kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
'55 yaşında mı bu işi yapmalıydım
'55 yaşında mı bu işi yapmalıydım
Geriye dönük bütün davaları açıyoruz

'55 yaşında mı bu işi yapmalıydım

Kocaeli Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmenliği'ne atanan Ragıp Savaş, eski Genel Sanat Yönetmeni Yücel Erten tarafından kendisine getirilen, özellikle çok popüler ve genç olmasına ilişkin eleştirilere; "55 yaşında aklım artık geri geri giderken mi bu işi yapmalıydım. En güzel dönemim. Bırakın koşturayım" diyor ve ekliyor: O generalmiş, ben tiyatro işçisiyim.

Neredesin Firuze filminden sonra geniş kitlelere ulaşmayı başaran tiyatrocu Ragıp Savaş (40), son dönemde Hülya Avşar'la başrolünü oynadığı "Zümrüt" isimli diziyle de gündeme gelmişti. Ancak dizi tutmadı ve Savaş, rotayı tekrar tiyatroya yöneltti. Geçtiğimiz temmuz ayında Kocaeli Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmenliği görevine getirilen Savaş, eski Genel Sanat Yönetmeni Yücel Erten tarafından eleştiri oklarına hedef oldu. Genç ve popüler olmasından AKP Hükümeti ile yakın ilişkilerine kadar pek çok konuda suçlanan Savaş, atamasında bir usulsüzlük olmadığını söyleyerek, Yücel Erten'le mahkemede hesaplaşacaklarını söylüyor.

* İzmit Büyükşehir Belediyesi tiyatrolarının genel sanat yönetmeni oldunuz ama çok da tartışıldınız. Nedir bu atamanın hikayesi? İzmit Büyükşehir Belediyesi şu anda AKP yönetiminde. Ancak AKP iktidarından önce şehri yöneten CHP iktidarı da dahil olmak üzere, dönemin İzmit Büyükşehir Belediyesi Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Yücel Erten, yerel yönetimlerle sıkıntılar yaşamış. Dolayısıyla, bu işin şu anki AKP hükümeti ile alakası yok. Zaten Erten'in yerel gazetelerin patronlarıyla, üst düzey insanlarla da problemi olmuş.

* Erten "Hukuksuzluk var" diyor. Öyle demesine hiç gerek yok. Benim kadrom Bakırköy Belediye Tiyatrosu'nda olduğu için vekaleten atandım. Yücel Erten de vekaleten atanmış. Bu yüzden maalesef bir imza ile görevden alınıp, bir imzayla atanabiliyorsun. Bu benim suçum mu? Koskoca Türkiye Cumhuriyeti'nin yasaları böyle diyor.

* Onun görevden alınıp, yerine sizin atanmanız niye tepki çekti? Erten'in görevden alınmasında benim suçum yok. Belediye ve İzmit halkıyla yaşadığı problemler yüzünden görevden alınıyor ve benim atamam yapılıyor. Bir de; insanlar yönetmelikleri değiştirerek, "görevden alınma"dan kurtulamaz.

* Nedir bu yönetmelik? "Genel sanat yönetmeni, görevden alındığı zaman yönetim kurulu üç yeni isim belirleyip, bu üç isim arasından birini belediye başkanı atar." Erten böyle bir madde çıkarıyor, sonra da bana "Sen bu maddeyi nasıl delersin?" diyorlar. Genel sanat yönetmeni görevden alındıysa, yönetim kurulu nasıl iş yapar? Yönetim kurulu onunla birlikte lağvolur. Bu olayın üzerine seçtikleri üç isim de Erten'e yakın isimler. Yani; görevden alınsa bile, uzaktan kumanda ile tiyatroyu yönetmeye devam edecek.

* Peki neden siz seçildiniz? Doğma büyüme İzmitli'yim. İsmim gündeme gelince insanlar sıcak bakıyor. 40 yaşında, pırıl pırıl, yöneticilik tecrübesi olan birini seçtiler. Sadece belediyenin değil, halkın kararı oldu biraz da.

* Size gelen eleştirilerden biri de; çok genç ve çok popüler olmanız... Tiyatro popüler bir iş değil mi? 16 yıldır tiyatro yapıyorum. Ne olmalıydı, 55 yaşında aklım artık geri geri giderken mi yapacağız bu işi? En güzel dönemim. Bırakın koşturayım.

DİLEK SANCILI

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Opera sevmeyenler Carmen'e bayılacak
 Türkçe öğretmeliğinden Kürtçe şarkıcılığa
 Tarihi bir yanılgıyı bu film düzeltecek
 Bebeklere ninni söyledi
 Alkışlar McCartney için
 Yeniden 'Duran Duran'
 Her yaptığımızın bir karşılığı var
 "Kızlar Sünnet Olur Mu?"
 İşaretleri takip edin
 Her eve lazım
GÜLSE BİRSEL
Kadının yemek derdi!
Çekim olmayan, evde bilgisayar...
EMEL MÜFTÜOĞLU
Şu Prag'ın suyu akar serindir...
Efendim nerede...
Doç. Dr. BENGİ SEMERCİ
'Ayrılık da sevdaya dahil' ama yine de acı verir
Sevgi...
AYŞE TÜTER
Ramazan sofrası
Çin böreği
Soya sosu ve suyu...
Sırtı ağrıyana Botox dopingi
Sırtı ağrıyana Botox dopingi
Yüzdeki kırışıklıkları gidermek için kullanılan Botox'un...
Uyku bozukluklarının zararları
Uyku bozukluklarının zararları
Uyku bozukluğunun başlıca zararı; çalışma hayatında ve günlük sosyal...
Çok reytingli TV dizilerinin prensesleri
Çok reytingli TV dizilerinin prensesleri
Bir saatlik süreçlerde izleyicinin gönlünde taht kuran çok reytingli...
Dedektif gibi oldu!
Dedektif gibi oldu!
IMKB Başkanı Osman Birsen, tatil günlerini genelde Nişantaşı'nda...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.