖNCE SEVGİ....   Vali Yardımcısı Mehmet Seyman Çocukları sevgiyle kazanıyoruz diyor.etmiyorum ama çocukları önce sevgiyle kazanmaya çalışıyoruz" diyor.

'ANLAMSIZ BİR ÖNERİ"
Öneriyi radikal ve anlamsız olarak değerlendiren Çocuk ve Ergen Psikatristi Doç. Dr. Bengi Semerci Erzen'in görevinin Bakırköy'de bulunan sokak çocuklarıyla ilgili iki merkezi geliştirmek olduğunu söylüyor. Pedagog Dr. Melda Alantar ise bu önerinin ancak çocuklara akademik ve sosyal destek verilmesi durumunda gündeme getirilebileceğini söylüyor. Alantar, "Gerekli alt yapı oluşturulmadan çocukları ıssız bir adaya götürmenin bir anlamı yok. Zengin bir yaşam alanı kurarak, onları rehabilite etmeliyiz" diye konuşuyor.

Güngör KARAKUŞ-Yıldız ATEŞ İSTANBUL / MERKEZ

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Aileler kapkaçı bilir ama susar
 Erdoğan ve Baykal, AB'ye koşulsuz üyelik mesajı verdi
 Ya 'tam' ya da 'hiç'
 Can sıkıcı gelişmeler var ama direniyoruz
 Oramiral Erdil: Bu bir maydanoz davasıdır
 Kızıltepe soruşturmasında savcılık 'gizlilik kararı' aldı
 'Kiralık kapkaççı'ları kurtarma operasyonu
 172 yaşındaki bir 'Dostluk Abidesi'
 Sapana karşı bibergazı
ERDAL ŞAFAK
Bir haftamız var
Fransa ve Avusturya'nın...
SAVAŞ AY
Diyarbakır Valisi'nden S.O.S. gibi...
UMUR TALU
Evrim ve devrim
Eski bir kuvvet komutanının, bir...
İşkence ilk kez bir taslağa girdi
17 Aralık öncesi revize edilen taslakta işkenceye yer verildi. AB,...
Atina: Hedef tam üyelik olmalı
AB dönem başkanı Hollanda Başbakanı Jan Peter Balkenende, dün...
İdman-chester
İdman-chester
Manchester United bu gece F.Bahçe karşısında rahat ve iddiasız.
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu