kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
MAHALLELİ VE POLİS ARASINDA ÇATIŞMA ÇIKTI: Yıkımın ardından geri çekilmeye başlayan polisle, ara sokaklardan çıkan bir grup mahalleli arasında çatışmalar yaşandı. Gecekonducuları biber gazıyla püskürtmeye çalışan polis, çevik kuvvet otobüslerine binerek mahalleyi terk etti.
Pendik'te yıkım meydan savaşı
Gittim, gördüm, olayları yaşadım!

Yıkamazsınız deyip yaktılar

Okul arazisine yapılan kaçak 14 gecekondunun yıkımına direnenler Pendik'te polise saldırdı, villalara molotof attı.

Pendik'te polis ile gecekonducular bir kez daha karşı karşıya geldi. Okul arazisindeki 14 gecekondunun yıkımında Ertuğrul Gazi Mahallesi'ne gelen 2 bin polis taşlı sopalı 4 saatlik direnişle karşılaştı.

ZARAR 1 TRİLYON LİRA
Polisin bölgeyi terk etmesi üzerine bazı direnişçiler gecekonduların yeniden inşasına başladı. 200 kişilik bir grup da yakındaki 32 villaya molotof kokteyli attı. 10 villada 1 trilyonluk zarar var.


Pendik'te yıkım meydan savaşı

İlköğretim okulu yapılması için ayrılan araziye inşa edilen 14 gecekondunun yıkımı sırasında halk polisle çatıştı. Olaylarda gazeteciler ve 29 polis yaralandı.

Bir grup mahalleli, KİPTAŞ'a ait villalara molotof kokteyli atıp yakmaya çalıştı. Bazı aileler ekipler çekilince yeniden evlerini yapmaya başladı!

Pendik Ertuğrul Gazi Mahallesi'ndeki Ercan Görür İlköğretim Okulu'na ek bina yapılması için ayrılan araziye inşa edilen 14 gecekondu dün yoğun güvenlik önlemleri altında yıkıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı zabıta ekipleri 14 gecekonduyu Temmuz ayı başında yıkmak istedi. Ancak gecekondu sahiplerinin günler süren direnişiyle karşılaşan belediye ekipleri yıkımı erteledi. Aylar süren bekleyiş dünsona erdi. Sabah saatlerinde kapılarını açan gecekondu sahipleri, yaklaşık 2 bin polis ve yıkım ekipleriyle karşılaştı. Bazı gecekondu sahipleri evlerini boşaltırken, bazıları da yıkıma karşı koymaya çalıştı. Yıkımın başlamasıyla birlikte çevik kuvvet ekipleri, sokaklarda güvenlik noktaları oluşturmaya başladı. Ancak polis, çevre mahallelerden geldikleri ileri sürülen yüzleri maskeli bir grup tarafından taş yağmuruna tutuldu. Polis, taşlı sopalı gruba gaz bombasıyla karşılık verdi. Öfkeli kalabalık polisin müdahalesiyle ara sokaklara dağılarak kaçmaya başladı.Kaçmaya çalışan grup, tazyikli su sıkılarak etkisiz hale getirilmeye çalışıldı. Çıkan arbede sırasında bazı direnişçiler ve 29 polis atılan taşlar nedeniyle çeşitli yerlerinden hafif şekilde yaralandı. Yaklaşık 4 saat süren mücadeleye rağmen okul arazisi üzerindeki 14 gecekondu yıkıldı.

BASIN DA NASİBİNİ ALDI
Bu arada kızgın mahalle sakinleri, Kanal 7 muhabiri Adnan Odabaşı, kameraman Mustafa Kemaloğlu ve şoför Adnan Keskin'i araçlarından indirerek dövdüler. Olaylar sırasında TGRT muhabirinin kolu kırılırken, Star TV'ye aitaraca da taşlı saldırıda bulunuldu. Polisle çatışan bir grup mahalleli, yıkımın tamamlanmasının ardından Kurtköy'de KİPTAŞ'a ait 32 villaya taş ve molotof kokteyllerle saldırdı. KİPTAŞ'ın bir süre önce bitirdiği ve hak sahiplerine teslim edilmeyi bekleyen villaların 10'unda yaklaşık 1 trilyonluk maddi hasar meydana geldi.

EVLERİ YENİDEN YAPTILAR
Evleri yıkılan ailelerden bazıları ekiplerin çekilmesinin ardından komşularının da yardımıyla yeniden inşaata giriştiler. Görevleri aralarında paylaşan mahalle sakinleri, yıkılan tüm evleri yeniden yapacaklarını söylediler. Buarada, tuğla ve diğer malzemeleri bulamayan gecekonducular da yıkılan evlerinin yerine tahtadan ev yapmaya başladılar.

BİR YIKIM DA FLORYA'DA
Öte yandan Bakırköy Belediyesi, Florya Avcılar Sokak'taki Gül ve Keleş İnşaat Konsorsiyum'a ait Fly Inn Residance - 2'de bulunan imara aykırı yapının milyon dolarlık kaçak çatı katını yerle bir etti. Yıkımı yöneten Bakırköy Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Başaran, 8 bloklu binadaki tüm kaçak katları yıkacaklarını söyledi.

Yalçın BEL / MERKEZ

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Belediye ve konducular anlaştı
 Türkiye'ye hayırlı 'hayır'
 Katibemin üç trilyonu olmuş el ne karışır
 312. maddeye çağdaş yorum
 Müzik adamına Kahraman Ödülü
 İşte pasaportu
 Namlı'ya kırmızı bülten
 Gerçek 'Star'lar
 Karısı tutturmuş
 Ukrayna'daki 6.5'lik deprem Marmara'yı da korkuttu
 Sendikacılar çatıştı, gazeteci dizinden vuruldu
 Liselere giriş sınavına ÖSS modeli getirildi
 Bingöl'de askeri konvoya saldırı: 1 şehit
 Zeyrek evleri hayata dönüyor
 Suriye'yeki yangına yardım gönderildi
ERDAL ŞAFAK
Laiklerin zaferi
AB'de yeni Komisyon'un Portekizli...
UMUR TALU
İyi uçuşlar!
Hayat, epey pratiktir.
Kimimiz, birtakım...
ERGUN BABAHAN
Krizden çıkacak ders
1960'ların başında ilk Türk...
ÖMER LÜTFİ METE
Bugün Türkiyelilik, yarın Kürdiyelilik
Başbakanlık İnsan...
İsrail, 37 yıl sonra Gazze'den çıkıyor
İsrail parlamentosu, 37 yıllık işgali sona erdirecek Gazze'den geri...
Arafat ölüm döşeğinde
Bir süredir rahatsız olan Filistin Devlet Başkanı Yaser Arafat,...
Sol imparator
Sol imparator
Cumartesi günkü Beşiktaş-F.Bahçe derbisi öncesi iki takımın da en...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu