kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Star olmak gösterişse ben kabul etmiyorum
Star olmak gösterişse ben kabul etmiyorum
'Benim ünüm ne yiyip içtiğime bağlı değil'

Star olmak gösterişse ben kabul etmiyorum

Onun yılları 1970'li yıllardı... Günaydın Gazetesi'nin Sinema Güzeli seçilen Soygazi, bir anda tüm Türkiye'nin tanıdığı bir isim haline geldi. Türkiye'nin en güzel kadınlarından biri olarak gösterilen Soygazi, sinemaya 'Kara Murat' filmiyle adım attı. Güzelliği ile oyunculuk yeteneğini birleştiren Soygazi, Türk filmlerinin sinemalarda izlendiği tarihlerde 'kare as' olarak gösterilen Hülya Koçyiğit, Türkan Şoray, Filiz Akın ve Fatma Girik kadar popüler ve aranan bir oyuncu olmayı başardı. Peki şimdi ne yapıyor Hale Soygazi? Hep basından uzak, sessiz, sakin ve kapalı bir hayat yaşayan Soygazi, gizli dünyasının kapılarını az da olsa araladı... Star olmak kavramını gösterişli, lüks içinde yaşamayla doğru orantılı bulmadığını söyleyen Soygazi , "Eğer starlık gösterişse, kabul etmiyorum" diyor.

* Çok ünlü ve başarılı bir oyuncu olmanıza rağmen oyunculuğa hep uzun aralar veriyorsunuz. Bazen yıllarca bir projede yer almıyorsunuz. Neden? Bir dönem film yapıyorum. Sonra gelen teklifleri beğenmiyorum ve yapmak zorunda hissetmediğim için film yapmıyorum. Gelen teklifler oluyor ama istemediğim, beğenmediğim teklifler oluyor. Şu an oynadığım diziye kadar hiçbir rolü beğenmedim. Ara verdiğim dönem sinema ve dizi yapmadım ama tiyatro yaptım. İki oyunum var. Oyunculuğu kenara bırakamam, mesleğim çünkü.

* Siz dizilere karşı da önyargılıydınız. Eleştiriyordunuz dizileri. Ama şimdi 'Sil Baştan' adlı dizide rol alıyorsunuz... Evet dizilere karşı bir önyargım vardı. Çünkü Türkiye'nin en güzel dizilerinden birini ben yaptım. "Cahide"... Bu dizinin üzerine bir dizi daha gelmedi. Ne görsel anlamda, ne de prodüksiyon anlamında.

HER İYİ DİZİ TEKLİF EDİLMİYOR
* Ama 'Cahide'nin üzerine farklı kitlelerin sevdiği 'Asmalı Konak', 'Bir İstanbul Masalı', 'Kurtlar Vadisi', 'Süper Baba', 'İkinci Bahar' gibi diziler yapıldı. Onları da beğenmediniz mi?
Evet onlar kaliteliydi ama her kaliteli dizi de bana teklif edilmiyor maalesef. Bana bir sürü dizi teklifi de geldi ama hiçbirinde oynamayı kabul etmedim. 'Cahide'yi beğenmiştim. Şu an oynadığım diziye kadar da hiçbir diziyi beğenmedim. Zaten pek dizi de izleyemiyorum. Ama methini duyduğum diziler var. Mesela 'Çemberimde Gül Oya'.

* Nasıl rolleri tercih ediyorsunuz? Bir oyuncunun tarzı olmaz. Yeter ki öykü ve senaryo iyi olsun. Mesela 'Sil Baştan'ın birinci bölümünü okudum ve çok beğenip kabul ettim. Hikayesi beni cezbetti. Elbette prodüksiyon şirketi de çok önemli. Ekip, yönetmen önemli. Dizide oynamak cesaret işi. Oynarsınız, üç bölüm sonra yayından kalkabilir. Bunu göze alamadım açıkçası. Çok dizi var. Biraz daha az olsa daha iyi olur. Diziler yayından kalkınca bir yığın para çöpe gidiyor.

* Sinema dünyasında bir canlanma olduğu doğru mu sizce de? Halen daha sinemada göremiyoruz sizi... Sinemada canlanma diye birşey yok. Sadece 9 film katıldı festivale. Yarışmada en az 50 film yarışmalı ki sinema canlandı diyelim. Dünyanın hiçbir ülkesinde bir yılda 9 film çekilmez. En az 15 olur, 20 olur ama 9 çok az. Maalesef sinema sektörü diye bir şey yok. Bir de sinemadan hayatını kazanan insan yok. İnsanlar geçimlerini kazanmak için başka işler yapıyorlar. İnsanlar TV dizisi yaparak geçimlerini sağlıyor. Kimse sinemadan geçimini sağlayamaz.

* Kadın sinema starı yetişmiyor mu artık? Sizin döneminizden sonra yıldızlaşan bir kadın oyuncu olmadı. Ben sinemaya başladığımda o kare as denilen oyuncular vardı. Filiz Akın, Türkan Şoray, Fatma Girik ve Hülya Koçyiğit. 1974'te başladım. İlk filmim 'Kara Murat'tı. Benimle birlikte Müjde Ar ve Gülşen Bubikoğlu çıktı. Ama o zaman sinema vardı. Film yapılıyordu. O dönemden sonra ise televizyon çıktı, video çıktı, sinema sektörü kötüye gitti. Dolayısıyla sinemada üretim olmayınca oyuncu da çıkmıyor.

* Sizin de Türkan Şoray gibi 'sinemada öpüşmem, yatağa girmem' gibi kurallarınız var mı? Gerekiyorsa ve inanıyorsam benim için öyle kurallar yok. Oynadığınız insan siz değilsiniz. Başka birini canlandırıyorsunuz. Ben mesela bu dizide 'Gülizar' diye bir kadını canlandırıyorum. Hale değilim. Hale'nin hayatında hiç yapmayacağı şeyleri yapıyor Gülizar. Çantayla adam dövüyor mesela. Ben hayatta Hale olarak yapamam onu. Hapse giriyor. Ben Hale olarak hapse hiç girmedim. O rol gerektiriyorsa öpüşüyor, öpüşen Hale değil. Rol gerektiriyorsa oyuncu mesleği gereği yapar.

* Ahmet Özhan ile evlenip boşandınız. Ondan sonra hiç evlenmediniz. Uzun süredir de Murat Belge ile birliktesiniz. Evliliğe karşı da artık önyargılı mısınız? Ben zaten Murat Belge ile kendimi evli gibi hissediyorum. Bir kağıta imza atmak çok da önemli gelmiyor bana.

* Çocuk özlemi yok mu içinizde? Çocukları çok severim. Ama hiç öyle planım programım olmadı, çocuğum olsun diye. Şu anda da öyle bir isteğim yok. Daha da olamaz. Kendimi tanıyorum.

* Çok fazla projede yer almıyorsunuz. Ekonomik açıdan ne durumdasınız. Lükse düşkün müsünüz? Ne istersem yapabilecek durumdayım. Yurtdışına tatile gidebilecek, orada alışveriş yapabilecek durumdayım. Arabam da var. İlle bir cipim olsun diye uğraşmıyorum; ki cip de alacak durumdayım. Ama bir Golf'üm var. Bu da yetiyor bana. Ben istediğim zaman bir yere gidebiliyorsam; Londra'ya, Paris'e ya da başka bir yere... Canımın istediği her şeyi alabiliyorsam, bu yeter bana. Benim amacım bunları göstermek ve bunlarla var olmak değil.

'BEN DE BİR STAR SAYILIRIM'
* Kendinizi star olarak görüyor musunuz?
Bence star, mesleğini ciddiye alan, kariyerini sahiplenen, onun sorumluluğunu taşıyan insandır. Bunun dışında başka bir starlık anlayışı olamaz. Buna göre bir star olarak görüyorum kendimi.

* Yanlış bilinen starlık nedir? Onu bilemiyorum. Herhalde yapay bir şey. Daha çok gösterişe dayanan, altı çok sağlam olmayan bir şey. Starlar Ahmet'ten, Mehmet'ten, Zehra'dan farklı insanlar değil. Starlık gösterişse onu kabul etmiyorum. Er ya da geç yok olmak starlık değildir.

* Güzellik önemli mi sizce? Hiç estetik yaptırdınız mı? Tabii önemli. Güzel olmasaydım, belki de ilk başta beni oyuncu yapmayabilirlerdi. Estetik olmadım. İnsanlar kendileriyle barışık olarak yüzlerine gözlerine bir şey yapıyorsa onaylıyorum. Bence gerekiyorsa iyi bir şey. İhtiyaç duysam yaptırırım.

* Şu an gündemden düşen bir konu ama siz de nikahsız beraberlik yaşayan biri olduğunuz için soruyorum. Zina hakkında ne düşünüyorsunuz? Bireylerin hayatı devleti ilgilendirmez. Zina, evli bir insanın başkasıyla ilişkisine denir. Benim böyle bir kavramım yok. Üstelik cezalandırılmalı diye de bir kavramım yok.
DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Herkes onlara, onlar Say ve Biret'e hayran
 Türkiye'de belgesel filme malzeme çok
 Moden Yeşilçam kahvesi
 On bir ayın sultanı Ramazan
 Müşerref'in dostu Pakistan'ın baş
 Komşu kızını çok kıskanırmış
 Özcan Deniz yeni projenin konusu
 Cildiniz koruma altında
 Bilkent Senfoni'den UNICEF yararına konser
 Kazaklar dikkat çekiyor
 Erkeklere yemek kursu
 Türk kadınları obezliğe yatkın
 Bencil davranıp sorunları büyütmeyin
 Neden evleniyoruz
 Her Eve Lazım
 Moskova'da sıcak hafta
HAKAN & UTKU
Saatler 1 saat geri alınınca ne dediler?
- Neee?!!...
AYŞE TÜTER
Ramazan Sofrası
Ramazan şöleni
Tost...
Profesyonel eller hastayı üç aşamada topallıktan kurtarıyor
Profesyonel eller hastayı üç aşamada topallıktan kurtarıyor
Bacak sağlığıyla ilgili erken teşhis edilen sorunlarda ameliyata...
Düşük gelirli ailelerin çocukları uzadı
Düşük gelirli ailelerin çocukları uzadı
Yoksul Türk çocuklarının boyu son 20 yılda beş santim uzarken, üst...
Ezeli rekabet sadece sahada!
Ezeli rekabet sadece sahada!
Rahmi Koç'un küçük oğlu Ali Koç, deplasmanlara bile giden...
Musti'nin fanları Tarkan'a fena sataştı
Musti'nin fanları Tarkan'a fena sataştı
Sanal alemde başlayan Mustafa Sandal ile Tarkan'ın fanları arasındaki...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.