Ramazan sofrası
Çin böreği Soya sosu ve suyu ısıtın. Etleri katıp, 2-3 dakika karıştırarak soteleyin. Taze soğan ve mantarı ilave edip, karıştırarak 1-2 dakika daha soteleyin. Tozşeker, tuz ve kırmızıbiberi katıp, harmanlayın. Yufkaları her biri 8 adet üçgenler olacak şekilde kesin. Her bir üçgenin geniş kısmına iki çorba kaşığı hazırladığınız harçtan koyun. Yufkanın sağ ve sol kenarından 1'er cm'lik kısmı harcın üzerine katlayın ve yufkanın sivri ucuna doğru sıkı olmayacak şekilde sarın. Börekleri kızgın yağda pembeleşinceye kadar kızartın, havlu kağıt üzerine çıkartıp, sıcak servis yapın.
MALZEMELER (16 adet) * 1 küçük paket piliç göğüs şerit * 1 çorba kaşığı soya sosu * 2 çorba kaşığı su * 2 adet taze soğan (ince kıyılmış) * 1 su bardağı mantar (ince dilimlenmiş) * 1 çay kaşığı tozşeker * Tuz, pul kırmızıbiber (arzu edilen miktarda) * 2 adet yufka * Sıvıyağ (kızartmak için)
|